Burdur Belediyesi, şehirde uzun zamandır tartışmalara konu olan asbestli boruların değiştirilmesi için düğmeye bastı. Burdur Belediye Meclisinde, içme suyu boruları ve ek parçalarının temini amacıyla İller Bankası A.Ş.’den kullanılacak krediye oy birliğiyle onay çıktı.
Meclisten çıkan kararla birlikte Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, krediye ilişkin sözleşmelerden borç ödemelerine ve olası hukuki süreçlere kadar tüm aşamaları yönetecek.
Kararın, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 68. maddesine uygun şekilde yürütüleceği açıklandı. Bu madde, belediyelere finansman kaynakları oluştururken belirli şartlara uymayı zorunlu kılıyor. Meclis üyeleri, kararın Burdur’un altyapısındaki kronik sorunların çözümüne yönelik atılan önemli bir adım olduğunu belirtti.
Asbestli borular, kullanıldığı süre boyunca içme suyuna ciddi şekilde zarar verebilir. Özellikle uzun vadede sağlık sorunlarına yol açan asbest maddesi, su borularının yıpranmasıyla suya karışabilir. Burdur Belediyesi’nin bu hamlesi, olası sağlık risklerini minimize etme noktasında önemli.
Burdur Belediye Meclisi, kent trafiğini rahatlatmak amacıyla Gazi Caddesi'nin tek yön yapılması ve ücretli otopark uygulamasını komisyona havale etti. Detaylar için tıklayın.
Burdur Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Büyükkeleş'in Burdur belediye meclisinde başkanlığa sunduğu deprem tavsiyeleri oy birliği ile incelenmek ve detaylı görüşülmek üzere imar müdürlüğüne sevk edildi.
2 ana gündem, 2 ek gündem olmak üzere toplam 4 gündem maddesinin görüşüldüğü Burdur Belediye Meclisi Kasım ayı 2. oturumunda toplandı.
Burdur Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantısı için bugün toplandı. Toplantıda meclis üyeleri, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak için maske taktı.
Burdur Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantısı için bugün toplandı. Mecliste alınan kararla kış aylarında su indirimi onaylandı.
Belediye Başkanvekili Ali Say başkanlığında Olağanüstü toplanan Burdur Belediye Meclisi Toplantısında 190 milyon TL’lik 2021 yılı bütçesi ve performans programı oy çokluğu ile kabul edildi.
Yorumlar (0)