Burdur

Burdur’da Trafik Değişiyor! Gazi Caddesi’nde Tek Yön Uygulaması Başlıyor

Burdur’da 2 Eylül'den itibaren Gazi Caddesi'nde tek yön uygulaması başlıyor. Trafik düzeni ve yaya güvenliği için yapılan bu değişiklikle ilgili tüm detaylar haberimizde. Başkan Ercengiz’in uyarılarına dikkat edin!

Burdur’da Trafik Değişiyor! Gazi Caddesi’nde Tek Yön Uygulaması Başlıyor

Burdur Belediyesi, şehir içi trafiği rahatlatmak ve yaya güvenliğini artırmak amacıyla 2 Eylül 2024 Pazartesi gününden itibaren Gazi Caddesi ve çevresinde tek yön uygulaması başlatıldı. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bu değişimin Burdur’un trafik çilesine son vereceğini belirterek, vatandaşları bu yeni düzenlemeye uymaya davet etti.

Neden Tek Yön Uygulaması?

Gazi Caddesi'nde yaşanan düzensiz parklanmalar ve sıkışık trafik, şehirde ciddi sorunlara yol açıyordu. Burdur Belediyesi tarafından yapılan bilimsel çalışmaların sonucunda, cadde üzerinde sağda parklanmalara izin vererek tek yön uygulaması getirilmesi kararlaştırıldı. Bu sayede, hem araç trafiği rahatlayacak hem de yaya güvenliği artacak.

Yeni Trafik Düzeni Nasıl Olacak?

  • Ana Gidiş Yönü: Müze Parkı’ndan başlayarak, Halk Pazarı Caddesi, Adliye Caddesi’ni takip eden güzergâh, Namık Kemal Caddesi’nden Şehit Akif Altay Caddesi’ne kadar tek yön olacak.

  • Dönüş Yönü: Fakir Baykurt Kavşağı’ndan başlayarak, Atatürk Caddesi ve Gazi Caddesi’nden Müze Parkı Kavşağı’na kadar olan bölüm dönüş yönü olarak belirlendi.

Daha Güvenli Bir Burdur İçin

Başkan Ercengiz, bu uygulamanın İl Trafik Komisyonu tarafından da kabul edildiğini belirterek, amacın yaya güvenliğini sağlamak, otopark sorununu hafifletmek ve şehir içi trafiği akıcı hale getirmek olduğunu vurguladı. Geçmişte yaşanan düzensiz parklanma sorunlarının tekrar yaşanmaması için vatandaşların yeni trafik kurallarına dikkatle uyması gerektiğini belirtti.

Tek Yön Uygulaması Nerelerde Başlayacak?

Öncelikli olarak Halk Pazarı çevresi ve Özgür ile Konak Mahalleleri gibi yoğun bölgelerde de tek yön uygulamalarının başlatılacağı duyuruldu. Bu sayede, şehir genelinde trafik düzeni sağlanarak, günlük ulaşım daha da kolaylaştırılacak.

Başkan’dan Çağrı: "Yeni Düzeni Birlikte Başaralım!"

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, yeni trafik düzenine uyum sağlanana kadar vatandaşların daha dikkatli olmasını rica ederek, "Yeni trafik yön alışkanlıklarımız değişinceye kadar lütfen daha dikkatli olalım. Anlayış ve desteğiniz için şimdiden teşekkür eder, kazasız seyirler dileriz" ifadelerini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 4
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Niğde'de trafik kazası! minibüs ile otomobil çarpıştı 5 yaralı
3. Sayfa

Niğde'de trafik kazası! minibüs ile otomobil çarpıştı 5 yaralı

Niğde'de minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı.

Ağlasun'da trafik kazası! Kamyonete çarpan genç adam yaralandı
3. Sayfa

Ağlasun'da trafik kazası! Kamyonete çarpan genç adam yaralandı

Burdur Ağlasun’da alkollü bir sürücü, Tofaş marka aracıyla direksiyon hakimiyetini kaybedip park halindeki kamyonete çarparak yaralandı. Vatandaşlar, cadde üzerindeki hız yapan araçlar için önlem alınmasını istiyor.

Isparta'da trafik kazası! Polis ve vatandaşlar yaralandı
3. Sayfa

Isparta'da trafik kazası! Polis ve vatandaşlar yaralandı

Isparta'da bugün sabah saatlerinde zincirleme trafik kazası meydana geldi. Trafik kazasında 1'i polis 5 kişi yaralandı.

Burdur Antalya karayolunda trafik kazası! 2'si çocuk 4 yaralı
3. Sayfa

Burdur Antalya karayolunda trafik kazası! 2'si çocuk 4 yaralı

Burdur Antalya karayolu üzerinde tek taraflı trafik kazası meydana geldi. Trafik kazasında 2'si çocuk olmak üzere 4 kişi yaralandı.

Adana'da feci kaza! işçi servisi ile hafriyat kamyonu çarpıştı 3 ölü 7 yaralı
3. Sayfa

Adana'da feci kaza! işçi servisi ile hafriyat kamyonu çarpıştı 3 ölü 7 yaralı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Atakaş Kömürcülüğe ait işçi servisi ile hafriyat kamyonunun çarpışması sonucu 3 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Antalya’da feci kaza:  Düğüne gidiyorlardı  Su tankerine arkadan çarptı 3 ölü, 2 ağır 3 yaralı
Bölgesel

Antalya’da feci kaza: Düğüne gidiyorlardı Su tankerine arkadan çarptı 3 ölü, 2 ağır 3 yaralı

Antalya’da meydana gelen feci kazada Serik İlçesinden Kütahya'daki düğüne gitmek üzere yola çıkan bir aile, su tankerine çarpan otomobilleriyle kaza geçirdi. Olayda biri bebek, üç kişi hayatını kaybederken, ikisi ağır 3 kişi yaralandı.