Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir kablo fabrikasında, çalışanları şaşırtan ve duygulandıran bir olay yaşandı. Fabrikada çalışan kadın işçinin omzuna, dev bir kelebek kondu.
Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir kablo fabrikasında 'Büyük Tavus' cinsi kelebek, Ayşe Biray isimli kadının omuzuna kondu. Kelebek daha sonra sonra kadının elinin üzerine de giderek kısa bir süre sonra uçup gitti. Olay, fabrikadaki diğer çalışanlar tarafından da hayretle izlendi. Otomotiv kablo fabrikasında çalışan Ayşe Biray, "İlk defa bu kadar büyük bir kelebek gördüm. İş bitiminde gelip omzuma konması beni ilk anda tedirgin etti, ancak biraz daha kalmış olsaydı yanımda eve götürecektim" dedi.
Antalya'nın Alanya ilçesinde, türüne az rastlanan mekik kelebeği Alâeddin Keykubat Üniversitesi'nin Kampüsünde görüntülendi.
Adana'nın Saimbeyli ilçesinde kaymakamlık tarafından düzenlenen ve belediyenin ev sahipliği yaptığı "Saimbeyli Kelebeği Gözlem ve Fotoğrafçılık Haftası" etkinlikleri çerçevesinde bölgenin endemik kelebeği olan Saimbeyli Kelebeği 3 aylık çalışma ile sanata dönüştü.
Konyaaltı Belediye Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı “Mavi Kelebekler”, Hentbol Kadınlar Süper Ligi 20. Hafta maçında, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nü 32-29 mağlup ederek ligdeki galibiyet serisini 18 maça çıkardı.
Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Akdağ, muhteşem doğası ve zengin kelebek popülasyonuyla ziyaretçileri büyülüyor. Bölgedeki Gediz Nehri'nin de müdavimi olan kelebekler, nehir kıyısında uçuşarak görsel şölen sunuyor.
Isparta’da yaşayan 20 yıllık inşaat ustası Süleyman Erdeğer, hobi olarak 8 yıldır doğa fotoğrafı çekiyor. Erdeğer, Isparta’da yaşayan 169 kelebek türünün158 tanesini fotoğrafladığını söyleyerek insanlara inşaatçıyım dediğim zaman şaşırıyorlar dedi.
Konyaaltı Belediye Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı “Mavi Kelebekler”, deplasmanda karşılaştığı Yalıkavak’ı mağlup ederek Hentbol Kadınlar süper Lig’inde bu sezon çıktığı 11’inci maçını da kazanıp namağlup ünvanını sürdürdü.
Yorumlar (0)