Burdur / Bucak

Bucak'ta 29 Ekim Çoşkusu

Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Burdur'un Bucak İlçesi'nde de coşkuyla kutlandı.

Bucak'ta 29 Ekim Çoşkusu

Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Burdur'un Bucak İlçesi'nde de coşkuyla kutlandı.

Çelenk Sunma Töreni, 28 Ekim Çarşamba günü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Bucak İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu,  İlçe Belediye Başkanı  Emrullah ÜNAL, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail SARI, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Karakaya, İlçe Jandarma Komutanı İlker KAR, siyasi parti temsilcileri, STK Başkanları, Bucak Oğuzhan Atlı Spor Kulübü ve halkın katılımı ile 29 Ekim Perşembe günü Cumhuriyet Bayramı kutlaması yapıldı.

Düzenlenen tören 29 Ekim Perşembe günü sabah saat 9:30'da Kaymakamlık Binası önünde başladı. Protokol, öğrenciler ve atlı spor kulübünün katılımı ile Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyüş yapılarak kutlamalar başladı. 

Kaymakamlık binası önünden başlayan yürüyüşte, atlıların katılımı büyük ilgi topladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan kutlama, saygı duruşunun ardında İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın günün anlam ve önemine dair kutlama mesajı okundu.

            Törende konuşma yapan Bucak İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu;

"Saygıdeğer protokol üyeleri, değerli Bucak halkı,
Bugün binlerce yıllık tarihimizin, birçok yeniden doğuşun, sayısız başarının son halkası olan cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümünü kutluyoruz. 97 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milletimize en uygun yönetim şekli olan demokrasiyi kabul etmesiyle yeni bir sayfa açılmış, yeni bir devlet kurulmuştur. Tüm imkansızlıklara ve zor şartlara rağmen, insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir azim ve inançla Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı kazanılmış, ardından Cumhuriyet kurularak adeta bir yeniden doğuş gerçekleştirilmiştir.

Yaşadığımız coğrafya itibari ile ülkemiz, adeta dünyanın incisidir. Bu inciye yakışan da Türk milleti gibi çalışkan, asil ve gururlu bir millettir. Bu coğrafyada bin yıldır çok şey değişmiştir. Yaşam biçimimiz, bize zenginlik katan etnik gruplar, bilimsel gelişmeler, geçim kaynaklarımız, etrafımızda kurulup yıkılan komşu devletler ve hatta yönetim şeklimiz. Ancak bin yıldır değişmeyen iki şey olmuştur. Bu topraklarda yüce Türk milletinin yaşıyor oluşu ve çok sayıda düşmana sahip oluşumuz.
Bu topraklarda bin yıldır savaşıyoruz bugün şekli değişse de yine savaşıyoruz. 97 yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyeti; kurulduğunda bağımsızlığını kazanmaya çalışan birçok millete örnek olarak çok önemli bir misyonu yerine getirmiş, bugün de dört koldan verdiğimiz Mücadele ile de mazlum coğrafyalardaki insanların umudu olmuştur. Tıpkı şairin dediği gibi

“Bin vatana bedel zaferler kazandık, dimdik ayakta kaldık. Hep daha kararlı, hep daha güçlü…”

O kadar dolu ki toprağın şanla,
Bir değil, sanki bin vatan gibisin.
Yüce dağlarına çöken dumanla
Göklerde yazılı destan gibisin.

Bir yandan hep böyle taştın, köpürdün,
Bir yandan cefalı bir ömür sürdün,
Fakat ne derece ezildinse dün.
Şimdi gene tunçtan kalkan gibisin.

97 yıl önce birçok devlete karşı verdiğimiz savaşın bir benzerini bugün tekrar vermekteyiz. Biz ki yokluklar içinde zaferler kazanmış bir milletiz. Silahımız, mermimiz, cephanemiz olmadan; Nene Hatunlarla, Kara Fatmalarla, Şerife Bacılarla, Nezahat Onbaşılarla, Eliflerle eşi görülmemiş zaferler kazandık. Nice şehitler verdik. Ancak vatanımızı terk etmeyi bir an bile düşünmedik. Bugün artık Türkiye Cumhuriyeti Güçlü ordusunun yanında , bilimden eğitime, sağlıktan savunma sanayiine kadar her alanda eskisinden çok daha güçlüdür.

Evet, 97 yıl önce bugün yeni bir devlet kurulmuş, kurulan bu devletin her karış toprağına aziz şehitlerimizin kanı dökülmüştür. Bu sebeptendir ki vatan toprağı kavramı bizim için dünyanın geri kalanından çok daha farklı anlamlar taşır. Mustafa Kemal Atatürk‘ün yaktığı, verdiğimiz sayısız şehitle yanmaya devam eden bağımsızlık ateşi sonsuza kadar yanmaya devam edecektir. Şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin Ruhları şad olsun....
 
Cumhuriyetimizin 97. Yılı kutlu olsun."

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu yarışmalara katılan öğrenciler ödüllerini almasının ardından program sona erdi.

Kutlamanın tamamlanmasının ardından atlılara yoğun ilgi gözlerden kaçmadı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak OSB MTAL'in katkılarıyla Bucak'ta unutulmaz Cumhuriyet Bayramı
Bölgesel

Bucak OSB MTAL'in katkılarıyla Bucak'ta unutulmaz Cumhuriyet Bayramı

Bucak Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyet'in 100. yılını müzikal tiyatro, fener alayı, halk oyunları ve resmi geçit töreni ile coşkuyla kutladı.

Bucak'ta Cumhuriyet coşkusu
Etkinlik

Bucak'ta Cumhuriyet coşkusu

Burdur'un Bucak ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında coşkuyla kutlandı. Öğrencilerin hazırladığı gösteriler, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Bucak'ta Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için her yer süsleniyor
Bölgesel

Bucak'ta Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için her yer süsleniyor

Bucak Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılı için şehri çıkartmalar ile süslüyor. Vatandaşlar da bu farkındalık çalışmasına katılıyor.

Cumhuriyet Coşkusu Bucak'ta yaşandı
Etkinlik

Cumhuriyet Coşkusu Bucak'ta yaşandı

Burdur'un Bucak ilçesinde tüm yurtta olduğu gibi Cumhuriyet Bayramı Coşkusu yaşandı.

Bucak'ta Çelenk Koyma Töreni
Bölgesel

Bucak'ta Çelenk Koyma Töreni

Cumhuriyetin Kuruluşunun 99. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Burdur'un Bucak ilçesinde çelenk sunma töreni düzenlendi.

Bucak'ta Cumhuriyet Coşkusu
Bölgesel

Bucak'ta Cumhuriyet Coşkusu

Burdur'un Bucak ilçesinde tüm yurtta olduğu gibi Cumhuriyet Bayramı Coşkusu yaşandı.