Burdur

BUTSO’DAN GÖLHİSAR ÇIKARMASI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Gölhisar ilçesinde, Gölhisarlı ve Altınyaylalı üyeleriyle kaynaşma toplantısı düzenledi. BUTSO Yönetim Kurulu ve Meclisi ilk olarak, Gölhisar Kaymakamı Mustafa Böke, Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, Gölhisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı …

BUTSO’DAN GÖLHİSAR ÇIKARMASI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Gölhisar ilçesinde, Gölhisarlı ve Altınyaylalı üyeleriyle kaynaşma toplantısı düzenledi.

BUTSO Yönetim Kurulu ve Meclisi ilk olarak, Gölhisar Kaymakamı Mustafa Böke, Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, Gölhisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Şenyurt ve Gölhisar Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Kavçakar’a makamlarında nezaket ziyaretlerinde bulundular. Ziyaretlerde turizm destinasyonuyla tarım- hayvancılık potansiyelleri görüşülüp, sosyoekonomik konular ele alındı. BUTSO’nun ziyaretlerine ilçedeki banka müdürleri de eşlik etti.

KAYNAŞMA TOPLANTISI

Kaynaşma toplantısına Gölhisar Kaymakamı Mustafa Böke, Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, Burdur Defterdarı Sedat Ayyıldız ve Burdur- Isparta Pancar Ekicileri Kooperatif Başkanı Nasuh Eroğuz’un yanı sıra kooperatif başkanları ve muhtarlar da konuk oldular.

Yüksek katılımın sağlandığı kaynaşma toplantısında ekonomi, ticaret, sanayi alanlarında yoğun geçen 2019 yılını geride bıraktıklarını vurgulayan BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik fırsat buldukça Gölhisar’da, Altınyayla’da ve diğer ilçelerde üyeleriyle bir araya gelip onların görüş ve taleplerini aldıklarını belirtti.

Gölhisar ve Altınyayla’dan yüksek katılım sağlanması sebebiyle duyduğu memnuniyeti ifade eden ve katılımcılara ayrı ayrı teşekkür eden Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik “Uzun zamandır bir araya gelemedik. Yönetim Kurulu olarak geçen hafta yaptığımız toplantımızda ‘ilçelerimize ziyaretler’ kararı aldık. İlçe ziyaretlerinin uzun zaman sonra olmasının sebepleri var. Oda olarak aktif bir çalışmaya gayret ediyoruz ve dolayısıyla zaman yetmiyor. Ticaret ve Sanayi Odaları illerin önde gelen sivil toplum kuruluşu olması sebebiyle bölgesel toplantılar, il içerisindeki toplantılar ve odamızın kendi faaliyetleriyle nedeniyle zaman yetersizliği sorununu yaşıyoruz. Bunlardan dolayı buluşmalarımıza ara vermiştik. Bundan sonra fırsat buldukça bir araya gelmeye çalışacağız. Öncelikle bu toplantımıza icabet ederek, Gölhisar ve Altınyayla’dan katılan değerli üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten Gölhisar ve Altınyayla’dan duyarlı üyelerimiz var. Bazen ise ilçelerimizde katılımın bu kadar fazla olduğu manzaraları bulmakta zorlanıyoruz. Kent merkezi de dahil her üyemizi sırasıyla telefonla davet ediyoruz fakat katılımda sıkıntılar oluşabiliyor. Bugün buradaki bu katılım tablosundan çok memnun olduğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

2018 yılı ortalarında yaşanan küresel kriz neticesinde bugüne kadar ekonomik sıkıntıların hep birlikte yaşandığını belirten Başkan Yusuf Keyik: “İlimizdeki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bizler Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak ‘Üyelerimizin sıkıntıları ve sorunları nelerdir’, ‘Neler yapabiliriz’ hakkında bazen anket çalışmalarımızla bazen de üyelerimizin bizlere aktardığı sorunlarla ve yaptığımız istişare toplantılarıyla ilgili Bakanlıklara ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) ileterek ekonomimizin hızlı bir şekilde tekrar

iyileşmesi ve ekonominin çarklarının yeniden dönmesi için gayret gösteriyoruz. Bu gayretlerimiz de netice verdi” dedi.

Başkan Yusuf Keyik, açılış konuşmasının ardından 2019 ekonomik panoraması ve BUTSO’nun 2019 yılı faaliyetleri hakkında sunum yaptı.

