Burdur

Burdur Valisi Türker Öksüz Doktor Unvanı Aldı! Yeni Dr. Vali: Türker Öksüz

Burdur Valisi Türker Öksüz, yönetim bilimleri dalında doktora tezini başarıyla savunarak "Dr." unvanını aldı. Sınır güvenliği konulu teziyle akademik camiada da adından söz ettiren Vali Öksüz, Burdur'da da önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Burdur Valisi Türker Öksüz Doktor Unvanı Aldı! Yeni Dr. Vali: Türker Öksüz

Akademik alanda sosyal bilimler üzerine yürüttüğü doktora çalışmalarını tamamlayan Burdur Valisi Türker Öksüz, Doktor (Dr.) unvanını kullanmaya başladı. Vatandaşlarda merak uyandıran "Dr. Vali Türker Öksüz" ifadesi, Öksüz'ün bu akademik başarısından kaynaklanmaktadır.
Geçtiğimiz yıl, 9 Ağustos 2023 tarih ve 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Kars Valiliği'nden Burdur Valiliği'ne atanan ve 18 Ağustos 2023 tarihinde yeni görevine başlayan Türker Öksüz, yönetim bilimleri dalında doktora çalışmasını tamamladı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı'nda "sınır güvenliği" konulu doktora tezini başarıyla savunan Vali Türker Öksüz, Doktor unvanını aldı.

Dr. Vali Türker Öksüz, akademik unvanlı valilerimizden biri olarak Burdur'da görev yapmaktadır. Daha önce de Burdur'da Dr. unvanlı valiler görev yapmıştı. 12 Kasım 1997 - 14 Ocak 1999 tarihleri arasında görev yapan Süleyman Oğuz, İnkılap Tarihi alanında doktora yapmıştı. 9 Ağustos 2000 - 6 Şubat 2003 tarihleri arasında görev yapan Kadir Koçdemir ise Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Enstitüsü'nde "Modern Milli Devlet ve Küreselleşme" konulu tezi ile doktora derecesi almıştı.

Burdur'un görevdeki Valisi Dr. Türker Öksüz, "sınır güvenliği" üzerine yaptığı doktora çalışması ile günümüz dünyasının en önemli meselelerinden biri hakkında akademik uzmanlık kazanmıştır.

DR. TÜRKER ÖKSÜZ KİMDİR?

Türker Öksüz, 1970 yılında Elazığ’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Elazığ’da tamamlamasının akabinde Türker Öksüz, 1986 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1990 yılında mezun oldu.

 2004-2005 yılları arasında Yüksek Lisansını Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde (TODAİE) tamamlayan Türker Öksüz, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yönetimi Bilimleri Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamladı.

1992 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mersin Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başlayan Türker Öksüz, 1994 yılında dil eğitimi için 8 ay süreyle İngiltere’ye gönderildi.

1995 yılında Giresun-Yağlıdere Kaymakamı olarak atanan Türker Öksüz, Erzurum-Uzundere Kaymakamlığı, Adıyaman-Kahta Kaymakamlığı, Osmaniye ve Bartın Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2013 yılında yayınlanan Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı hukuk Müşavirliğine atanmasının ardından Türker Öksüz, 2016 yılında İçişleri Bakanlığınca TBMM’de görevlendirildi. 2017 Haziran ayından itibaren de İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini yürütmüştür.

05/11/2018 – 13/08/2023 tarihleri arasında Kars Valisi olarak, aynı zamanda 02/10/2020 - 15/08/2023 tarihleri arasında Kars Belediye Başkan V. olarak görev yapan Türker Öksüz, 09 Ağustos 2023 tarih ve 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Burdur Valiliği görevine atandı.

18 Ağustos 2023'te Burdur’da göreve başlayan Vali Dr. Türker Öksüz, iyi derecede İngilizce bilmekte, evli ve biri kız biri erkek olmak üzere 2 çocuk babasıdır."

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur Defterdarlığı'na Getirilen Ferhat Tayfun Zorlu Göreve Başladı
Yerel Yönetim

Burdur Defterdarlığı'na Getirilen Ferhat Tayfun Zorlu Göreve Başladı

Burdur’da, defterdar olarak görev yapan Naci Günaydın'ın Bayburt Defterdarlığı’na atanmasıyla boşalan Burdur Defterdarlığı'na getirilen Ferhat Tayfun Zorlu Göreve Başlayarak Burdur Valisi Türker Öksüz'ü Ziyaret etti

Vali Dr. Türker Öksüz ev sahipliğinde Zafer Bayramı kabul töreni düzenlendi
Bölgesel

Vali Dr. Türker Öksüz ev sahipliğinde Zafer Bayramı kabul töreni düzenlendi

30 Ağustos Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz ev sahipliğinde, Zafer Bayramı Kabul Töreni düzenlendi.

Burdur Valisi Türker Öksüz'ün 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
Bölgesel

Burdur Valisi Türker Öksüz'ün 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Burdur Valisi Türker Öksüz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Büyük Zaferin 102. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu paylaştı.

Burdur Valisi Türker Öksüz Başkanlığında Gölhisar'da Toplantı
Bölgesel

Burdur Valisi Türker Öksüz Başkanlığında Gölhisar'da Toplantı

Burdur Valisi Türker Öksüz liderliğinde Gölhisar İlçesinde düzenlenen güvenlik ve değerlendirme toplantısında, kurum müdürleri, muhtarlar ve STK temsilcileri, ilçede yürütülen çalışmaları, projeleri ve güvenlik hizmetlerini ele alarak koordinasyon sağladılar.

Vali Öksüz, düzensiz göçle mücadele bölge toplantısına katıldı
Yaşam

Vali Öksüz, düzensiz göçle mücadele bölge toplantısına katıldı

Burdur Valisi Türker Öksüz, Afyonkarahisar İlinde gerçekleşen 8. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısına katıldı. Devamı haberimizde...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen Burdur'a Geliyor
Etkinlik

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen Burdur'a Geliyor

Burdur'lu Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, bir dizi ziyaretler için 19 Ekim 2023 Perşembe günü Burdur’a geliyor.