Burdur

Burdur'un ulaşım sorununu dile getirdi! Soruları sıraladı

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na yönelterek Burdur'a yönelik tren seferleri ve karayolu çalışmaları hakkında sorular sordu. Milletvekili Akbulut'un sorularına alınan cevaplar, Burdur'un ulaşım altyapısı ile ilgili önemli bilgiler içeriyor. Detaylar için haberimize göz atın.

Burdur'un ulaşım sorununu dile getirdi! Soruları sıraladı

CHP Burdur Milletvekili Akbulut’un TBMM’de yönelttiği sorular ve aldığı cevaplar şu şekildedir ;

Soru 1 : Burdur'a 2008 yılından beri yolcu treni gelmiyor burdurlu hemşehrilerimiz İstanbul ve İzmir seferlerine ne zaman kavuşacak? ilimiz Berlin duvarı gibi ortadan ikiye bölen tren rayları binlerce yurttaşın hayat koşullarını zorlaştırmaktadır. Bakanlığımızın Tren istasyonunu ve raylarının organize sanayi bölgesinde ki ayrılmış alana taşınacağı sözünü vereli tam 5 yıl oldu ama hala bir sonuç yok ne zaman taşınacaktır?

Cevap : Hızlı demiryolu ağının geliştirilmesi kapsamında yer alan Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Antalya hızlı tren projesinin etüt ve proje çalışmaları ile birlikte Burdur ilindeki yolcu ve yük potansiyelinin değerlendirilmesi ve Burdur ilindeki vatandaşlarımızın demiryollarından daha fazla istifade etmesine yönelik avan proje ve planı çalışmaları devam etmektedir.

Soru 2 : Burdur'a 2008 yılından beri yolcu treni gelmiyor. Burdurlu hemşerilerimiz İstanbul, İzmir seferlerine ne zaman kavuşacak?

Cevap : TCDD taşımacılık A.Ş. genel müdürlüğümüz tarafından 25.10.2019 tarihinden itibaren İzmir, Isparta, İzmir arasında her gün bir gidiş ve bir dönüş olmak üzere toplam 2 sefer yapan Göller Ekspresi işletilmektedir. Burdur yolcularımız için Burdur - Gümüşgün arasında otobüs ile Göller Ekspresine bağlantı sağlanmaktadır. Ayrıca Isparta ve Burdurlu vatandaşlarımızın demiryolu yolculukları için 20 Aralık 2023 itibari ile İzmir-Isparta arasında her gün bir gidiş ve bir dönüş olmak üzere toplam 2 sefer yapan 2 tren Güller Ekspresi de hizmete alınmıştır. Gümüşgün’den Burdurlu vatandaşlarımız bu hizmette yararlanabilmektedir.

Soru 3 : 11 yıldır bitirilmeyen Burdur Fethiye karayolu çalışması ne zaman bitecek? Tefenni, Korkuteli, Antalya yolunda sürekli ölümlü kaza oluyor çünkü yol çok dar genişletme veya duble yol çalışmanız olacak mı?

Cevap : Söğüt Seydikemer arası proje uzunluğu 69 kilometre Bir tümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yoldur, devam eden çalışmalar kapsamında 2 x 3.363m Karabel tüneli bulunmaktadır. Söğüt mevkiinden itibaren 3 kilometre bir tümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol ve karamel tünelinde 2.930m kazı artı destek tamamlanmıştır.

Korkuteli - Tefenni il yolunun toplam uzunluğu 51 kilometre olup 8-9 metre platform genişliğinde sathi kaplamalı tek yol olarak hizmet vermektedir. Biçimli sıcak karışım kaplamalı tek yol iyileştirmesine ilişkin kesin proje çalışmalarının tamamlanmasıyla yatırım programı teklifi yapılacaktır.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Serdar Soydan Çamlıyayla'da Coşkuyla Karşılandı: "Yarınlar Elbet Bizimdir, Başaracağız!"
Bölgesel

Serdar Soydan Çamlıyayla'da Coşkuyla Karşılandı: "Yarınlar Elbet Bizimdir, Başaracağız!"

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Çamlıyayla'da büyük ilgi gördü. Vatandaşlara seslenen Soydan, "Dualarınız, desteğiniz bizi daha güçlü kılıyor. Bugün durmadan çalışacağız; yarınlar elbet bizimdir. Başaracağız ve hep birlikte kazanacağız" dedi.

Gürpınar'da Tır Devrildi! 1 Kişi Yaralandı
3. Sayfa

Gürpınar'da Tır Devrildi! 1 Kişi Yaralandı

Van'ın Gürpınar ilçesinde çay yüklü tırın devrilmesi sonucu 1 kişi ağır yaralandı.

Nevşehir'de Sağanak Yağış Sele Neden Oldu
Bölgesel

Nevşehir'de Sağanak Yağış Sele Neden Oldu

Meteorolojinin 'sarı kod' ile uyardığı Nevşehir'de etkili olan sağanak yağış, ulaşımda aksamalara neden oldu.

Havalar Güzelleşti Bisiklet Kiralama Sezonu Açıldı
Bölgesel

Havalar Güzelleşti Bisiklet Kiralama Sezonu Açıldı

Eskişehir’de havaların güzelleşmesi ile birlikte vatandaşlar, kısa mesafe ulaşım için bisiklet kiralama yöntemlerini kullanıyor.

Bucak Belediyesi Ulaşım Komisyonu Üyeleri Belli Oldu!
Bölgesel

Bucak Belediyesi Ulaşım Komisyonu Üyeleri Belli Oldu!

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ün liderliğinde toplanan Bucak Belediye Meclisi'nde yapılan oylama ile Ulaşım Komisyonu Üyeleri seçildi. CHP'den 3, AK Parti'den ise 2 üye komisyona seçildi.

Diyarbakır'da Ramazan Bayramı'nda Toplu Taşıma Ücretsiz!
Yaşam

Diyarbakır'da Ramazan Bayramı'nda Toplu Taşıma Ücretsiz!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı süresince belediyeye ait araçlarla toplu taşıma hizmetini ücretsiz gerçekleştirecek.