Burdur

Burdur Valisi Türker Öksüz Engelsiz İş Atölyesinin Açılışını Yaptı

Burdur Valisi Türker Öksüz, Valiliğimiz koordinesinde engelli vatandaşlarımızın istihdamına yönelik hayata geçirilen "Engelsiz İş Atölyesi'nin" açılış programına katıldı.

Burdur Valisi Türker Öksüz Engelsiz İş Atölyesinin Açılışını Yaptı

Burdur Valisi Türker Öksüz, Valiliğimiz koordinesinde engelli vatandaşlarımızın istihdamına yönelik hayata geçirilen "Engelsiz İş Atölyesi'nin" açılış programına katıldı.

Engelli bireylerin ihtiyaç ve beklentileri göz önünde bulundurularak mesleki beceri ve hobi kurslarıyla desteklenip motivasyon sağlama, işgücü piyasasına geçişlerine destek olma amacıyla hazırlanan Engelsiz İş Atölyesi, paydaş kurumların desteğiyle hayata geçirildi.

 Engelsiz İş Atölyesi açılış programında Vali Türker Öksüz, Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Vali Yardımcısı Yasin Özcan ve Burdur Engellileri Koruma ve Yaşatma Derneği 2. Başkanı Asım Gümüş tarafından konuşma yapıldı. Açılış sonrası atölyeyi ziyaret eden Vali Öksüz'e yapılacak çalışmalarla ilgili usta öğreticiler tarafından uygulamalı bilgi verildi.

"Engel Yok İş Var!" sloganıyla hayata geçirilen "Engelsiz İş Atölyesi" Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Burdur Engellileri Koruma ve Yaşatma Derneği iş birliğinde yürütülecek.

Vali Öksüz yaptığı konuşmada, "Engelli kardeşlerimiz ve onların aileleriyle olmaktan çok mutlu olduğumu memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Biz engelli kardeşlerimizi elbette toplumumuzun bir parçası olarak görüyoruz. Onların sorunları ile ihtiyaçları ile ilgilenmek bizim en başta gelen görevlerimizden birisidir. Aslında devletlerin başarısı devletlerin gelişmişliği insana verdikleri değerle anlaşılmaktadır. Bu doğrultu da biz insanların doğuştan sahip oldukları her türlü haklarını kullanmaları onların hiçbir ayrım gözetmeksizin geleceğe güvenle bakmaları, toplumsal yaşama katılabilmeleri, tüm imkanlardan faydalanabilmeleri, hayatlarının kolaylaşması elbette çok önemlidir ve devletlerin bu konuda sorumluluk alması gerekmektedir.

Biz de işte bu doğrultuda engelli vatandaşlarımızın eğitim ve istihdam imkanlarını kolaylaştırmak, onların tedavileri, rehabilitasyonları, barınmaları gibi çok medeni insani ihtiyaçlarının karşılanmasını Devletimizin en başta gelen görevi olarak görüyoruz ve bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz.

Biz aslında gönüller arasında köprüler kurmayı gönül almayı, yardımlaşmayı, dayanışmayı benimsemiş bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu anlamda milletimiz ile bir arada olma onların ihtiyaçlarını karşılama ve engelli vatandaşlarımızın topluma entegrasyonunu sağlama da bizim en başta gelen görevlerimizdendir.

Engelli kardeşlerimizin sorunları için her türlü yasal düzenleme yapılmıştır. Bir çok imkandan bir çok düzenlemeden  onlar hem yasal, hem idari düzenlemelerden faydalanıyorlar. Ama biz bunları tabii ki yeterli görmüyoruz. Engellilerimiz ile aynı hayatı paylaşıyoruz aynı havayı soluyoruz. Onun için hayatı paylaştığımız engelli kardeşlerimizin toplumumuzla entegre olmaları hayatının kolaylaşması eğitimi ve nihayetinde bu engelsiz iş merkezleri ve atölyeleri gibi merkezlerde istihdam ortamına kavuşmaları bizler için çok önemlidir. İnşallah bu merkez onların hayata tutunmaları hayata entegre olmaları için önemli bir işi yerine getirecek.

