Burdur / Bucak

CHP BUCAK İLÇE BAŞKANI OKTAY SON BİR YIL İÇERİSİNDE YAZILAN İDARİ CEZALAR İPTAL EDİLMELİ

Olağanüstü Zamanlarda Olağanüstü Kararlar Alınır Kıymetli Basın Emekçileri; Ülkenin zor bir dönemden geçtiği bu süreçte artık sesimiz soluğumuz tam anlamıyla sizlersiniz ve her aşamada sizin mesainize başvurmak durumundayız.

CHP BUCAK İLÇE BAŞKANI OKTAY SON BİR YIL İÇERİSİNDE YAZILAN İDARİ CEZALAR İPTAL EDİLMELİ

Olağanüstü Zamanlarda Olağanüstü Kararlar Alınır

Kıymetli Basın Emekçileri;

Ülkenin zor bir dönemden geçtiği bu süreçte artık sesimiz soluğumuz tam anlamıyla sizlersiniz ve her aşamada sizin mesainize başvurmak durumundayız.

Bu vesileyle siz kıymetli Basın Emekçilerine Cumhuriyet Halk Partisi Ailesi olarak emeğiniz ve mücadeleniz için teşekkür ediyoruz.

Malumun ilamıdır ki hem sağlık hem ekonomi parametrelerinde oluşan belirsizlik ve gerginlik bizlere kamu vicdanının daha çok sesi olma ödevini yüklüyor.

Bilindiği üzere Bucak’ta son beş yıl içinde Müteahhitler Apart Furyası başlatmış, dağ taş, dere tepe apart olmuştu.

Düşük metrekareli bu kadar apartın ne olacağı sorulduğunda “öğrencilere kiraya verileceği, Bucak’a daha nice üniversite bölümlerinin geleceği, aileye verilen apartman dairesinden daha kârlı bir yönünün olduğu” yönünde cevaplar verilmiş ve apart piyasası oluşturulmuştu.

Bu doğrultuda birikimlerini harcayan ve yatırımlarını apartlara ve apart işletmeciliğine yapan hemşerilerimiz adım adım cezalandırılmaya başladı.

İktidar partisinin gözünde Bucak “Bizim Oğlan” olarak göründüğünden olacak ne vaat edilen üniversite bölümleri gelmiş, ne açılan bölümlere öğrenci alımı başlamış, ne de ilgili üniversite bölümlerinin bina inşaatları tamamlanmıştır.

Haliyle Bucak’ta her geçen yıl öğrenci sayısı artacağına azalmaya başlamıştır.

Yetmemiş, öğrencilerin barınmasına ilişkin “Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği” mevzuatıyla apart işletmecileri de yurt ve pansiyon işletmeleri gibi denetime tabi tutulmuştur.(Bununla birlikte Apartların yer aldığı hemen hemen tüm taşınmazlar yeni yönetmeliğe göre mevzuata aykırı hale gelmiştir.)

Bunun sonucunda geçtiğimiz aylarda Bucak’ta Genel Apart olarak konaklama hizmeti veren tüm apart işletmelerine (faaliyetini sonlandırmış olanlar da dahil) “Öğrenci Apartı” oldukları gerekçesiyle idari para cezası uygulandı ve kimi işletmeciler bu idari para cezalarını ödedi, kimisi ise itiraz etti.

Bucak’ta teşebbüs hürriyeti bu orantısız idari para cezalarıyla ciddi yara aldı.

Son tahlilde ise COVİD-19 Salgını nedeniyle Bucak’ta Kafe Çalışanları ,Üniversite Öğrencileri, Geçici Projelerde yer almak üzere gelen İşçiler ve benzeri durumlarda olan kişiler apartlardan ayrıldı.

Bu apartların mülk sahiplerinin kredi ödemeleri devam ediyor, Apart işletmecilerinin Mülk sahiplerine karşı kiraları işlemeye devam ediyor. Haliyle Bucak’ı terk etmek zorunda kalan ama yıllık olarak apartını kiralamış olan çoğunluğu öğrenci olan insanların da apart işletmecilerine karşı kiraları işliyor.

Hakkaniyetli bir çözüm yolu bulmalıyız. Bir kişinin yararlanmadığı konaklama bedeli üzerinden 5 birim mağduriyeti olacaksa ortalama bir apart işletmecisinin alacaklarından vazgeçmesi durumunda en az 100 birim mağduriyeti olacak.

Olağanüstü dönemlerde olağanüstü kararların alınması gerekir.

