Bucak Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Zeki Çelik, bu yıl Burdur'un Bucak ilçesinde düzenlenen ücretsiz yaz spor okullarının 10 farklı branşta başladığını duyurdu. Çelik, 3 Temmuz tarihine kadar alınan kayıtların ardından, 4 Temmuz itibarıyla eğitimlere başlandığını ve hala kayıtların devam ettiğini belirtti. 2000'den fazla kayıt alındığını ifade eden Çelik, atletizm, badminton, judo, halk oyunları, futbol, güreş, tenis, basketbol, welness (özel sporcular için) ve yüzme branşlarında eğitimlerin gerçekleştirildiğini söyledi.
Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yaz sporlarına ayrı bir önem verdiğini vurgulayarak, Bucaklıların yoğun katılımından memnuniyet duyduklarını ve velilere teşekkür ettiklerini belirtti. Yaz spor okullarının çocukların kötü alışkanlıklardan uzaklaşması, yaz dönemini verimli bir şekilde geçirmeleri ve hangi spor alanlarında başarılı olduklarını gözlemleyerek kış döneminde ilgili spor dallarında daha da başarılı olmalarını sağlama amacını taşıdığını dile getiren Çelik, velileri yaz spor okullarına davet etti.
Geçtiğimiz yıl 7 branşta eğitim verdiklerini hatırlatan Çelik, bu yıl ise 10 branşa çıktıklarını ve futbol, güreş ile engelliler için welness branşlarının da eklenmesiyle birlikte daha geniş bir yelpaze sunduklarını ifade etti. Geçen yıl yaklaşık 1200 kaydın olduğu yüzme branşında bu yıl da benzer bir sayıya ulaşmayı hedeflediklerini belirten Çelik, toplamda 2300 civarında kayda ulaştıklarını ve yıl sonuna kadar 3000 kayda ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Çelik, velilere spor konusunda çocuklarını yönlendirmeleri konusunda sürekli bilgilendirme yaptıklarını ve bunun sadece yaz dönemiyle sınırlı olmadığını belirtti. Basın yayın organları aracılığıyla sürekli olarak bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını ve beden eğitimi öğretmenlerini ve antrenörleri okullarda ziyaret ederek velilere ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.
Son olarak Çelik, sporlu bir yaşamın sağlık ve hayat için önemli olduğunu vurgulayarak, ilçedeki spor tesislerinin sayısının fazla olduğunu ve tamamının ücretsiz olarak hizmet verdiğini belirtti. Kapalı spor salonunun tamamlanma aşamasında olduğunu ve yarı olimpik yüzme havuzunun bir ay içinde tamamlanacağını söyleyen Çelik, velileri çocuklarını spora yönlendirmeleri konusunda tekrar teşvik etti.
Yeşilyurt Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Yaz Spor Okullarındaki 12 farklı branştaki kurslara katılan bin 937 sporcuya alanında uzman antrenörler tarafından sporun temel teknikleri öğretildi.
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okulları’nda farklı branşlarda eğitim alan spor okulu öğrencilerini ziyaret etti.
Burhaniye ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl Türkiye genelinde düzenlenen Yaz Spor Okulları büyük ilgi gördü. Atatürk Spor Salonunda, masa tenisinden voleybola kadar değişik branşlarda başlatılan kurslara bin 200 çocuk katılıyor.
Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen Yaz Spor Okulları bu yıl da büyük ilgi görüyor.
Isparta Belediyesi Spor Kompleksinde yetenekli sporcular yetiştiriliyor haber detayı..
Bucak İlçe Gençlik Merkezi'nde düzenlenen yaz kurslarına yoğun ilgi var. 650 öğrencinin katıldığı spor kursları ve 1250 öğrencinin katıldığı kültür sanat kursları ile toplamda 2500'den fazla kişi Bucak Yaz Kursları'ndan faydalanıyor. Kurslar 1 Eylül'e kadar devam edecek.
Yorumlar (0)