Burdur / Bucak

BUCAK’TA SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN ÇOCUKLARA IZGARADA BALIK İKRAM EDİLDİ

Bucak İlçemiz Cumhuriyet İlkokulunda Geleceğe En Güzel Yatırım ,Sağlığa Yapılan Yatırımdır adında etkinlik düzenlendi.

BUCAK’TA SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN ÇOCUKLARA IZGARADA BALIK İKRAM EDİLDİ

Bucak İlçemiz Cumhuriyet İlkokulunda  Geleceğe En Güzel Yatırım  ,Sağlığa Yapılan Yatırımdır  adında etkinlik düzenlendi.

4 Aralık Çarşamba  Günü  Bucak İlçemiz Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde Düzenlenen sağlıklı yaşam etkinliğine  Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal  Burdur İl Tarım ve  Orman Müdürü  Oktay Darcan,  Su Ürünleri Üreticiler Birliği üyesi  Hakan AÇAR  Kırsal Kalkınma  İL Koordinatörü  Mesut Yıldıran,  Şahlanlar  Su Ürünleri A.Ş . Isparta  Tic . ve San. Odası  Meclis başkanı  Osman Şahlan, Mustafa Küçükyaman  Batu Mermer  Isparta  Tic . ve San. Odası  meclis üyesi ,  Mustafa Aydemir  Isparta Su ürünleri  yetiştiriciler Birliği Başkanı , Mehmet Cadıl Portisan  Mermer , Bucak Tarım İlçe Müdürü   Ahmet Gönenç , İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan , mahalle Muhtarları, STK başkan temsilcileri ,Okul  öğrencileri  ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından  Okul Müdürü  Süleyman Sağar  ve  Hakan Açar birer konuşma yaptılar. 4 sınıf öğrencileri halk oyunlarını sergiledi  ve dereceye katılan öğrencilere ödülleri verildi.

okul  Müdürü Süleyman Sağar  “aileler çocuklarının yalnızca okul başarılarıyla değil onların büyüme ve gelişmelerini izleme ve sağlıklı beslenme davranışları geliştirmeleri ile de yakından ilgilenmeli ve kendi beslenme alışkanlıklarıyla da örnek olmalıdırlar çocukların anne babadan sonra en çok örnek aldıkları kişiler öğretmenleri bir öğrencilere temel beslenme becerilerinin bilmesi öğrenilen bilgilerin davranışta dönüştürülmesi yanlış beslenme alışkanlıklarına zamanında müdahale edilmesi ve beslenme davranışları ile örnek olma konusunda öğretmenlere önemli sorumluluklar düşmektedir eğitim öğretim programı sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam a uygun etkinliklerle desteklenmekte ve uygulanmaktadır öğrenci öğretmen ve çalışanların farkındalığını arttırmak üzere farklı etkinlikler yapılmaktadır müzik derslerinde öğrencilerimiz faaliyetlerini sürdürmektedirler sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında belirli gün ve haftalar etkin olarak kutlanmaktadır beslenme dostu okul projesi çalışmalarını koordine etmek üzere beslenme ve hareketli yaşam ekibi oluşturulmuştur beslenme ve hareketli yaşam ekibi tarafından ostu okul panosu hazırlanmıştır İnancımız çocuklarımız her şeyin en güzeline layıksın Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken Bu projede desteklerini esirgemeyen Sayın belediye başkanımız Toplum Sağlığı Merkezi’ne ilçe milli eğitim müdürümüz eğitim ve öğretim hizmeti kutsal bilen okul aile birliği yönetim kuruluna öğretmen arkadaşlarıma bu hizmette Emeği geçen herkese teşekkür ediyor başarılı olmanızı cenab-ı Hak’tan temenni ediyorum 2019-2020 eğitim öğretim yılının ülkemiz için sağlıklı geçmesini diler tekrar sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Hakan Acar ” Birlik Başkanı olarak Saygıyla sevgiyle selamlıyorum hepiniz hoş geldiniz Öncelikle olduğu bir etkinliğe çağrıldığınız için öncelikle Tarım İlçe müdürümüz eve teşekkür ediyorum Evet bugün balık ikram etmek değil birazcık Bununla birlikte önemini üretebilmek dikkat çekebilmek kafa sağlam vücutta olur sağlam vücutta sağlıklı beslenmek olur Evet bugün en değerli en sağlıklı resimlerinden bir tanesi bugün 1 kişi yani biz dünya ortalamasının altında bir eğitime başlamış çocuklarımızın ihtiyacı olan sağlıklı gıda Evet bugün en ucuz en besleyici gıdalardan bir tanesi günümüzde olan ürünlerin sağlıksız beslenmenin obezitenin şeker hastalıklarının tavan bir dönemde balık ne kadar sağlıklıdır Bununla ilgili bir bilgi vermek istiyorum sizlere Evet balıklarımız en temiz sularda yetişir balıklarınızın besleyicilik değeri en yüksek ürünlerden bir tanesi de bugün çoğu üründe olmayan Evet çocuklarımızın gelişmesi için hayvansal protein çok önemlidir bunun da en ucuz kaynağı balıktır aminoasitler vitaminler kalsiyum hepsi balıkla mevcuttur bugün dünyada bakarsa Eğitimde en üst seviyedeki ülkelere başarı konusunda bunların Su Ürünleri tüketimi ile de bir paralelliği vardır Bugün Norveç Finlandiya Japonya hem Eğitimde en ileri temel ilkelerdir hem de balık tüketiminde de en ilk sırada gelir ülkelerdendir Bunun için balığının  çok yüksektir Bizler inanıyoruz zaman içerisinde bu sağlıklı ürünü çocuklarımıza daha fazla yedirebiliriz yeni yetişen nesillere daha iyi besleyebiliriz Çünkü bu şekilde başarıya ulaşacağımıza Sağlık konusunda tekrar denemek istiyorum balıklı kadar sağlıklıdır diye Bugün bizim dünyaya ihraç ettiğimiz tek hayvansal ürün balıktır Evet Avrupa Bizim sadece balığımızı almaktadır yer almamaktadır onun için balık tüketmeliyiz “dedi.

