Burdur

Burdur'un su sorununa değindi! Adem Korkmaz'dan Önemli Açıklamalar

Burdur'da altyapı ve içme suyu sorunlarına dair AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz'ın 8. Olağan Kongre'deki konuşması, yerel ve genel siyasetin birleştiği noktada Burdur'un sorunlarına ışık tutuyor. Çözümler ve yatırımlar hakkında detaylar için haberimizi okuyun!

Burdur'un su sorununa değindi! Adem Korkmaz'dan Önemli Açıklamalar

Burdur'da altyapı ve içme suyu sorunlarının çözümüne dair önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, yerel ve genel siyasetin bir araya geldiği noktada Burdur’un uzun zamandır göz ardı edilen meselelerine dikkat çekti.

AK Parti Burdur Merkez İlçe Başkanlığı’nın 8. Olağan Kongresi'nde konuşan Korkmaz, kendine özgü bir üslupla şunları ifade etti: “AK Parti bayrağını, hizmet bayrağını daha ileriye taşımaya, sizlerin destekleriyle devam ediyoruz.” Heyecanla yürüttükleri çalışmalara vurgu yapan Korkmaz, bu yılki kongrelerinin önemine de değinerek, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini belirtti. “Kara bulutlar etrafımızda dolanıyor. Bugün gerçekleştirdiğimiz kongre, 2025 yılında yapacağımız büyük kongrenin habercisi. O kongrede Türk milletinin asli unsurlarının, Anadolu’nun çocuklarının, geleceğe umutla bakacağı adımlar atacağız. 2023-2024 seçimlerini atlattık, yeni başlangıçlar için notlarımızı değerlendirerek yolumuza devam edeceğiz,” dedi.

Korkmaz, 31 Mart seçim sonuçlarının beklenmedik olduğunu ve bunun birçok sebebi olduğunu ifade ederek, “Herkes kendine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Böylece AK Parti ailesi olarak, iktidar yolculuğuna kaldığımız yerden devam edebiliriz,” diye ekledi. Yıl boyunca köy programlarıyla gezdiklerini ve vatandaşların sorunlarını dinleyerek siyasi durgunluğun sebeplerini analiz ettiklerini kaydetti. “Bu yıl Burdur, her alanda ciddi yatırımlar alıyor. Milli Eğitim alanında neredeyse merkezde ihalesi yapılmamış okul kalmadı. Şu anda ihale sürecinde olan üç okul var,” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Korkmaz, “İçme suyu meselesini Cumhurbaşkanımıza burada en az beş defa proje olarak sunduk. Ancak hâlâ bu meseleyi çözememek, bizim açımızdan bir kabahat,” diyerek sorunun aciliyetine dikkat çekti. Burdur’un sorunlarını göz ardı etmediklerini, her meseleye açık yüreklilikle yaklaştıklarını belirtti. “Geçtiğimiz günlerde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile bir protokole imza attık. Burdur’un içme suyu sorununu kökünden çözecek bir adım atıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Korkmaz şunları söyledi;

“Bizim ülkemizde kara bulutların etrafımızda dolandığını görüyoruz”

“Büyük bir heyecan ve şevkle çalışmalarımızı yapıyoruz. Bugün de 11. kongremizi gerçekleştiriyoruz. Ülkemiz zor bir coğrafyada, zor bir zamandan geçiyoruz. Bizim ülkemizde kara bulutların etrafımızda dolandığını görüyoruz. Yapılan bu kongrelerin ülkemizin geleceğine yönelik olarak 2025 yılında yapacağımız büyük kongreyle de burada tekrar Türk milletinin asli unsurlarının, Anadolu’nun çocuklarının, merkezdeki çocukları 2025 büyük kongresiyle de ülkesine yönelik güçlü adımlar atmaya, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde geleceğe umutla bakmaya devam edeceğiz. 2023-2024 seçimlerini atlattık. İnşallah önümüzdeki kongrelerde seçim sonuçlarından aldığımız notlarımızı da değerlendirerek yeni başlangıçlar yapacağız. 31 Mart seçim sonuçları, beklemediğimiz, arzu etmediğimiz ya da istemediğimiz sonuçlar. Bunun onlarca sebebi vardır. Bu sebepleri her kademede konuşuyoruz, tartışıyoruz. Herkes kendine düşen sorumluluğunu ortaya koyup, yapması gerekeni yapabilirse çok kısa bir sürede eski enerjimize ve gücümüze kavuşarak tekrar iktidar yolculuğunda AK Parti ailesi olarak kaldığımız yerden devam ederiz diye düşünüyorum. Biz çalışmalarımızı sürdürdük, seçimlerde de, seçimlerden sonra da köy programlarımızda da tek tek gezerek hem vatandaşımızın sorunlarını hem de yaşanan bu siyasi durgunluğu sebeplerini analiz etmek için çalışmalarımızı sürdürdük. İlimiz bu sene her alanda ciddi yatırımlar alıyor. Sadece bu yıl yapılan yatırımların toplam miktarı 1.5 milyar lira. Milli Eğitim’de neredeyse merkezde ihalesi yapılmamış tek bir okulumuz kalmadı. Şu an ihale sürecinde olan 3 tane okulumuz var. İlçelerimizde, köylerimizde yapılması gereken bütün yatırımları yakından takip ederek milletimize vermiş olduğumuz sözü yerine getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Biz Mustafa vekilimle birlikte güçlü bir siyasi temsiliyet ortaya koyuyoruz. Burdur’un kronikleşmiş, çözülmemiş ne kadar meselesi varsa ya da geciktirilmiş ne hizmeti varsa her türlü bakanlık ve yatırımcı nezdinde yoğun bir diplomasi yöneterek inşallah bu eksiklikleri daha önce yapılmış hizmetlerin üzerine yeni hizmetler ekleyerek ve bayrağı AK Parti bayrağını, hizmet bayrağını daha ileriye taşımaya sizlerin de destekleriyle devam ediyoruz.