(Dünyayı kasıp kavuran COVİD Salgınında herkes can derdine düşmüşken hükümetin kupon arazi oluşturmak adına askeri bölgeleri ve doğal alanları imara açmayı akıl etmesi, cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan hükümlü olanları bir gün daha az cezaevinde tutmak adına infaz yasasında değişikliğe gitmesi kastettiğimiz olağanüstü kararlardan değildir.)

Herkesin mağdur duruma geldiği bu süreçte apart işletmecilerinin de mülk sahiplerinin de kiracıların da kamu gücüne ve devlet teşvikine ihtiyacı var.

Teşebbüs Hürriyetini ve Yatırımları teşvik etmek adına Öğrenci Ekonomisi üzerine kurulu tüm işletmelere can suyu verilmelidir.

Zor günler geçiren ve önünü görmekte zorlanan Apart İşletmelerine kesinlikle alternatif teşvikler oluşturulmalıdır.

Aksi halde Salgın Kapsamında alınan önlemler sona erdiğinde Bucak’a gelen öğrencilerin talebini karşılayacak bir tane apart işletmecisi dahi ekonomik olarak ayakta kalmayacaktır.

Öncelikle Apart İşletmelerine son bir yıl içinde yazılan idari para cezaları iptal edilmelidir.

İdari Para Cezalarını ödeyen işletmelere paraları iade edilmeli, itiraz eden işletmelerin itirazı kabul edilmelidir. Çünkü bu idari para cezalarının keyfiyet doğrultusunda hazırlandığı, haksız ve hukuksuz bir biçimde tanzim edildiği bölgede diğer idari para cezalarıyla karşılaştırılınca ortaya çıkmıştır.

Bu hususta Milletvekillerimizin,iradeyi yansıtacak olan Meclis’imizin ve haliyle Kamu vicdanının sorumluluk üstlenmesi gerektiğini kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

Cumhuriyet Halk Partisi Bucak İlçe Başkanlığı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 81 İle Genelge Gönderilmişti! Artan Vakalardan Sonra Bugün Başladı!
Bölgesel

81 İle Genelge Gönderilmişti! Artan Vakalardan Sonra Bugün Başladı!

81 İle Genelge Gönderilmişti! Artan Vakalardan Sonra Bugün Başladı!

Milletvekili Uğur Hemşehrilerine Tek Tek Mesaj Gönderdi
Bölgesel

Milletvekili Uğur Hemşehrilerine Tek Tek Mesaj Gönderdi

AK Parti Burdur Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Yasin UĞUR, Burdurlu hemşehrilerine bir mesaj yayımlayarak Burdurlular olarak kabine sonrası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın salgınla mücadelede alınan yeni kurallara hassasiyetle uyulması için özen gösterelim, dedi.

Her Gün Sokağa Çıkma Yasağı Kararı Alındı
Bölgesel

Her Gün Sokağa Çıkma Yasağı Kararı Alındı

Cuma Namazı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasakların alınabileceğini duyurmuştu.

Kritik Kabine Toplantısı Sonrası Yeni Kararlar Açıklandı
Yerel Yönetim

Kritik Kabine Toplantısı Sonrası Yeni Kararlar Açıklandı

Kritik Kabine Toplantısı sonrası Başkan Erdoğan son dakika açıklamalarında bulunuyor. Corona virüs vaka sayısındaki artış nedeniyle Bilim Kurulu, yeni önlemlerin alınmasını tavsiye etti.

Şehirler arası seyahat yasağı
Bölgesel

Şehirler arası seyahat yasağı

Hafta içi sokağa çıkma yasağı olacak mı? Son dakika haberine göre Kabine Toplantısı başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamasında belirttiği "Yeni kısıtlama kararları alacağız. Bu tedbirleri almaya mecburuz" ifadelerinin ardından gözler Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu ve bugün gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı kabinesine çevrildi. Yeni tedbirler kapsamında hafta içi sokağa çıkma yasağı dahil birçok kararın alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Moderna corona virüs aşısı Ciddi Vakalarda Yüzde 100 koruma sağladı...
Sağlık

Moderna corona virüs aşısı Ciddi Vakalarda Yüzde 100 koruma sağladı...

Corona virüs aşılarıyla ilgili peş peşe son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. ABD'li ilaç şirketi Moderna'nın ürettiği Covid-19 aşısına ilişkin yeni açıklama geldi. Aşı ekibinin başında yer alan Dr. Tal Zaks yaptığı açıklamada, "Son derece etkili bir aşımız olduğuna inanıyoruz. Artık bunu kanıtlayacak verilere sahibiz” dedi.