Burdur / Bucak

'Bu çirkin benzetme ve ithamları esefle kınıyoruz!' Osman Taşkın'dan sert açıklama

AK Parti Bucak İlçe Başkanı Osman Taşkın, CHP Bucak İlçe Başkanı Av. Ahmet Sedat Oktay'ın asfalt teklifi ve su sorunu hakkında yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

'Bu çirkin benzetme ve ithamları esefle kınıyoruz!' Osman Taşkın'dan sert açıklama

AK Parti Bucak İlçe Başkanı Osman Taşkın, CHP Bucak İlçe Başkanı Av. Ahmet Sedat Oktay'ın son açıklamaları üzerine, açıklamada bulundu.

Osman Taşkın, CHP Bucak İlçe Başkanı’nın Bucak Belediyesi’nin asfalt döküm işine ilişkin 12 milyon liralık bir teklifle ilgili iddialarına cevap verdi. Taşkın, "Yaptığımız görüşmeler neticesinde Bucak Belediye Başkanlığının bu iş için herhangi bir teklif talebinde bulunmadığı, tarafımıza iletildi," dedi.

AK Parti Bucak İlçe Başkanı Osman Taşkın yaptığı açıklamada, " CHP BUCAK İLÇE BAŞKANININ

Dün yapmış olduğu açıklamaya istinaden ortaya attığı asılsız ve yanıltıcı ithamları Bucak İlçe Başkanlığı adına kamuoyuna bilgilendirmek istiyorum.

CHP Bucak İlçe Başkanının konuya dahil ettiği Burdur Valiliği ve İlgili İdari Kurumları ile yapmış olduğum görüşmeler neticesinde Bucak Belediye Başkanlığının asfalt döküm işine ilişkin olarak herhangi bir teklif istemediği ve Kurumun da bu kapsamda bir teklifte bulunmadığı bildirilmiştir.

"12 MİLYONLUK TEKLİF NEREDEN ALINMIŞTIR?"

Şimdi İlçe Başkanına sorumuz şudur ki; asfalt döküm işine ilişkin 12 milyonluk teklif nereden ve hangi kurumdan alınmıştır? Kurumları ve Yetkililerini zan altında bırakmamak adına ilgili açıklamanın Bucak Halkına yapılmasını beklemekteyiz.

"SU PROBLEMİ SİYASETE MAL EDİLEMEYECEĞİ..."

Yine İlçe Başkanının aynı açıklama içerisinde Bucak Su Sorununa ilişkin olarak mülki amir olan Burdur Valisi ve Bucak Kaymakamının Ak Parti adına siyasetin sözcülüğünü yaptığı iddia edilmektedir. 31 Mart Seçimlerinden itibaren Bucakta su problemi ve su sıkıntısıyla alakalı hiçbir siyasi eylemde bulunmadığımız ve tarafımızca su probleminin siyasete mal edilemeyeceği her vesile ile belirtildiği halde ilgili İlçe Başkanının Köy Muhtarları ve Köy Halkına karşı sert ve edepsiz tutumu (sinsilik söylemleri) olayları bu aşamaya getirmiştir. Bucak Kaymakamımız ile yapmış olduğumuz görüşmelerimizde ilgili köy muhtarları ve köy sakinleri ile Bucak Belediyesi arasında yaşanılan problemlerde arabuluculuk yapması ricasında bulunulmuş, bu durumda ne su arama çalışma faaliyetlerinin durdurulması ne de tarafların karşı karşıya getirilmesi istenilmiştir.

Su problemlerinin çözümü yerel makamların yetkisinde olduğu hâlde, göreve geldiği 2019 yılından bu yana Emrullah Ünal Başkanımız ile beraber Teşkilatımız, Önceki dönem Milletvekillerimiz ve Mevcut Milletvekillerimiz çözüm odaklı sorumluluk üstlenerek Bucak içme suyu problemlerinin çözülmesi ile alakalı birçok girişimde bulundu ve bulunmaya da devam etmektedir. En son olarak Burdur Milletvekilleri ve Bucak Belediye Başkanımız Sayın Hülya Gümüş’ün katılımıyla DSİ Genel Müdürlüğü nezdinde içme suyu ile alakalı protokol imzalanmış durumdadır. Hiçbir köy muhtarımız ve köy halkımız ile karşı karşıya gelmedik. İktidar Partisi olma avantajlarını hiçbir zaman kullanmadık. Ancak 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra yaşanan bu su krizi sürecinin yönetilememesi tarafımıza mâl edilmeye çalışılmaktadır. Biz iktidar partisi olarak Bucak ilçesinde yaşanan bu sıkıntıda tüm siyasi parti başkanlarını, tüm yerel yöneticileri ve Sayın Bucak Kaymakamımızı hep birlikte çözüm odaklı bir içme suyu çalıştayı projesine davet ediyoruz.

