Bucak 15 Temmuz'u unutmadı! Cumhuriyet Meydanı'nda ışıklar yandı, bayraklar dalgalandı

Burdur'un Bucak ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bucak 15 Temmuz'u unutmadı! Cumhuriyet Meydanı'nda ışıklar yandı, bayraklar dalgalandı

Burdur'un Bucak ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında program düzenlendi.

BUCAK'TA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BERABERLİK GÜNÜ

Bucak'ta. AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Bucak Bayram Gale, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Bucak Cumhuriyet Başsavcısı Sefa Aygün, Bucak İlçe Müftüsü İbrahim Keser, AK Parti Bucak İlçe Başkanı Osman Taşkın, Bucak İlçe Emniyet Müdür Özkan Büyükyılmaz, Bucak İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Alperen Çatlı, Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Camcıoğlu ve kurum amirlerinin katıldığı programa halk yoğun ilgi gösterdi.

Kaymakam Gale, programda yaptığı konuşmada, Değerli Bucaklılar

15 Temmuz gecesi milletimizin milli birlik ve beraberliğine, asırlardan beri süregelen vatanımızın bölünmez bütünlüğüne karşı menfur darbe girişiminde bulunulmuş, Milletimiz de sokakları, meydanları doldurarak inançları, vatanları, bayrakları, hürriyetleri ve gelecekleri için darbeye can siperhane karşı koymuştur. Kendilerine buradan minnet şükranlarımızı iletiyorum.

15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş büyüklükte FETÖ terör örgütleri mensuplarınca hain bir saldırıya uğramıştır. Türk Milleti tek millet, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında birleşmiş ve milli iradesini bir avuç alçak darbeciye çiğnetmemiştir.

Bugün burada tam 8 yıl önce FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin, başta Cumhurbaşkanımız Sayın

Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, vatandaşlarımızca canları pahasına püskürtülmesinin, demokrasi ve cumhuriyetimize sahip çıkışımızın yıl dönümünde Demokrasi ve Milli Birlik Gününü anmak amacıyla toplanmış bulunmaktayız.

15 Temmuz, demokrasi mücadelesini destekleyen tüm vatandaşlarımızın, hukuk devletinin, hak ve hürriyetlerin zaferidir. O gece aziz milletimiz ülkemizin geleceğine ve kendi karar verme yetkisine sahip çıkmıştır.

Milletimiz 15 Temmuz gecesi sokaklarda, meydanlarda, tıpkı Çanakkale Savaşında, İstiklal Harbinde olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur.

Bu darbe girişimine kalkışanlar zannettiler ki tankla, silahla, topla bu milletin önüne geçersek herkes kaçacak delik arar, evine girer biz de rahatlıkla milletin milli iradesiyle seçmiş oldukları insanları alarak gasp ederiz, ancak Milletimiz büyük cesaret örneği göstererek tankların ve silahların önüne vücutlarını siper ederek bu hain darbe teşebbüsünü püskürtmeyi başarmıştır.

Türk milleti tarihine yakışır bir şekilde Devletine sahip çıkmıştır. Millet, polisiyle, askeriyle, vatandaşıyla darbeye karşı durmuş; kendisine düşen görevi layıkıyla yerine getirmiştir.

Devletlerin ve milletlerin tarihlerinde geleceklerini yön veren kritik dönüm noktaları vardır. 15Temmuz’da Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti için dönüm noktasıdır. Türkiye'de hiç bir şey 15 Temmuz öncesi gibi olmayacak, Milletimiz bir daha asla FETÖ gibi örgütlere fırsat vermeyecektir.

O gece 251 vatan evladı şehit olmuş, binlerce kişi yaralanmıştır. Aziz şehitler emanetinizi korumak namus borcumuzdur. Sizler bu vatan için can verdiniz, gözlerinizi kırpmadan şehadete koştunuz. Yurdumuzu alçaklara uğratmadınız. Gövdenizi siper ettiniz ve o hayâsız akını durdurdunuz. Bu millet size minnettardır.

Devletimiz bu darbecilerin ve onların mensup olduğu fetöcü hainlerin peşini asla bırakmayacaktır. Ancak tehlike henüz geçmiş değildir. Bu yüzden uyanık olmamız, l5 Temmuzu unutmamamız gerekmektedir. Geleceğimiz için, birlik ve beraberliğimiz için, gelecek nesillerimiz için, bayrak ve vatan için 15 Temmuz'daki hain darbe girişimine karşı verilen kahramanca mücadeleyi unutmamalı ve unutturmamalıyız.

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yad ediyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Sözleriyle konuşmasına tamamladı.

Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde en büyük gücümüzün milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunun bilinciyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.Program, Cumhuriyet Meydanı'nın ışıklarla aydınlatılmasıyla başladı. Halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, vatandaşlar Türk bayraklarıyla birlikte demokrasi nöbeti tuttu. Dualar eşliğinde şehitlerimiz anıldı ve milli birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, konuşmaların yanı sıra milli marşlar ve ilahi dinletileri de yer aldı. Program, halkın birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek ve demokrasiye olan bağlılığını bir kez daha gösterdi.

Bucak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle gerçekleştirilen bu anlamlı programla bir kez daha vatanseverliğini ve demokrasiye olan inancını gösterdi.

Bucak 15 Temmuz'u unutmadı! Cumhuriyet Meydanı'nda ışıklar yandı, bayraklar dalgalandıBucak 15 Temmuz'u unutmadı! Cumhuriyet Meydanı'nda ışıklar yandı, bayraklar dalgalandıBucak 15 Temmuz'u unutmadı! Cumhuriyet Meydanı'nda ışıklar yandı, bayraklar dalgalandıBucak 15 Temmuz'u unutmadı! Cumhuriyet Meydanı'nda ışıklar yandı, bayraklar dalgalandıBucak 15 Temmuz'u unutmadı! Cumhuriyet Meydanı'nda ışıklar yandı, bayraklar dalgalandıBucak 15 Temmuz'u unutmadı! Cumhuriyet Meydanı'nda ışıklar yandı, bayraklar dalgalandıBucak 15 Temmuz'u unutmadı! Cumhuriyet Meydanı'nda ışıklar yandı, bayraklar dalgalandıBucak 15 Temmuz'u unutmadı! Cumhuriyet Meydanı'nda ışıklar yandı, bayraklar dalgalandıBucak 15 Temmuz'u unutmadı! Cumhuriyet Meydanı'nda ışıklar yandı, bayraklar dalgalandıBucak 15 Temmuz'u unutmadı! Cumhuriyet Meydanı'nda ışıklar yandı, bayraklar dalgalandıBucak 15 Temmuz'u unutmadı! Cumhuriyet Meydanı'nda ışıklar yandı, bayraklar dalgalandıBucak 15 Temmuz'u unutmadı! Cumhuriyet Meydanı'nda ışıklar yandı, bayraklar dalgalandıBucak 15 Temmuz'u unutmadı! Cumhuriyet Meydanı'nda ışıklar yandı, bayraklar dalgalandıBucak 15 Temmuz'u unutmadı! Cumhuriyet Meydanı'nda ışıklar yandı, bayraklar dalgalandıBucak 15 Temmuz'u unutmadı! Cumhuriyet Meydanı'nda ışıklar yandı, bayraklar dalgalandıBucak 15 Temmuz'u unutmadı! Cumhuriyet Meydanı'nda ışıklar yandı, bayraklar dalgalandı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta 15 Temmuz Programı İşte Etkinlik Detayları
Etkinlik

Bucak'ta 15 Temmuz Programı İşte Etkinlik Detayları

15 Temmuz 2016 FETÖ/PYD'nin darbe girişiminde vefat eden şehitlerimiz, Bucak'ta düzenlenecek program kapsamında anılıyor.

Isparta  9 Eylül 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler
Kesintiler

Isparta 9 Eylül 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler

Isparta'da 9 Eylül 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? Isparta'da elektrikler kesilecek mi? Isparta'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. İşte detaylar...

Antalya Elmalı  9 Eylül 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler
Kesintiler

Antalya Elmalı 9 Eylül 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler

Antalya Elmalı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? Antalya Elmalı'da elektrikler kesilecek mi? Antalya Elmalı'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. İşte detaylar...

Antalya Gazipaşa  9 Eylül 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler
Kesintiler

Antalya Gazipaşa 9 Eylül 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler

Antalya Gazipaşa 9 Eylül 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? Antalya Gazipaşa'da elektrikler kesilecek mi? Antalya Gazipaşa'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. İşte detaylar...

Antalya Kaş  9 Eylül 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler
Kesintiler

Antalya Kaş 9 Eylül 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler

Antalya Kaş 9 Eylül 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? Antalya Kaş'ta elektrikler kesilecek mi? Antalya Kaş'ta yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. İşte detaylar...

Antalya Kemer  9 Eylül 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler
Kesintiler

Antalya Kemer 9 Eylül 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler

Antalya Kemer 9 Eylül 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? Antalya Kemer'de elektrikler kesilecek mi? Antalya Kemer'de yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. İşte detaylar...