Talas Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak planlanan programlarına devam ediyor. Festival Talas 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde bu kez de Talas’ın simgelerinden olan Ali Dağı’nın zirvesine ‘T.C. 100’ yazısı yazıldı. 40 metre uzunluğa, 10 metre genişliğe sahip olan yazı, ilçenin her yerinden görülebiliyor.
Yıl boyunca cumhuriyetin 100. yılına özel olarak birçok etkinliğe imza atan Talas Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yaklaşırken ilçenin dört bir yanında etkinliklerine hız verdi. 100. yıl çerçevesinde Talas’ın dört bir yanını Türk Bayrakları ile süsleyen Talas Belediyesi, ilçenin en yüksek noktası olan Ali Dağı’nın zirvesine de ‘T.C. 100’ yazısı yazdı.
Eski bir geleneği sürdürdüklerini dile getiren Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın; “Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutluyoruz. Bugüne kadar birçok etkinlik ve program gerçekleştirdik. Şimdi de Ali Dağı’nın zirvesine taşlarla ‘T.C. 100’ yazısı yazdık. Bu eski bir gelenek. Her yıl Cumhuriyetin kaçıncı yılıysa o yazılıyor. Bu yıl da 100. yıla ulaştık ve biz de Talas Belediyesi olarak zirveye, ‘T.C. 100’ yazdık. Yani Cumhuriyet coşkusu Talas’ta zirve yaptı” dedi.
İHA
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğinde düzenlenen "Beylikten Cumhuriyete Anadolu Giysileri Defilesi" ve "100. Yıl Sergisi"nde, Türk kadınının giyim kuşamdaki estetik ve zarafeti gözler önüne serildi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, muhteşem bir projeyi daha hayata geçiriyor. Göreve geldiği günden bu yana ilçede ilklere imza atan Başkan Yalçın, bu kapsamda özellikle gençlere Çanakkale ruhunu aşılamak amacıyla “Çanakkale’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Müzesi”ni ilçeye kazandırıyor.
Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Sinop Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi organizasyonuyla düzenlenen 100. Yıl Türk Halk Müziği Konseri izleyenlerin takdirini topladı.
Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak düzenlediği masa tenisi turnuvası ödül töreni ile sona erdi.
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile 100 ilkokul öğrencisi Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında bir araya geldi. Jandarma personellerince öğrencilere, trafik kurallarının yanı sıra kullanmış oldukları bazı teçhizatlar hakkında bilgiler verildi.
Türkiye’nin dört bir yanında “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında fidan dikme etkinlikleri düzenlendi. Aras Elektrik de personeli ile katıldığı etkinlikte 100. Yıl Hatıra Ormanı’nda fidanları toprakla buluşturdu.
Yorumlar (0)