Burdur

Burdur Valisi Türker Öksüz Göreve Başladı İşte ilk açıklama

Burdur Valisi olarak atanan ve göreve başlayan Vali Türker Öksüz, halkın ve protokolün katıldığı törenle valilik binası önünde karşılandı.

Burdur Valisi Türker Öksüz Göreve Başladı İşte ilk açıklama

10 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Burdur Valisi olarak atanan Türker Öksüz, Hükümet Konağı önünde protokol ve valilik çalışanları tarafından karşılandı.

Valilik önünde oluşan uzun kuyrukta kendisini bekleyenlerle tek tek tanışan Vali Türker Öksüz daha sonra Valilik Toplantı salonunda açıklamalarda bulundu.

Göreve başlayan Burdur Valisi Türker Öksüz şu ifadelere yer verdi;

"Rabbim bizi mahcup eylemesin"

Saygıdeğer basın mensupları, çok değerli mesai arkadaşlarım; bugün itibarıyla hizmetkârı olmaktan gurur duyduğumuz, çok kıymetli Burdurlu vatandaşlarımız;

09 Ağustos 2023 tarih ve 2023/376 sayılı Valiler Kararnamesi ile atanmış olduğum bu onurlu göreve, Burdur valiliği görevine, bugün fiilen başlamış bulunuyorum.

Bizleri bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanımız sayın Ali Yerlikaya’ya, huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyor, hepinizi hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum.

Rabbim bizi sizlere, gelecek nesillere, ay yıldızlı bayrağımıza, şehit kanlarıyla yıkanmış bu vatan toprağına mahcup eylemesin.

"Burdur'umuza hizmetkar olmaya geldim"

31 yıllık devlet hizmetimde, Vali olarak ilk göz ağrım olan ve onurla, gururla görev yaptığım, ülkemizin en doğusundaki, şehitler diyarı, Anadolu’nun Kafkasya’ya açılan kapısı, doğası sert ama insanı mert olan Serhat Şehir Gazi Kars’tan, çok kıymetli Karslı hemşehrilerimin selamıyla, ülkemizin başka bir cennet köşesine, “halka hizmet, hakka hizmettir” şiarıyla, Burdur’umuza hizmetkar olmaya geldim.

“haktan, adaletten yana, objektif olma”

Yaşamımın her noktasında olduğu gibi Burdurlu hemşehrilerime hizmet ederken de hayat felsefem olan “haktan, adaletten yana, objektif olma” olgusuyla görev yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.

Her yeni başlangıç, kendi içinde bir yeni heyecan da barındırır. Bizler de böyle bir heyecanın içindeyiz. Bu şehre daha neler katabileceğimizin, bu şehrin potansiyelinden daha neleri açığa çıkarabileceğimizin, Burdur’u nasıl bir dünya şehri yapabileceğimizin
gayreti içinde olmaktır.

Türkiye iddialı bir ülkedir. “Türkiye Yüzyılı” hedefi, bir iddianın tarifidir. Öyleyse bu ülkenin şehirleri de iddialı olmak zorundadır. Elbette, Burdur da iddialı bir şehirdir. Tarihinde, kültüründe, medeniyetinde bunun altyapısı fazlasıyla var. Bize düşen, onu bir cevher gibi parlatmak, açığa çıkarmak, ışıltısını dünyaya yaymaktır.

Burdur ilimiz, pek çok değeri bünyesinde toplamış olan kadim bir kültüre sahip, eşsiz doğal güzelliklerinin yanı sıra kendine has özellikleriyle Teke Yöresinin huzur şehri olarak anılan önemli bir ilimizdir. Burdur’da görev yapacak olmanın gurur, mutluluk ve heyecanını yaşadığımı ifade etmek istiyorum.

Bu vesileyle görevi devraldığım değerli Valimiz Ali Arslantaş ve daha önceki Valilerimize şehrimize yaptıkları hizmetleri için teşekkür ediyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’mizin 100. yıl dönümünün heyecan ve gururunu yaşarken, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında “Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemiz için daha çok çalışarak, çok daha büyük başarıları, hizmetleri milletimize sunmak için yoğun çaba göstereceğiz.

Ülkemiz bugün bir yandan bütün terör örgütleri ile olan mücadelesini kararlılıkla sürdürürken, bir yanda da her alanda kalkınma mücadelesini devam ettirmektedir. Bunun yanın sıra 6 Şubat tarihinde meydana gelen 11 şehrimizi etkileyen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin yaralarını sarmak için de ilk andan itibaren yoğun çaba göstermektedir.

Amacımız, her zaman olduğu gibi devlet olarak millet olarak birlik beraberlik içerisinde bu zor ve meşakkatli sürecin üstesinden gelerek, gelecek nesillere problemsiz, kalkınmış, kardeşliğini pekiştirmiş, çocukların huzur ve güven ortamında yetiştiği müreffeh bir Türkiye bırakabilmektir.

