Burdur

Burdur’da gerçeği aratmadı! 5,7 şiddetindeki deprem tatbikatı

Burdur Valiliği ve AFAD koordinesinde, 23 afet çalışma grubundan 131 personelin katılımıyla yapılan 5,7 büyüklüğündeki deprem tatbikatı başarıyla sonuçlandı. Tatbikatta kurtarma ekiplerinin hızlı ve etkin müdahalesi göz doldururken, Vali Tülay Baydar Bilgihan, "Afetlerden önce önlem almalıyız" diyerek farkındalık çağrısında bulundu.

Burdur’da gerçeği aratmadı! 5,7 şiddetindeki deprem tatbikatı

Burdur’da 23 afet çalışma grubundan 131 personelin katıldığı 5,7 şiddetinde gerçekleşmiş deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikata katılan birçok personelin 6 Şubat depreminde aktif görev alarak yaşadıkları tecrübe nedeniyle tatbikatta kurtarma çalışmalarının hızla ve başarıyla sonuçlandığı görüldü. Tatbikat sonunda konuşan Vali Tülay Baydar Bilgihan, "Depremlerde yara almadan önce gerekli önlemleri almamız gerekiyor" dedi.

Burdur’da Valilik ve AFAD koordinesinde 17 kurum, 23 afet çalışma grubu ve 131 personelin katılımıyla TAMP-Burdur Saha uzantılı Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta senaryo gereği merkez üssü Yeni Mahalle olan 5,7 şiddetinde 10 saniye süren bir deprem meydana geldi. Deprem sonrasında Yeni Mahalle’de bir konutun tamamen yıkıldığı ve enkaz altında 5 kişinin kaldığı ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis, AFAD, arama kurtarma, UMKE, sağlık ve KBRN ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliği alırken arama kurtarma ekipleri çalışmalara başladı. Çalışmalar sonrasında enkazdan çıkarılan yaralılar UMKE ekiplerine teslim edilerek ambulansa taşınırken enkaz altından çıkarılan 2 cenazede cenaze aracına konuldu. Enkaz bölgesinde çıkan yangına ise itfaiye ekipleri müdahale etti. Depremde kimyasal sızıntıya maruz kalan bir vatandaş ise AFAD KBRN ekipleri tarafından destinasyon işlemi yapılarak ambulansa teslim edildi. Arama kurtarma çalışmalarında enkaz altında kalan yakınlarından haber alamayan ve enkaz alanına girmek isteyen yaralıların yakınlarını çevik kuvvet ekipleri uzaklaştırdı. Yaklaşık yarım saat süren tatbikat başarıyla son buldu.

"Depremlerde yara almadan önce önlemleri almamız gerekiyor"

Tatbikat sonrasında konuşan Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, tatbikatta görevli olan tüm personeli tebrik ederken depremde yara almadan önce tüm vatandaşların gerekli önlemleri almaları gerektiğini söylediği konuşmasında, "Bugün 23 çalışma grubu çerçevesinde kurumlarımızın katılımıyla 131 personelimizle 17 kurumumuzun da aktif sahada rol almasıyla, 40 araçla bir tatbikat yaptık. Olabilecek bir afet anında bir hareket kabiliyeti geliştirmek, arkadaşlarımızı müteyakkız kılmak, bildiklerimizi, aslında hepimizin teorik anlamda sahip olduklarımızı sahaya dökmek noktasında bir çalışma yapmış olduk. Bu tabii ki bizim yapacağımız çalışmaların bir etabı ama bunun dışında bugün burada yapılan tatbikatın AFAD Başkanlığı’nda da yine bu simülasyonun, bu çalışmanın aktarılması noktasında da alt çalışma gruplarımızın da var olduğunu ifade etmek isteriz. Özellikle hepimizin bu anlamda mutlaka temel düzeyde bir afete karşı nasıl hazırlıklı olabiliriz noktasında, vatandaşlık bilinciyle bir birey olarak nasıl hareket etmemiz gerektiğini öncelikle kişisel anlamda bilmemiz, sonrasında bir sosyal sorumluluğun parçası olarak hepimiz ne yapmamız gerektiği noktasında, kanunlarla ve bu anlamda planlarla, özellikle Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında hepimize verilen görevler çerçevesinde bilmemiz gerekiyor. Bugün bir saha tatbikatı yaptık. Burada deprem senaryosu üzerinden yürüdük ama bu tatbikatlar farklı boyutlarda önümüzdeki günlerde devam edecek. Biz afetler yaşanmasın diyoruz ama amaç yara almamak diyoruz. Dolayısıyla yara olmadan önce, yaralarımızı sarmaya gerek kalmadan önce gerekli tedbirleri almalarını istiyoruz. O yüzden bütün şehrimizi, bütün bireyleri, kurum sahiplerini, site yöneticilerini, mahalle muhtarlarını bu anlamda sorumluluğun içerinde olan bütün paydaşları da bu çalışmalar içerisinde görmek istediğimizi ifade ediyoruz. Özellikle ilimizde bütün ilçelerimizle birlikte afet gönüllüsü sayısını artırmak istiyoruz. O yüzden her vatandaşımızı, her çalışanımızı, bütün kamu çalışanlarımızı bu anlamda zaten bunun bir parçası olması noktasında zorunlu tuttuk ama bunun ötesine geçip bir adım öteye bu sivil toplum yapılandırmalarını şeklinde de cereyan edebilir, dernekleşmeler olabilir, sivil toplum gücünden yararlanabiliriz. Şehrimizde her vatandaşımızı, sizlerin vesilesiyle bu farkındalığı paylaşmaya ve taşımaya davet ediyoruz” dedi.