Ben bu merkezin bu konuma getirilmesinde, buradaki düzeninin kurulmasında emeği geçen Vali Yardımcımız başta olmak üzere İş-Kur Müdürlüğümüze, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Engelliler Derneğimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Biz engelli kardeşlerimizin de bundan sonra yanında olmaya devam edeceğiz. Onların her türlü sorununu kendi sorunumuz olarak bilip onlara yardım etmeye onların yanında olmaya devam edeceğimizi tekrar ifade etmek istiyorum. Herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Programa başta Vali Türker Öksüz olmak üzere Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, siyasi parti İl başkanları, kurum müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Burdur Valisi Türker Öksüz Engelsiz İş Atölyesinin Açılışını Yaptı Burdur Valisi Türker Öksüz Engelsiz İş Atölyesinin Açılışını Yaptı Burdur Valisi Türker Öksüz Engelsiz İş Atölyesinin Açılışını Yaptı Burdur Valisi Türker Öksüz Engelsiz İş Atölyesinin Açılışını Yaptı Burdur Valisi Türker Öksüz Engelsiz İş Atölyesinin Açılışını Yaptı Burdur Valisi Türker Öksüz Engelsiz İş Atölyesinin Açılışını Yaptı Burdur Valisi Türker Öksüz Engelsiz İş Atölyesinin Açılışını Yaptı Burdur Valisi Türker Öksüz Engelsiz İş Atölyesinin Açılışını Yaptı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Milli Sporcular Burdur Valisi Öksüz'ü Ziyaret Etti!
Spor

Milli Sporcular Burdur Valisi Öksüz'ü Ziyaret Etti!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Gençlik Haftası'nı kutlayan milli sporcular, Burdur Valisi Türker Öksüz'ü ziyaret etti.

Orman Bölge Müdürü Ataş'tan, Vali Öksüz'e Veda Ziyareti
Bölgesel

Orman Bölge Müdürü Ataş'tan, Vali Öksüz'e Veda Ziyareti

Isparta Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, Vali Türker Öksüz'e veda ziyaretinde bulundu. Vali Öksüz, Ataş'ın yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Burdur Valisi Türker Öksüz'ün engeliler haftası mesajı
Bölgesel

Burdur Valisi Türker Öksüz'ün engeliler haftası mesajı

Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek, topluma kazandırmak, hayat standartlarını yükseltmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 10-16 Mayıs tarihlerini Engelliler Haftası olarak kutlamaktayız.

Burdur Valisi Türker Öksüz'ün Anneler Günü Mesajı
Bölgesel

Burdur Valisi Türker Öksüz'ün Anneler Günü Mesajı

Dünya üzerinde en zor sorumluluğu üstlenerek kendini adayan, şefkatin, fedakârlığın, merhametin, karşılıksız emeğin, koşulsuz ve tarifsiz sevginin odağı annelerimizin 'Anneler Günü'nü can-ı gönülden kutluyorum.

Burdur'un Sağlık Sorunları Bakan Yardımcısıyla Görüşüldü!
Bölgesel

Burdur'un Sağlık Sorunları Bakan Yardımcısıyla Görüşüldü!

Burdur Valisi Türker Öksüz, Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ı makamında ziyaret ederek Burdur'un sağlık yatırımları ve talepleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Vali Öksüz, Orman Yangınları ile Mücadele Hazırlık Toplantısında!
Bölgesel

Vali Öksüz, Orman Yangınları ile Mücadele Hazırlık Toplantısında!

Burdur Valisi Türker Öksüz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve yangına hassas 23 ilin valilerinin katılımıyla Ankara'da gerçekleşen "Orman Yangınlarıyla Mücadele Hazırlık Toplantısı"na katıldı.