Bu minvalde Burdur’da görev yapacağımız süre içerisinde ilimizin potansiyelini, pek çok değeri bünyesinde toplamış olan kadim kültürünü, tarımdan, eğitime, turizmden, sanayiye güçlü olduğu tüm alanlarını öne çıkararak, ilin gelişimine katkı sağlayacak tüm çalışmaları, girişimleri yakından takip edeceğiz.

Burdur coğrafi konumu başta olmak üzere, Antik Kentleri, Konakları, İnsuyu Mağarası, müzesi, Salda Gölü başta olmak üzere sulak alanları, yaylaları, lavanta bahçeleri gibi turizm değerlerinin yanı sıra, tarım ve hayvancılık potansiyeli, bej mermeri ile dünyaca ün yapan doğaltaş sanayisi, geçmiş yıllarda Türkiye genelinde elde ettiği derecelerle eğitim alanındaki potansiyeli ile öne çıkan bir şehrimiz. Amacımız; hızlı bir şekilde ilimizi tanıyarak, var olan bu potansiyeli daha yukarılara taşımaktır.

Görevimiz süresince Valiliğimiz koordinasyonunda, Kaymakamlıklarımız, Belediyelerimiz, Üniversitemiz, sivil toplum kuruluşlarımız, dernek ve vakıflarımız, ticaret odalarımızla ilimizin tüm dinamikleri hep birlikte iş birliği ve iletişim içinde, kararlı ve heyecanlı bir çalışma anlayışıyla, özellikle proje üreten, projeleri takip eden, insanımızı merkeze alan, her zaman halkımızın sorunlarına açık, çözüm odaklı, halkımızın hayatını kolaylaştıracak, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir çalışma modelini uygulayacağız.

Görevimiz süresince, devletimizin her zaman vatandaşımızın hizmetinde ve yanında olduğunu hissettiren bir anlayışla, Valiliğimizin kapısının bütün vatandaşlarımıza açık olduğunu burada ifade etmek isterim. İnşallah hep birlikte yeni ve güzel bir yola çıkıyoruz.

Allah’ım; Teke Yöresinin Başkenti, 1’inci Mecliste Burdur’u temsil eden İstiklal Şairi Mehmet Akif’in Şehri, huzur şehri Burdur’umuza hayırlı hizmetler yapabilmeyi, dualar alabilmeyi, güzel hatıralar bırakabilmeyi, hayırla yad edilmeyi cümlemize nasip eylesin.

Teşrifleriniz için tekrar teşekkür ediyor sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur Valisi Türker Öksüz'ün engeliler haftası mesajı
Bölgesel

Burdur Valisi Türker Öksüz'ün engeliler haftası mesajı

Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek, topluma kazandırmak, hayat standartlarını yükseltmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 10-16 Mayıs tarihlerini Engelliler Haftası olarak kutlamaktayız.

Burdur Valisi Türker Öksüz'ün Anneler Günü Mesajı
Bölgesel

Burdur Valisi Türker Öksüz'ün Anneler Günü Mesajı

Dünya üzerinde en zor sorumluluğu üstlenerek kendini adayan, şefkatin, fedakârlığın, merhametin, karşılıksız emeğin, koşulsuz ve tarifsiz sevginin odağı annelerimizin 'Anneler Günü'nü can-ı gönülden kutluyorum.

Burdur'un Sağlık Sorunları Bakan Yardımcısıyla Görüşüldü!
Bölgesel

Burdur'un Sağlık Sorunları Bakan Yardımcısıyla Görüşüldü!

Burdur Valisi Türker Öksüz, Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ı makamında ziyaret ederek Burdur'un sağlık yatırımları ve talepleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Vali Öksüz, Orman Yangınları ile Mücadele Hazırlık Toplantısında!
Bölgesel

Vali Öksüz, Orman Yangınları ile Mücadele Hazırlık Toplantısında!

Burdur Valisi Türker Öksüz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve yangına hassas 23 ilin valilerinin katılımıyla Ankara'da gerçekleşen "Orman Yangınlarıyla Mücadele Hazırlık Toplantısı"na katıldı.

Vali Türker Öksüz, İlçe Başkanı ve Meclis Üyelerine Ziyaret Gerçekleştirdi
Bölgesel

Vali Türker Öksüz, İlçe Başkanı ve Meclis Üyelerine Ziyaret Gerçekleştirdi

Vali Türker Öksüz beraberinde ilçe başkanı ve meclis üyeleriyle birlikte, İlçe Başkanı'nın makamında önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

Burdur Tarım Fuarı Kapılarını Açtı! Teknoloji ve Üretim Buluşması
Etkinlik

Burdur Tarım Fuarı Kapılarını Açtı! Teknoloji ve Üretim Buluşması

Burdur Teke Yöresi 9. Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı kapılarını açtı. Bölge çiftçisinin ihtiyaçlarını karşılayacak ekipman, teknoloji, ürün ve bilginin sergilendiği fuar 5 Mayıs'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.