Burdur / Bucak

Musa Çapkulaş'tan su açıklaması! 'Bucak'a su veren tek köy Karaaliler Köyü'dür'

Bucak ilçesi Karaaliler Köyü muhtarı Musa Çapkulaş, su sorunuyla ilgili yaşanan yanlış bilgilendirmelere dikkat çekerek, köylerinin bu zorlu süreçte Bucak'a destek verdiğini vurguladı.

Musa Çapkulaş'tan su açıklaması! 'Bucak'a su veren tek köy Karaaliler Köyü'dür'

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Karaaliler Köyü muhtarı Musa Çapkulaş, son günlerde gündemde olan su sorunu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Muhtar, ilçede yaşanan su sıkıntısının kaynağına ilişkin yanlış bilgilendirmelerin, özellikle Karaaliler halkını hedef aldığını vurguladı. “Günlerdir süregelen tartışmalar, köyümüzün ismi üzerinde kara çalmaktan başka bir anlama gelmiyor,” dedi.

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Karaaliler Köyü muhtarı Musa Çapkulaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Günlerdir süre gelen bir tartışma konusu ve karalama kampanyası başlamıştır. Herkesin bildiği üzere bucağımızda su sorunu vardır . Bu su sorunu gerek önceki dönem belediye başkanı gerek güncel belediyenin ihmalkar tasarruf tedbirleri ve yağış az olması nedeniyle meydana gelmiştir. Ama nedense son günlerde bucağın susuz kalma sebebini Karaaliler halkı, Karaaliler muhtarı ve azaları sebep oldu gibi asılsız, ahlaksız, pis bir üslupla suçlanmaktayız . Bucak'ın suyunu Karaaliler vermiyor Karaaliler muhtarı suyumuzu kesti gibi mesnetsiz iddaalarda bulunulmaktadır .

1- Şuan Bucak'a su veren Bucak'ın bu zor gününde yanında olan tek köy Karaaliler köyüdür . Yukarıdaki fotoğraflarda anlaşılacağı üzere şuan Karaaliler köy sınırı içinde vurulmuş sondajlar bucak belediyesinin sondajlarıdır. Kuyu koordinatları fotoğraflarda mevcuttur Kikez Mevkinde tüm vatandaşlarımız inceleyebilir.

2- Karaaliler halkı olarak su ile mücadelede her zaman ilçemizin yanında olduk kimsenin suyunu kesmediğimiz gibi bucağa su veren çevre köylerde sadece biz varız .

3- Günlerdir sosyal medyada bazı parti temsilcileri devamlı beni suçlamaktadır . Yemediğim hakaret kalmadı , iftira kalmadı .. hatta daha ileri giderek bazı parti temsilcileri sadece bir kuruma üye olduğum için o kuruma dahi göz dağı verme cüretinde bile bulundu . İnsanlar hiç alakası olmadığı halde açıklama yapmak zorunda bırakıldı . Bazı siyasi partilerin başkanları ve yöneticileri sosyal medyada biri attı biri tuttu şahsım SİNSİ olarak adlandırıldı . Karaaliler muhtarı AKP SİLAHŞÖRÜDÜR . Bu cümleleri kuranlar kendi sorumsuzluklarının bedelini , masum insanları kamuoyunda hedef gösterdi . Kendileri hakkında söylenecek çok söz var fakat yorumu siz değerli vatandaşlara bırakıyorum .

4- köyümüz susuz kaldı sondajlarımız kurudu , ben köylülerimden hane başı 3.000 TL para topladım sondaj vurdurdum . Ben küçük bir köy olarak bunu yaptıysam birileri sosyal medyada parti sözcülüğü yapıp sağa sola salça olana kadar çözüm arasın .

5. Bucak'ta bir ilçe başkanı yardımcısı bizzat beni gece saat 01:30 suları beni arayıp hem tehdit hem de hakaret etti . O cümleleri burada söylemek istemiyorum kendisi biliyor zaten .