“Burdur'un sorunlarını sümen altı etmiyoruz"

Burdur’da halk bize Belediyeyi vermedi diye Burdur’un sorunlarını sümen altı etmiyoruz. Her meseleye, gerek yerel yönetim meselesi olsun gerekse merkez yönetim meselesi olsun açık yüreklilikle devam ediyoruz. Yıllardır çözüme ulaşmamış içme suyu meselesini burada konuşuyor olmak bile bizim açımızdan hiç güzel bir durum değil. Geçtiğimiz günlerde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile bir protokole imza attık ve artık Burdur’un içme suyunu en kısa sürede çözecek ve sorunu kökünden çözecek. Bu içme suyu meselesini Cumhurbaşkanımıza bu meydanda en az 5 defa proje olarak açıklattık. Ama hala bu meseleyi çözememiş olmak bizim de kabahatimiz olduğunu düşünüyorum. Onun için o duyarlılıkla o hassasiyetle Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözü çıktıysa yerine getirilir. Biz böyle biliyoruz, böyle inanıyoruz. Bunun da yerine getirilmesi konusunda sorumluluk biraz da bizlere düşüyor. Biz de bu sorumluluğumuzu alarak en kısa zamanda Burdur bunu görecek.

"Ne yapılması gerekiyorsa saygın, seviyeli bir siyaset üslubuyla yapalım"

Efendim bu sorun niye belediyenin sorunu olarak dillendirilmiyor da genel siyasetin sorunu olarak dillendiriliyor. Bu da başka bir durum. Sanki yerel yönetimlerin temel sorunları altyapı, içme suyu, temizlik değil de bu içme suyu meselesi merkez iktidarın sorunu, biz bunu üstlenmişiz. Bizden önceki görev yapan vekillerimiz de bizlerde bu sorumluluğu devraldık. Ama yerel yönetimin böyle bir meselesi yok. Belki her toplantıda içme suyu barajı yapılsın, devlet bunu yapsın diye gerek milletvekili gerek belediye başkanı. Daha önce de söyledim içme suyu barajının yapımına ilişkin belediyenin yaptığı bir analiz, bir plan, program var ve DSİ’ye bir başvurusu var mı? Ben göremedim. Varsa bize ulaştırsınlar. Böyle bir şey yok. 2014 yılında belediye başkanımızın vaatlerine baktım Senir Suyunu akıtacağım demiş 2024 yılı gelmiş hala yok. Birçok mesele böyle. Algı operasyonlarıyla, seçim dönemi cambazlıklarla halkın algısını başka yerlere çekerek Burdur’da siyaset yapma noktasına gelinmiş. Bundan sonra hayır kardeşim. Burdur’da şeffafça biz de söz vermişiz hükümetimiz ya da aktif siyaset yapan arkadaşlarımız ne sözler vermiş, açıkça, şeffafça açıklayacağız. Aynı şekilde yerel yönetimlerde görevi devralmış bütün belediye başkanlarımız, Burdur Belediye başkanımız da verdiğiniz sözleri ne yaptınız? Ne zaman yapacaksınız? Eğer yapamadıysanız ve bize ihtiyacınız varsa biz buradayız. Bize de gelin deyip şeffaf bir şekilde sadece polemik siyaset değil Burdur’un gelişmesi için ortaya konmuş fikir çalışmalarının hayata geçirilmesi için ne yapılması gerekiyorsa saygın, seviyeli bir siyaset üslubuyla yapalım.