“AVRUPA STANDARTLARINDA HİZMET VERİYORUZ”

Katılımcılara hitap eden BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker ise BUTSO’nun misyon ve vizyonları hakkında detaylar vererek: “Bu akşam sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. 7/24 sizlerin hizmetindeyiz. Odamız, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte, 1923 yılından itibaren o zamanki Yönetim Kurulunda bulunanların özverili çalışmaları neticesinde faaliyetlerine başlamıştır, Odamız Cumhuriyetle yaşıttır. Odalarımız kurulduğu tarihten bu yana sadece üyelerinin menfaatlerini korumakla yetinmeyip, ekonomik gelişmede önemli katkılar sağlayacak yatırımların geliştirilmesini kendisine ödev addetmiştir. Örneğin: Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin ilimize kazandırılması, 2. OSB yapım çalışmalarına verdiğimiz destek gibi. Odamız ayrıca sosyal, kültürel açıdan birçok etkinliğe de imza atmaktadır. Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı’nın (BAGEV) kurulmasında etkin rol oynamıştır. 15 Odamız personeliyle 3000 dolayındaki üyelerimize hizmet vermekteyiz, 2012 yılında da Akredite Odalar sınıfına girdik. Üyelerimize etkin, verimli, hesap verebilir, vatandaş beyanına güvenen ve şeffaf yönetim biçimiyle Avrupa standartlarında hizmet vermekteyiz. Üyelerimizin kendi sektörlerinde karşılaştığı sorunların çözümü noktasında katkılar sunuyoruz. Bizleri aşan sorunlar olduğunda da bu konuları TOBB’a taşıyor, ilgili Bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunuyoruz. Üyelerimizin bilgi ve deneyimlerinin geliştirilmesine katkı vermek için çeşitli eğitim ve konferanslar düzenliyoruz. Oda Meclisimiz ise 13 meslek grubunun seçimlere katılması sonucunda seçilen 35 Meclis üyesiyle birlikte çalışmalarını sürdürüyor. Bu akşam davetimize katılıp bizleri onore ettiğiniz için sizlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“TARIMA BİR ‘T’ DAHA EKLEDİK”

Toplantıya konuk olan Gölhisar Kaymakamı Mustafa Böke, BUTSO’nun kendisini ziyaretinden duyduğu onur ve mutluluğu dile getirdi. Kaymakam Böke, akşamki toplantıda gördüğü katılımın, birlik ve beraberliğin bölge, il ve ilçe ekonomisine de olumlu yansıyacağını söyledi. Böke, 2020’de Gölhisar’da tarıma bir “t” daha eklenerek; Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen Kibyra’nın karşılama alanı projesinin sona ermesiyle birlikte turizmde de ivme kazanacaklarını öngördüğünü vurguladı.

Toplantıya konuk olan Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş da katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti kaydettikten sonra “Bizim medeniyetimizde bizim kültürümüzde esnaf demek sadece ticaret yapan değil bunun yanında güvenirliği olan kişiler demektir” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

BUTSO'dan Burdur'a Vizyoner Öneriler! Ekonomik Kalkınmadan Sosyal Hayata Kapsamlı Bakış
İş Dünyası

BUTSO'dan Burdur'a Vizyoner Öneriler! Ekonomik Kalkınmadan Sosyal Hayata Kapsamlı Bakış

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), Burdur'un sosyoekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak geniş kapsamlı bir rapor hazırladı. Raporda ekonomi, sanayi, eğitim, kent planlama, turizm, tarım, ulaşım ve daha birçok alana dair vizyoner öneriler yer alıyor.

BUTSO'dan Afyon ve Ankara Temasları! Finansman, Kalkınma ve Ekonomik Konular Tartışıldı!
Bölgesel

BUTSO'dan Afyon ve Ankara Temasları! Finansman, Kalkınma ve Ekonomik Konular Tartışıldı!

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) heyeti, Afyonkarahisar ve Ankara'da gerçekleştirdiği ziyaret ve temaslarda önemli görüşmelere imza attı.

BUTSO, işbirliğini güçlendirmek için ziyaretlerde bulundu
Bölgesel

BUTSO, işbirliğini güçlendirmek için ziyaretlerde bulundu

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, koordinasyon ve iş birliğini güçlendirmek için bir dizi ziyarette bulundu.

BUTSO yöresel ürünlere değer katıyor
Bölgesel

BUTSO yöresel ürünlere değer katıyor

Başkan Yusuf Keyik ve beraberinde heyet Antalya'daki YÖREX Fuarının 12. Yıl Açılış Törenine katıldılar.

Vali Öksüz, BUTSO'da Burdur'un ekonomisi ve gelişimini değerlendirdi
Bölgesel

Vali Öksüz, BUTSO'da Burdur'un ekonomisi ve gelişimini değerlendirdi

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'na iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette, Burdur'un sanayisi ve öne çıkan ticaret alanları ile ilimizin ekonomisi ve gelişimine yönelik konular ele alındı.

BUTSO, il protokolü ve siyasi partilerle görüştü
Bölgesel

BUTSO, il protokolü ve siyasi partilerle görüştü

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, il protokolü ve siyasi partilerin il başkanlarını ziyaret etti.