Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emeklilere Müjde! 5 Bin TL İkramiye Ödenecek

Emekli ikramiyesinde son dakika gelişmesi! Emekli ikramiyesi 29 Ekim Cumhuriyet'in 100. Yılı vesilesiyle 3. ikramiye ödemesi yapılacak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emeklilere Müjde! 5 Bin TL İkramiye Ödenecek

Emekli ikramiyesi son dakika haberleri: Bu yıl milyonlarca vatandaşın hesabına 29 Ekim'de kutlanacak Cumhuriyet'in 100. Yılı vesilesiyle 3. ikramiye ödemesi yatırılacak. Geri sayım sürerken emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak, ayın kaçında soruları yanıt arıyor. Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur emekli Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri 2023 takvimi sorgulanıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesi bir defaya mahsus olacak. Peki, Emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak, kimlere verilecek, şartları neler, ne kadar, kaç TL? İşte, 4A-4B-4C tahsis numarasına göre 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihleri!

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN EMEKLİLERE MÜJDE: 5 BİN TL İKRAMİYE ÖDENECEK!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 9 Ekim Pazartesi günü Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Beştepe'de toplandı. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçerek alınan kararları açıklayan Başkan Erdoğan, emeklilere müjde verdi.

Başkan Erdoğan, açıklamasında ''Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık.'' ifadelerini kullandı.

BİR DEFAYA MAHSUS OLACAK

3. ikramiye yanı sıra emekliye ek zam beklentisi de bir süredir gündemde yer alıyordu. 9 Ekim tarihli Kabine Toplantısı sonrası Başkan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz.

 

5 BİN TL EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK, AYIN KAÇINDA?

Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler Kasım aynın ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu yeniden gözden geçireceğiz.

Türkiye büyüdükçe güçlendikçe zenginleştikçe ortaya çıkan kaynağı milletimizle paylaşmayı sürdüreceğiz.''

Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi, fiilen çalışan emeklilere verilmeyecek. 1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dâhil, çalışması olanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödeme kapsamında olmayacak.

Başkan Erdoğan'ın, Kasım ayının ilk yarısında yatacağını duyurduğu 5.000 TL tutarındaki Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi, fiilen çalışan emekliler hariç olmak üzere SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığından emekli olan tüm vatandaşların yanı sıra, dul ve yetim aylığı alanlara da verilecek.

FİİLEN ÇALIŞAN EMEKLİ NE DEMEK?

Fiilen çalışan emekli, emekli olduğu halde herhangi bir iş yerinde çalışmaya devam eden kişiler için kullanılan bir tabirdir. Resmi olarak emekli olmuş bir kişinin, hala bir işte çalışmaya devam ettiği durumlarda, bu kişilere fiilen çalışan emekli denir.

Yani kişi, emekli aylığı almaya hak kazanmış olsa da iş hayatına devam ediyorsa bu kişi, fiilen çalışan emeklidir.

İKİ AYLIK ALANA YÜKSEK DOSYADAN

Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye imkan veren bir dosya üzerinden ödeme yapılacak. Yersiz yapıldığı anlaşılan ödemeler, ilgilinin varsa almakta olduğu gelir veya aylıklarından yüzde 25 oranında kesilerek, yoksa genel hükümlere göre geri alınacak.

 

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLARA 5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ YATACAK MI, ÖDENECEK Mİ?

Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi dul ve yetimleri de ilgilendiriyor. Dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar da 5 bin TL bayram ikramiyesi alabilecek. Dul ve yetimlere yönelik ödeme, hakediş oranına göre hesaplanacak.

5 bin TL'lik ikramiye ödemesinden;

Dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75,

Dul olup çocuğu olanların yüzde 50,

Yetim olanların ise yüzde 25 oranında faydalanması bekleniyor.

Buna göre;

Dul olup çocuğu olmayan kişilere 3750 TL,

Dul olup çocuğu olan kişilere 2500 TL,

Yetimlere ise 1250 TL ödeme yapılması bekleniyor.

DUL VE YETİM MAAŞI NE KADAR?

Örneğin; 7500 TL emekli maaşına göre yüzde 75 hissesi olan dul ve yetim maaşı alan birisi 5625 TL ödeme alırken, bu rakam yüzde 50 hissesi olan birisi için 3750 TL olarak dikkat çekiyor.

Ölüm aylığından vefat eden sigortalının eşi, çocukları ve bazı şartlara göre de anne ve babası yararlanabiliyor. Vefat eden sigortalının dul eşine yüzde 50 oranında aylık bağlanırken, sigortalının çocuğu yoksa ve eşine kendi sigortalılığı nedeniyle gelir ya da aylık bağlanmamışsa yüzde 75'i oranında ölüm aylığı bağlanıyor.

Çalışmayan ya da kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış çocuklardan; 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde de 20 yaşını, yükseköğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmayanlara maaşın yüzde 25 oranında aylık bağlanıyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Emekli ikramiyesini çocuklar için kullandı
Bölgesel

Emekli ikramiyesini çocuklar için kullandı

Özel bir bankada emekli olan Işıl çiftinin, emekli ikramiyesi ve ailesinin de desteği ile Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Taşlıca Köyünde yaptırdığı ilkokul düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Emekliler merakla bekliyordu! Emekli bayram ikramiyeleri bu tarihte hesaplarda
İş Dünyası

Emekliler merakla bekliyordu! Emekli bayram ikramiyeleri bu tarihte hesaplarda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin merakla beklediği Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Zamlı bayram ikramiyesi Resmi Gazetede! Bu tarihler arasında hesaplarda
İş Dünyası

Zamlı bayram ikramiyesi Resmi Gazetede! Bu tarihler arasında hesaplarda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi gerçekleşti! Emeklilerin bayram ikramiyeleri 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltildi. Yasa Resmi Gazete'de yayınlandı. Ramazan Bayramı'ndan önceki hafta 1-9 Nisan tarihleri arasında SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki tüm emeklilere ikramiyelerinin yatması bekleniyor.

Belediye 4,5 milyon liraya yakın ikramiye ödedi
Bölgesel

Belediye 4,5 milyon liraya yakın ikramiye ödedi

Karamanlı Belediyesi, 2023 yılı içerisinde emekli olan 13 personeline emekli ikramiyelerini ödedi. İkramiyelerin toplam tutarı 4 milyon 411 bin 122 Lira 38 kuruş oldu.

5 Bin TL emekli ikramiyesi! Emekli ikramiyesini EYT'liler alacak mı? Ne zaman yatacak?
Yaşam

5 Bin TL emekli ikramiyesi! Emekli ikramiyesini EYT'liler alacak mı? Ne zaman yatacak?

5 Bin TL emekli ikramiyesi! Emekli ikramiyesini EYT'liler alacak mı? Ne zaman yatacak? Dul ve yetim aylığı alan vatandaşlara ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesine dair ikramiye ödemeleri hakkındaki son gelişmeler netlik kazandı.

Dikkat Emekliler! Dolandırıcılar Sanal Ortamda Devriye Geziyor!
3. Sayfa

Dikkat Emekliler! Dolandırıcılar Sanal Ortamda Devriye Geziyor!

Emekli maaşlarında yaşanan promosyon hareketliliği ile birlikte dolandırıcılar da sanal ortamlarda devriye gezmeye başladı. ‘Banka promosyonu arttırdı’ ve ‘maaşınızı evinize kadar getiriyoruz’ gibi vaatlerle telefona gönderilen linkler üzerinden emekliler dolandırılıyor.