“Burdur sahipsiz ve ilgisiz yerel yönetimlerle yönetilmeye devam ediyor”

Geçen İLBANK’a gittiğimizde minimum Burdur’un altının değişmesi için ihtiyaç duyulacak kaynağın 1 milyar lira olduğunu öğrendik. Ama bu konuda hiçbir çalışma yok. Sadece makyaj çalışmalarıyla şehrin gündemi meşgul edilerek siyaset yürütülüyor. Eyvallah. Buna bir daha müsade etmeyeceğiz. Biz Burdur için bütün yatırımlarını, çalışmalarını takip ederek çalışmaya devam edeceğiz. 20 yılda yapılanları bir tarafa koyacağız ve şehrin gelecek 30 yılını, 50 yılının Burdur perspektifini de kamuoyuyla paylaşarak sorumluluk sahibi herkesi, bu konuda kimse kaçak güreşemeyecek. Bakıyorum 2014’te revizyon imar planı nerede? 18 uygulamasını ellerine, yüzlerine bulaştırdılar. 2019 vaatlerine bakıyoruz yine revizyon imar planı.. ya yapın artık şunu, bu şehir artık bunaldı. Ne iş yerlerinde ne yeni konut alanlarında yol güzergahlarında hiçbir işlem yapılamaz hale geldi ve şehir içine kapanıyor, nüfus artmıyor, ticaret gelişmiyor.. bunların açılımlarını yapacak olan yerel yönetimlerdir. Maalesef Burdur sahipsiz ve ilgisiz yerel yönetimlerle yönetilmeye devam ediyor. Ancak bize düşen sorumluluk sahibi siyasetçiler olarak bizler her türlü iş birliğine hazırız. Sorunları çözmeye devam edeceğiz. Hep beraber oluşturduğumuz heyecan dalgasıyla geleceğimize güvenle bakacağımız kadrolarla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Oktay’dan sert su açıklaması! 'Susuzluk biter, bu sinsilikler unutulmaz'
Bölgesel

Başkan Oktay’dan sert su açıklaması! 'Susuzluk biter, bu sinsilikler unutulmaz'

CHP Bucak İlçe Başkanı Ahmet Sedat Oktay, Bucak’taki su sorununa ilişkin sert açıklamalarda bulundu: 'Su doğanın, halkın hakkıdır. Sinsilikler unutulmaz.'

Bucak'ta su sorunu ile ilgili yeni gelişme! Sondajlar kurudu, ama bu şekilde su verilecek
Bölgesel

Bucak'ta su sorunu ile ilgili yeni gelişme! Sondajlar kurudu, ama bu şekilde su verilecek

Bucak, uzun süredir devam eden kuraklık ve sondaj sorunlarıyla su sıkıntısı yaşıyor. Belediye Başkanı Hülya Gümüş, su krizini çözmek için yeni su dağıtım planını açıkladı. Mahallelere eşit su sağlanması hedefleniyor.

AK Parti duyurdu! Su sorunu çözülüyor
Bölgesel

AK Parti duyurdu! Su sorunu çözülüyor

AK Parti Burdur İl Başkanlığı, şehir merkezinin içme suyu sorununu çözmek için sondaj çalışmalarına başladı. Burdur milletvekillerinin girişimleriyle hayata geçirilen proje, hükümetin yakın takibiyle yürütülüyor.

Suyun kaynağında susuz kaldılar, Köylüler su için sokağa döküldü
Yaşam

Suyun kaynağında susuz kaldılar, Köylüler su için sokağa döküldü

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Gözede köyü sakinleri, susuz kalan tarlaları nedeniyle fabrikaya aktarılan su borularını kesti. 2016 yılında köyün su kaynağını alan fabrika nedeniyle köylüler mahsullerinin kuruduğunu iddia ediyor. Eylemler ve yerel yetkililerin müdahalesi gündemde.

Başkan Böcek Kaş'a müjdeyi verdi
Bölgesel

Başkan Böcek Kaş'a müjdeyi verdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya'nın Kaş ilçesinin yaylası Gömbe'de muhtarlarla bir araya geldi.

Selen Kınalı, üreticinin su sorunlarını çözecek! Yeni sondaj keşfini duyurdu
Bölgesel

Selen Kınalı, üreticinin su sorunlarını çözecek! Yeni sondaj keşfini duyurdu

Altınyayla Belediye Başkanı Selen Kınalı, Asarcık Mevkiinde yapılan sondaj keşfi çalışmalarının başarıyla sürdüğünü ve üreticilerin su sorunlarının çözüldüğünü açıkladı.