Bu tarihler arası buz kesecek! Ortalık beyaza bürünecek

Meteoroloji uzmanlarının son raporlarına göre kar yağışları bu gece itibari ile başlıyor. İşte uzman ismin açıklamaları...

Bu tarihler arası buz kesecek! Ortalık beyaza bürünecek

Meteoroloji uzmanları yaz ayından bu yana büyük bir kuraklık ve sıcaklık içerisinde geçen hava koşulları sonrasında birçok ilde kar yapışlarının erken başlayacağına dikkat çekmişti. Valiliklerden ve meteoroloji uzmanlarından gelen uyarılar ile kar yağışları ile oluşabilecek olası durumlara karşı önlemlerin alınması gerektiği belirtilmişti. Açıklanan son raporlara göre kar yağışları bu gece başlıyor. İşte tüm detaylar...

Son raporlara göre...

Meteoroloji uzmanlarının yayımladıkları son hava tahmin raporlarına göre birçok ilde kar yağışları bu gece itibari ile başlıyor. Yayımlanan raporda Güney Ege ile Bartın, Zonguldak, Bolu, Düzce, Antalya çevreleri ile Isparta'nın güney kesimleri ve Burdur'un güney ve doğusunun ile Adana'nın doğusu ve Osmaniye'nin batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis beklendiği açıklandı.

Bununla beraber, hava sıcaklık raporlarında Batı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edildiği belirtildi.

Yine açıklanan raporlarda rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiği belirtildi.

Kar yağışları başlıyor!

Hava tahmin raporlarından sonra kar yağışları ile ilgili tahminlerini aktaran Bozyurt. “7-10 Kasım arasında yine çok ciddi bir soğuk hava kütlesi bekliyorum” ifadelerini kullanarak havanın birçok kesim için artık soğuyacağını ve kar yağışlarının bu haftadan itibaren başlayacağını belirtti.

Bozyurt, "Aralıktan itibarense yoğun yağışlar bekliyorum. Ocak ve şubat aylarında da deniz etkili kar yağışları olabilir.” dedi. “11 Kasım gibi yine bir yüksek basınç gelecek. Bir hafta ila 10 gün mevsim normalleri civarında veya biraz da mevsim normalinin üzerine çıkacak bir hava sıcaklığı olabilir. Ifadelerini de kullanarak tahminlerini paylaştı.

kamuajans

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Planınızı buna göre yapın! Bu saatlere dikkat
Bölgesel

Planınızı buna göre yapın! Bu saatlere dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Burdur ve çevrelerinde 12 Mayıs Pazar günü kuvvetli yağış yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji'den Denizli ve Uşak'a uyarı
Bölgesel

Meteoroloji'den Denizli ve Uşak'a uyarı

Denizli ve Uşak’ta öğlede sonra beklenen yerel ve kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara karşı uyarı yapıldı.

 Güney Ege’ye fırtına geliyor!
Bölgesel

Güney Ege’ye fırtına geliyor!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Güney Ege’de Cuma akşam saatlerine kadar fırtına bekleniyor.

Kayserililerin dikkatine!  toz taşınımı beklendiği duyuruldu.
Bölgesel

Kayserililerin dikkatine! toz taşınımı beklendiği duyuruldu.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Kayseri'de yarın akşam saatlerinden itibaren toz taşınımı beklendiği duyuruldu.

Meteoroloji Uzmanı Tekin; Türkiye yeni yağışlı sistemin içine girecek
Bölgesel

Meteoroloji Uzmanı Tekin; Türkiye yeni yağışlı sistemin içine girecek

Meteoroloji Uzman Fevzi Burak Tekin, Afrika’nın kuzeyi ile Suriye üzerinden gelecek çöl tozları nedeniyle hava kalitesinde düşme ve görüş mesafesinde azalma beklendiğini belirterek, vatandaşları uyardı.

Bu saatlere dikkat! Kuvvetli ve kısa süreli fırtına bekleniyor
Bölgesel

Bu saatlere dikkat! Kuvvetli ve kısa süreli fırtına bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Burdur ve çevrelerinde yarın fırtına yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. Detaylar haberimizde...