Burdur’da gerçeği aratmadı! 5,7 şiddetindeki deprem tatbikatıBurdur’da gerçeği aratmadı! 5,7 şiddetindeki deprem tatbikatıBurdur’da gerçeği aratmadı! 5,7 şiddetindeki deprem tatbikatıBurdur’da gerçeği aratmadı! 5,7 şiddetindeki deprem tatbikatıBurdur’da gerçeği aratmadı! 5,7 şiddetindeki deprem tatbikatıBurdur’da gerçeği aratmadı! 5,7 şiddetindeki deprem tatbikatıBurdur’da gerçeği aratmadı! 5,7 şiddetindeki deprem tatbikatıBurdur’da gerçeği aratmadı! 5,7 şiddetindeki deprem tatbikatıBurdur’da gerçeği aratmadı! 5,7 şiddetindeki deprem tatbikatıBurdur’da gerçeği aratmadı! 5,7 şiddetindeki deprem tatbikatı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ankara'da deprem salladı! 3,5 büyüklüğünde deprem korku ve panik yarattı
Bölgesel

Ankara'da deprem salladı! 3,5 büyüklüğünde deprem korku ve panik yarattı

Son dakika Ankara deprem haberi... Ankara'da 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yenimahalle merkezli sarsıntı paniğe neden olurken, can ve mal kaybı yaşanmadı. Detaylar haberimizde.

Son Dakika Ankara Sarsıldı  Deprem Korkuttu
Yaşam

Son Dakika Ankara Sarsıldı Deprem Korkuttu

SON DAKİKA! Ankara'da deprem oldu AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre Ankara'da 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Bingöl'de Deprem ilk Açıklama Bingöl Valisi Usta'dan geldi
Yerel Yönetim

Bingöl'de Deprem ilk Açıklama Bingöl Valisi Usta'dan geldi

Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptığı açıklamada "Bu gece 02:44 sularında İlimiz Yedisu İlçemizde yerin 12 bin 719 metre derinliğinde 4.8 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştır. Deprem merkezine en yakın devamı haberimizde

Son dakika Komşuda Depren Bucak'ta hissedildi
Yaşam

Son dakika Komşuda Depren Bucak'ta hissedildi

Isparta’nın Eğirdir ilçesine bağlı Mamatlar köyü yakınlarında sabah saat 06:54’te 3.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 

Son dakika deprem! Ege Denizinde sarsıntıların(depremlerin) ardı arkası kesilmiyor
Yaşam

Son dakika deprem! Ege Denizinde sarsıntıların(depremlerin) ardı arkası kesilmiyor

Ege Denizinde ardı ardına depremler durmuyor. Gelen Son dakika haberine göre Ege'de 4.4 büyüklüğündeki sarsıntı ile deprem meydana geldi. İşte son dakika Ege Denizi deprem detayları...

Biglez döner deprem şehitlerini unutmadı Ücretsiz dürüm ve ayran ikram edecek
Tanıtım

Biglez döner deprem şehitlerini unutmadı Ücretsiz dürüm ve ayran ikram edecek

6 Şubat depreminin yıldönümünde anlamlı bir etkinliğe imza atan Burdur'un Bucak ilçesindeki Biglez Döner, deprem şehitlerinin anısına herkese ücretsiz dürüm ve ayran sunuyor.