Burdur

Burdur Valiliği genelgeyi yayımladı! Düğünlerde yasaklandı! İşlem yapılacak

Burdur Valiliği tarafından il sınırları içerisinde yapılacak düğün, kına gecesi, sünnet düğünü, asker uğurlaması vb. etkinliklerde uyulması gereken usul, esas ve yasaklar hakkında genelge yayımlandı.

Burdur Valiliği genelgeyi yayımladı! Düğünlerde yasaklandı! İşlem yapılacak

Burdur Valiliği tarafından, Burdur il sınırları içerisinde yapılan düğün, kına gecesi, sünnet merasimi, gelin çıkarma, nişan, asker uğurlaması vb. etkinliklerle ilgili uyulması gereken usul, esas ve yasaklar hakkında genelge yayımladı.

BURDUR İL SINIRLARI İÇERİSİNDE YAPILAN DÜĞÜN, KINA GECESİ, SÜNNET MERASİMİ, GELİN ÇIKARMA, NİŞAN, ASKER UĞURLAMASI VB. ETKİNLİKLERLE İLGİLİ UYULMASI GEREKEN USUL, ESAS VE YASAKLAR HAKKINDA VALİLİK GENELGESİ

GENELGE NO: 2024/01

AMAÇ

Madde 1- Bu genelge, Burdur il sınırları içerisinde kamu güvenliği ve düzeninin korunması amacıyla düğün, kına gecesi, sünnet merasimi, gelin çıkarma, nişan, asker uğurlaması vb. etkinliklerle ilgili nasıl bildirimde bulunulacağına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amacını taşımaktadır.

KAPSAM

Madde 2- Bu genelge, Burdur il sınırları içerisinde düğün, kına gecesi, sünnet merasimi, gelin çıkarma, nişan, asker uğurlaması vb. etkinliklere ilişkin düzenlemeleri ve bu genelgeye uymayanlara uygulanacak idari para cezalarını kapsamaktadır.

HUKUKİ DAYANAK

Madde 3- Bu genelge;

a. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu
b. 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu
c. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu
ç. 2559 Sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu
d. 2803 Sayılı Jandarma Teşkilatı Görev ve Yetkileri Kanunu
e. 2521 Sayılı Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının Yapımı, Alımı, Satımı ve Bulundurulmasına Dair Kanun
f. 5729 Sayılı Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Kanun maddelerine dayanarak hazırlanmıştır.

GENEL ESASLAR

Madde 4- Kamu düzeninin korunması, il sınırları içerisinde huzurun, güvenliğin ve kamu esenliğinin sağlanması için yapılacak düğün, kına gecesi, sünnet merasimi, gelin çıkarma, nişan, asker uğurlaması vb. etkinliklerde;

a. Etkinlik sahipleri tarafından, etkinliğin yapılacağı yer (açık veya kapalı alan) ve zaman, etkinliğin yapılacağı yerdeki kolluk kuvvetlerine (Jandarma/Emniyet) öncesinden dilekçe ile bildirimde bulunulacaktır.

b. Dilekçe ile bildirimde bulunmaksızın herhangi bir etkinlik yapılması yasaktır. Bildirimde bulunulmasından etkinlik sahibi ile etkinlik yapılacak yerin işletmecisi sorumludur.

c. Etkinlik sahiplerine izin verilirken etkinlikte silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması hususlarına ilişkin taahhütname alınacaktır.

ç. Düğün, kına gecesi, sünnet merasimi, gelin çıkarma, nişan, asker uğurlaması vb. etkinliklerin yapılacağı yer ve çevresinde, mülki idari makamlardan izin alınmadan havai fişek, gökyüzüne bırakılan ve yangın tehlikesi yaratan cisimlerin (Dilek Feneri, Dilek Balonu, Uçan Fener vb.) atılması, bırakılması ve kullanılması yasaktır.

d. Düğün, kına gecesi, sünnet merasimi, gelin çıkarma, nişan, asker uğurlaması vb. etkinliklerin yapılacağı yer ve çevresinde her türlü ateşli silah kullanılması durumunda etkinlik sahibi ile etkinliğin yapıldığı yerin işletmecisi sorumludur.

e. Kamu güvenliği ve esenliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilecek her türlü etkinlikler hakkında yukarıda belirtilen maddelerin takibi ve kolluk kuvvetlerine (Jandarma/Emniyet) bildirilmesinden etkinliğin düzenleneceği yerin mahalle/köy muhtarı da ayrıca sorumludur.

f. Kamu personelinin, katıldığı etkinliklerde silahı ile havaya ateş açtığının tespit edildiği durumlarda ilgili kamu personeli hakkında derhal disiplin işlemlerine başlanılacak, bu kamu görevlileri hakkında gerekli yasal işlem uygulanacaktır. Bu sebeple etkinlik sahipleri tarafından, silahı ile havaya ateş eden kamu personelini kolluğa bildirecektir.

CEZAİ HÜKÜMLER

Madde 5- 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11'nci maddesi gereğince, bu genelgeye uymayanlar hakkında fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32'nci maddesi gereği işlem yapılacaktır.

YÜRÜRLÜK

Madde 6- Bu genelge ilan tarihinde yürürlüğe girer.

YÜRÜTME

Madde 7- Bu genelgeyi Burdur Valiliği yürütür. 07/06/2024

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 7
    ALKIŞ
  • 5
    BEĞENMEDİM
  • 3
    SEVDİM
  • 2
    BEĞENDİM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Okan Geçgel'den Tasarruf Tedbirlerine Sert Tepki
Yaşam

Okan Geçgel'den Tasarruf Tedbirlerine Sert Tepki

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, Anadolu basınının zor durumda olduğunu belirterek, tasarruf tedbirleri genelgesine sert tepki gösterdi. Yerel basının susturulmasının demokrasiye zarar vereceğini vurguladı. Detaylar için tıklayın.

Başkan Okan Geçgel, tasarruf genelgesine verdi veriştirdi
Bölgesel

Başkan Okan Geçgel, tasarruf genelgesine verdi veriştirdi

Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, yeni yayımlanan tasarruf tedbirleri genelgesine sert tepki gösterdi.

Başkan Yetişkin israfla mücadele genelgesi yayımladı
Bölgesel

Başkan Yetişkin israfla mücadele genelgesi yayımladı

Göreve geldiği ilk günden itibaren israfa neden olan harcamalar ve uygulamaları sonlandırmak için çalışma başlatan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, israfın önüne geçmek amacıyla Tasarruf Tedbirleri Genelgesi yayımladı.

Antalya'da orman yangınları için genelge
Bölgesel

Antalya'da orman yangınları için genelge

Antalya Valiliği, orman yangınlarını önlemek amacıyla yayınladığı genelgede, ormanlık alanlarda ateş yakma ve bazı bölgelerde kamp yapmanın yasaklandığını duyurdu.

Bucak'ta polis ekipleri 7/24 sahada
Bölgesel

Bucak'ta polis ekipleri 7/24 sahada

Burdur'un Bucak ilçesinde Bölge Trafik İstasyonu ekipleri, Ramazan Bayramı dolayısıyla hem yol kontrolü yaptılar hem de seyahat edenlerle bayramlaştılar.

Burdur'da emniyet sizin için bayramda görevde
Bölgesel

Burdur'da emniyet sizin için bayramda görevde

Burdur'da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramı öncesi ve sonrasında vatandaşların huzur ve güveni için görevlendirmeler hazırlandı.