Antalya

Diyetisyenden LGS ve YKS Adaylarına Önemli Tavsiyeler

Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi Diyetisyeni Nevin Bilici, LGS ve YKS adayları için beslenme önerilerinde bulundu. Bilici, “Sınav öncesi yeni besinlerden, kafeinli içeceklerden, şekerli, yağlı ve tuzlu yiyeceklerden uzak durun” dedi.

Diyetisyenden LGS ve YKS Adaylarına Önemli Tavsiyeler

ANTALYA (İHA) - Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi Diyetisyeni Nevin Bilici, LGS ve YKS adayları için beslenme önerilerinde bulundu. Bilici, “Sınav öncesi yeni besinlerden, kafeinli içeceklerden, şekerli, yağlı ve tuzlu yiyeceklerden uzak durun” dedi.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi Diyetisyeni Nevin Bilici, bu hafta sonu LGS sınavı ve gelecek hafta sonu YKS sınavına girecek adaylara beslenme önerilerinde bulundu. Sınav stresinin etkilerini azaltmak ve sınav günü en iyi performansı gösterebilmek için doğru beslenmenin önemine dikkat çeken Bilici, öğrencilere şu önerilerde bulundu:
“Sınavdan bir gün önce daha önce tüketmediğiniz bir besini tüketmeyin. Alerjik reaksiyon ya da ishal gibi şikayetlere yol açabilir. Sınavdan bir gün önceki gece içeceğiniz çay ve kahve uykunuzun kaçmasına veya zor uyumanıza sebep olabilir. Çay, kahve tüketmek yerine iyi bir uyku ve sizi rahatlatması için melisa, papatya gibi bitki çaylarını tercih edin” dedi.

Dengeli bir kahvaltı
Sınav sabahı dengeli bir kahvaltının önemine dikkat çeken Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi Diyetisyeni Nevin Bilici, "Sınav sabahı tok tutacak, dengeli bir kahvaltı yapmaya özen gösterin. Yumurta ve peynire ek olarak ceviz, fındık, zeytin gibi sağlıklı yağlar tüketin. Tam tahıllı ekmeği tercih edin. Ve kahvaltı tabağına C vitamininden zengin domates, salatalık, biber ekleyin. Yanında bir bardak süt tercih edin. Ancak, daha önce süt içme alışkanlığınız varsa bu tavsiyeyi dikkate alın. Sınav sabahı reçel, bal, çikolata kreması gibi kan şekerinde ani dalgalanmalar yapacak basit şekerli besinler tüketmeyin. Sınav sırasında aşırı susatacak kızartma, sucuk, pastırma gibi yağlı ve tuzlu besinlerden kaçının. Su tüketimi de yeterli miktarda olmalıdır" diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Diyetisyen Hasan Şen'de dev kampanya! Yüzde 25 indirim sizi bekliyor
Tanıtım

Diyetisyen Hasan Şen'de dev kampanya! Yüzde 25 indirim sizi bekliyor

Diyetisyen Hasan Şen, yaz yaklaşırken bölgesel ve bütünsel incelmede kullanılabilen EMS, Andulasyon Terapi Sistemi ve Lenf Drenaj gibi yöntemlerde %25 indirim sunuyor. Ücretsiz deneme seansı ve ön görüşme için hemen randevu alın!

Yaz Yaklaşıyor, Fit Bir Vücuda Hazır Mısınız? Bucak'ta dev incelme kampanyası
Bölgesel

Yaz Yaklaşıyor, Fit Bir Vücuda Hazır Mısınız? Bucak'ta dev incelme kampanyası

Burak Çetiner Beslenme Danışmanlığı Merkezi, yaz aylarına girerken bölgesel fazlalıklarınızdan kurtulmanıza ve hayalinizdeki fit vücuda kavuşmanıza yardımcı olmak için dev bir kampanya düzenledi!

Ramazanda Sağlıklı Beslenme İçin Diyetisyen Tavsiyeleri - Haberler
Sağlık

Ramazanda Sağlıklı Beslenme İçin Diyetisyen Tavsiyeleri - Haberler

Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Dilek Koz Hayta, Ramazan ayı dolayısıyla beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken hususları hatırlatarak, "Ramazan ayında, mideyi rahatsız etmemek ve kalori alımını kontrol etmek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır. Fazla yağ alımına sebep olacak kızartma ve kavurma yöntemlerini uygulamamaya özen göstermeliyiz" dedi.

Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme: Diyetisyen Betül Arslanoğlu'nun Uyarıları
Sağlık

Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme: Diyetisyen Betül Arslanoğlu'nun Uyarıları

Ramazan ayında sağlıklı beslenme planına ilişkin açıklamalarda bulunan Diyetisyen Betül Arslanoğlu, uzun süreli açlık sonucu birden fazla yemek yemenin birçok sağlık sorununu beraberinde getirebileceğini belirterek, “Hamur işi, şerbetli ve mayalı tatlılardan ise uzak duralım” dedi.

Kocaeli’de Kadınlar Anne Şehir Merkezlerinde Sağlıklı Yaşamın Anahtarını Buluyor
Yaşam

Kocaeli’de Kadınlar Anne Şehir Merkezlerinde Sağlıklı Yaşamın Anahtarını Buluyor

Kocaeli’de kadınlar, Anne Şehir Merkezlerinde aldıkları spor, fizyoterapist ve diyetisyen hizmetleriyle fazla kilolarından kurtulup sağlıklı yaşam sürdürüyor.

İzmit'te 7 Bin 500 Kişiye Ücretsiz Diyetisyen Hizmeti!
Yaşam

İzmit'te 7 Bin 500 Kişiye Ücretsiz Diyetisyen Hizmeti!

İzmit Belediyesi, 2020 yılından bu yana 7 bin 500 kişiye ücretsiz diyetisyen hizmeti verdi. Hizmet, İZGİM, Belsa Plaza B Blok, Kuruçeşme Yaşam Merkezi gibi birçok merkezde sunuluyor. Kilo verme, kilo alma, gebelik beslenmesi gibi birçok alanda ücretsiz destek alabilirsiniz.