Bitlis’in Tatvan ilçesinde şiddetli yağış ve karların erimesi sonucu Güzeldere Vadisi’ndeki tarım arazileri sular altında kaldı.
Bitlis’te son günlerde etkili olan kar yağışının ardından eriyen karlar tarım arazilerinde göletler oluşturdu. Tatvan ile Hizan arasında bulunan Güzeldere Vadisi’nde yaklaşık yarım metreye ulaşan su derinliği tarla sahiplerini mağdur etti. Havaların ısınmasıyla eriyen karlar tarlalarda irili ufaklı göletler oluştururken, tarla sahipleri ise suyu tasfiye edeceklerini söyledi.
Kar sularından oluşan göletleri tasfiye etmek için çalışacaklarını söyleyen Enes Tarlan, “Kar sularının erimesi sonucu oluşan su göletlerinin tarım alanlarını neredeyse yok etmiş durumda. Memleketimiz tarımla geçimini sağlıyor. Şu anda bulunan göletlerde su doluluk oranı yüksek. Bu su göletlerini boşaltmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Afyonkarahisar Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından İhsaniye ve İscehisar ilçelerinde başlatılan arazi etüt, inceleme ve denetim çalışmaları devam ediyor.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde tarım ve hazine arazisinde çıkan yangında içerisinde 3 seranın da bulunduğu 6 dönüm alan zarar gördü.
Konya’da hububat tarımının önemli merkezlerinden Hüyük ilçesindeki tarım arazilerinde anıza direk ekim dönemi başlıyor.
Konya’nın Karapınar ilçesinde etkili olan dolu ve sağanak sonrası zarar gören tarım arazilerinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor.
Afyonkarahisar’da kontrolden çıkarak tarım arazisine giren hafif ticari araçta 3 kişi yaralandı.
Bitlis'in Güroymak Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi çerçevesinde çiftçilere yüzde 75 hibeli fasulye tohumu dağıtıldı.
Yorumlar (0)