6- ben halihazırda kullanılan 6 sondajın suyunu zaten veriyorum . Atılan iftiralarda söylenilenin aksi suyu şuan bucağa ben temin ediyorum . Ben köyüm adına yeni sondaj açılmasına karşıyım , çünkü hale hazırdaki kendi içme suyum şuan tehlikededir . Devletin tasarruf tedbirleri gereği yatırımlar kapalı olduğu için destek alamıyoruz . Ve yeni kuyu açma şansımız yok , diğer orman bölgesi köyleri gibi yan geliri olan bir coğrafyada değil köyümüz.

Musa Çapkulaş'tan su açıklaması! 'Bucak'a su veren tek köy Karaaliler Köyü'dür'Musa Çapkulaş'tan su açıklaması! 'Bucak'a su veren tek köy Karaaliler Köyü'dür'Musa Çapkulaş'tan su açıklaması! 'Bucak'a su veren tek köy Karaaliler Köyü'dür'Musa Çapkulaş'tan su açıklaması! 'Bucak'a su veren tek köy Karaaliler Köyü'dür'Musa Çapkulaş'tan su açıklaması! 'Bucak'a su veren tek köy Karaaliler Köyü'dür'Musa Çapkulaş'tan su açıklaması! 'Bucak'a su veren tek köy Karaaliler Köyü'dür'

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 7
    BEĞENDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 2
    GÜLDÜM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'un su sorununa değindi! Adem Korkmaz'dan Önemli Açıklamalar
Bölgesel

Burdur'un su sorununa değindi! Adem Korkmaz'dan Önemli Açıklamalar

Burdur'da altyapı ve içme suyu sorunlarına dair AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz'ın 8. Olağan Kongre'deki konuşması, yerel ve genel siyasetin birleştiği noktada Burdur'un sorunlarına ışık tutuyor. Çözümler ve yatırımlar hakkında detaylar için haberimizi okuyun!

Başkan Oktay’dan sert su açıklaması! 'Susuzluk biter, bu sinsilikler unutulmaz'
Bölgesel

Başkan Oktay’dan sert su açıklaması! 'Susuzluk biter, bu sinsilikler unutulmaz'

CHP Bucak İlçe Başkanı Ahmet Sedat Oktay, Bucak’taki su sorununa ilişkin sert açıklamalarda bulundu: 'Su doğanın, halkın hakkıdır. Sinsilikler unutulmaz.'

Bucak'ta su sorunu ile ilgili yeni gelişme! Sondajlar kurudu, ama bu şekilde su verilecek
Bölgesel

Bucak'ta su sorunu ile ilgili yeni gelişme! Sondajlar kurudu, ama bu şekilde su verilecek

Bucak, uzun süredir devam eden kuraklık ve sondaj sorunlarıyla su sıkıntısı yaşıyor. Belediye Başkanı Hülya Gümüş, su krizini çözmek için yeni su dağıtım planını açıkladı. Mahallelere eşit su sağlanması hedefleniyor.

AK Parti duyurdu! Su sorunu çözülüyor
Bölgesel

AK Parti duyurdu! Su sorunu çözülüyor

AK Parti Burdur İl Başkanlığı, şehir merkezinin içme suyu sorununu çözmek için sondaj çalışmalarına başladı. Burdur milletvekillerinin girişimleriyle hayata geçirilen proje, hükümetin yakın takibiyle yürütülüyor.

Suyun kaynağında susuz kaldılar, Köylüler su için sokağa döküldü
Yaşam

Suyun kaynağında susuz kaldılar, Köylüler su için sokağa döküldü

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Gözede köyü sakinleri, susuz kalan tarlaları nedeniyle fabrikaya aktarılan su borularını kesti. 2016 yılında köyün su kaynağını alan fabrika nedeniyle köylüler mahsullerinin kuruduğunu iddia ediyor. Eylemler ve yerel yetkililerin müdahalesi gündemde.

Başkan Böcek Kaş'a müjdeyi verdi
Bölgesel

Başkan Böcek Kaş'a müjdeyi verdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya'nın Kaş ilçesinin yaylası Gömbe'de muhtarlarla bir araya geldi.