Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, engelli bireyler ile buluşarak Engelli Hibe Desteği Projesi bilgilendirmesi ile Engelli Toplu İş Görüşmesini gerçekleştirdi.
Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak, engelli vatandaşlarımız ile buluşarak Engelli Hibe Desteği Projesi bilgilendirmesi ile Engelli Toplu İş Görüşmesini gerçekleştirdik.
Kurumumuza kayıtlı engelli bireylere, 15 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek olan Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Hibe Desteği Proje bilgilendirmesi yapılarak, akabinde engelli açığı olan işyeri temsilcilerinin katılımı ile iş görüşmesi gerçekleştirildi. İstihdam buluşması sayesinde engelli vatandaşlar farklı bölgelerde bulunan işverenleri ziyaret ederek iş görüşmesi yapmak yerine İŞKUR İl Müdürlüğü binasında aynı anda birçok işveren ile görüşme şansı yakaladılar.
Engellilere yönelik hizmetlerin verimli bir şekilde sunulabilmesi, engelli bireylerin istihdama geçişinde, istihdamda iken işe uyumlarının sağlanmasında ve sürdürülebilir bir engelli istihdamı sağlanması noktasında hayata geçirilen Engelli İş Koçluğu modelinin oluşturulmasıyla engelli vatandaşlarımızın istek ve beklentilerini daha iyi tespit ederek işgücü piyasasına geçişlerinde destek olup istihdamda kalmaları için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.
2023 yılının başından bu yana engelli vatandaşlarımızla 1.401 Bireysel Görüşme yapılmış, bunun sonucunda 144 engelli vatandaşımız işe yerleştirilmiştir. Engelli İş Koçu tarafından bireysel ve toplu görüşmeler yapılarak engelli istihdamı gerçekleştirilmesi noktasında çalışmalara tüm hızıyla devam edilmektedir.
Engelli açığı olan işveren yetkilileri ve engelli vatandaşlar İŞKUR’un sunmuş olduğu bu hizmetten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. İŞKUR İl Müdürü AKALIN, dezavantajlı grupların başında gelen engelli bireylerin istihdam edilebilmesi için var olan teşviklere dikkat çekerek, istihdam odaklı bu tür toplantıları her ay yapacaklarını ve işverenler ile engelli vatandaşlarımızı bir araya getirmeye devam edeceklerini belirtti.
Burdur'da engelli bireylere yönelik hibe desteği devam ediyor! Ganimet Akhan, İŞKUR’dan aldığı 300 bin TL hibeyle hayvancılığa başladı. Detaylar için tıklayın!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği üniversite öğrencilerine yönelik başlatılan ‘İŞKUR Gençlik Programı’, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve Burdur İŞKUR Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle hayata geçti.
Burdur İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Güngör ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Yarar, Burdur Engellileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Asım Gümüş'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.
Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hüseyin Güngör ve sosyal paydaşlar, Junior Jeans Wear Giyim’i ziyaret ederek Engelsiz İş Atölyesi’nin devam eden faaliyetlerini değerlendirdi.
Yunus Emre Akalın'ın Mersin'e atanmasının ardından boşalan Burdur İŞKUR İl Müdürlüğü görevine Hüseyin Güngör atandı.
Burdur İŞKUR, 2021-2023 yılları arasında Türkiye çapında birçok kategoride birinciliğe ulaştı. Özel sektörde işe yerleştirme, kadın ve genç istihdamı alanlarında elde edilen başarı detayları burada.
Yorumlar (0)