Dereceye giren öğrenciler

RESİM YARIŞMASINDA

1. 4.B SINIFINDAN AHMAT ÜNLÜ, 2. 2 A  SINIFINDAN YAŞAR TAHA ÖZTÜRK . 3 .   4.A  SINIFINDA CEMRE ÖREN ,,4  2 C SINIFINDAN RAVZA NUR SOYLU

ŞİİR YARIŞMASINDA

3 B SINIFINDAN HAVVA SENA  ALTUN  , 2. MERYEM ŞEHNE 3 A SINIFINDAN  , 3 . ÖMER YILMAZ  4 A SINIFINDAN, 4 . HANİFE YÜKSEL 4B SINIFINDAN

SLOGAN YARIŞMASI

1.MEVLÜT FUAT ÖZTÜRK 3 B SINIF ,2. MERYEM ŞEHNE 3 A SINIFINDA, 4 HANİFE YÜKSEL  4 B SINIF

ÖĞRENCİ VE DAVETLİLERE IZGARADA BALIK EKMEK İKRAM EDİLDİ.

Okul Aile Birliği tarafından organize edilen ve balıkları  Şahlanlar  Su Ürünleri A.Ş . Isparta  Tic . ve San. Odası  Meclis başkanı  Osman Şahlan tarafından karşılanan  ekmek arası balık ve ayran tüm okul öğrencileri ve davetlilere ikram edildi.

Sağlıklı  hayvansal ürün olarak balık tüketimi   çevremizde barajların ve denizin olmasına  rağmen  ilçemizde maalesef  ülke ortalamasının altında bulunuyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Müdür Cemal Acar'dan, Ulu Çınar İbrahim amcasına duygu dolu sözler
Bölgesel

Müdür Cemal Acar'dan, Ulu Çınar İbrahim amcasına duygu dolu sözler

Burdur İl Özel İdaresi Yazı İşleri Müdürü Cemal Acar, 5 dönemdir Uğurlu Muhtarı olarak görev yapan İbrahim Mutlucan'ın muhtarlık görevini bırakmasının ardından duygularını paylaştı.

Burdur'da trafikte 30 bine yakın araç kontrol edildi
Bölgesel

Burdur'da trafikte 30 bine yakın araç kontrol edildi

Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 1-14 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelinde trafik denetimi ve eğitim faaliyeti gerçekleştirdi. 21 Jandarma Trafik Timi ve 52 personelin katılımıyla yapılan uygulamalarda 29.939 araç ve sürücü kontrol edildi.

Bucak Mermer Sektörü İzmir'de Kendini Gösterdi! Başkan Meçikoğlu fuara katıldı
Bölgesel

Bucak Mermer Sektörü İzmir'de Kendini Gösterdi! Başkan Meçikoğlu fuara katıldı

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu önderliğinde bir heyet, İzmir'de düzenlenen MARBLE "29. Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı"'na katıldı.

Burdur'da Sahra Çölü'nden Toz Fırtınası! Hava Kalitesi Düştü!
Bölgesel

Burdur'da Sahra Çölü'nden Toz Fırtınası! Hava Kalitesi Düştü!

Burdur merkez ve Bucak ilçesinde Afrika’dan gelen çöl tozları etkili oldu. Bugün itibariyle Afrika’dan gelen çöl tozları Akdeniz Bölgesi’nde etkisini göstermeye sabah saatlerinden itibaren başladı.

Artık Her Duyuru Cebinizde! Burdur'da Cepte Anons Uygulaması
Bölgesel

Artık Her Duyuru Cebinizde! Burdur'da Cepte Anons Uygulaması

Burdur Belediyesi, gelişen teknolojiye ayak uydurarak vatandaşlara kolaylık sağlamak ve görüntü ile gürültü kirliliğini azaltmak amacıyla "Cepte Anons" uygulamasını başlatıyor.

Burdur'da Silah Operasyonu! 3 Tabanca ve 4 Tüfek Ele Geçirildi!
Bölgesel

Burdur'da Silah Operasyonu! 3 Tabanca ve 4 Tüfek Ele Geçirildi!

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, H.T, A.T ve O.T isimli şahısların ikametlerinde yaptıkları aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız tüfek ve çok sayıda fişek ele geçirdi.