İlgili İlçe Başkanının 31 Mart Yerel Seçimlerinde propaganda aşamasında vaat ettiği emekliye suyun bedava olacağı ile Sayın Belediye Başkanımızın içme suyuna zam yapılmayacağı ifadelerinin de gelinen aşamada karşılık bulmadığı gözlemlenmektedir.

DESTEK VEREN MUHTARLARA TEŞEKKÜR

Bu sonuçlara rağmen Bucak Belediyesine ve Bucak Halkına bugüne kadar sonsuz destek veren İncirdere Köyü Muhtarı ve sakinlerine, Kuşbaba Köyü Muhtarı ve sakinlerine, Seydiköy Muhtarı ve sakinlerine, Alkaya Köyü Muhtarı ve sakinlerine ve Karaaliler Köyü Muhtarı ve sakinlerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Siyasetin kirli dilini değil, siyasetin kucaklayıcı ve birleştirici dilini kullanarak Bucak Belediyesinin seçimlerde aldığı bayrağı daha ileriye taşıyacağına yönelik beklentimiz bulunmaktadır.

"BU ÇİRKİN BENZETME VE İTHAMLARI ESEFLE KINIYORUZ"

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atanan Sayın Valimize ve Sayın Bucak İlçe Kaymakamımıza yönelik CHP İlçe Başkanı tarafından yapılan bu çirkin benzetme ve ithamlar tarafımızca esefle kınanmakla birlikte krizin çözümüne yönelik aktif fayda da sağlamamaktadır.

Bu vesileyle halkın doğru şekilde bilgi edinmesi adına işbu açıklamaları kamuoyuna saygı ile sunarız. " ifadelerine yer verdi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta kongre tamamlandı Osman Taşkın Güven Tazeledi
Bölgesel

Bucak'ta kongre tamamlandı Osman Taşkın Güven Tazeledi

AK Parti Bucak İlçe Başkanlığı kongresinde Osman Taşkın, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Burdur'un Bucak ilçesinde gerçekleşen kongrede, önemli siyasi isimler de yer aldı.

Osman Taşkın'dan Cumartesi pazarı açıklaması! Neden tahliye ediliyor
Bölgesel

Osman Taşkın'dan Cumartesi pazarı açıklaması! Neden tahliye ediliyor

Bucak'ta her hafta kurulan Cumartesi Halk Pazarı'nın tahliyesi gündemde. AK Parti Bucak İlçe Başkanı Osman Taşkın, pazaryerinin kaldırılması hakkında açıklama yaptı.

Osman Taşkın istifa etti, genel merkez kabul etmedi
Bölgesel

Osman Taşkın istifa etti, genel merkez kabul etmedi

Bucak’ta sürpriz gelişme! AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Osman Taşkın'ın istifasının genel merkez tarafından kabul edilmediğini duyurdu.

Osman Taşkın görevden ayrıldı! Bakın neler söyledi
Bölgesel

Osman Taşkın görevden ayrıldı! Bakın neler söyledi

AK Parti Bucak İlçe Başkanı Osman Taşkın, görevinden ayrıldığını açıkladı. Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Taşkın, teşkilatına teşekkür ederek hemşehrilerinden helallik istedi.

AK Parti Bucak'ta Osman Taşkın görevinden ayrıldı
Bölgesel

AK Parti Bucak'ta Osman Taşkın görevinden ayrıldı

AK Parti Burdur İl Başkanlığı, Bucak İlçe Başkanı Osman Taşkın'ın görevinden ayrıldığını duyurdu. Yeni ilçe başkanının kim olacağı merakla bekleniyor. Detaylar haberimizde!

Osman Taşkın, 'Daha sağduyulu ve birleştirici bir tutum bekliyoruz'
Bölgesel

Osman Taşkın, 'Daha sağduyulu ve birleştirici bir tutum bekliyoruz'

Burdur'da yaşanan Cumhur İttifakı tartışmalarına Bucak da katıldı. MHP Bucak İlçe Başkanı Av. İsmail Mutlucan'ın açıklamasına cevap veren AK Parti Bucak İlçe Başkanı Osman Taşkın, MHP'den daha sağduyulu ve birleştirici bir tutum beklediğini söyledi.