Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile değişim ve dönüşümün başlatıldığı Cedidiye Meydanının en önemli sembolü olan Cedidiye Cami, yeni minarelerinin de tamamlanmasıyla daha da göz kamaştırıcı hale gelmiş olacak.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün üzerinde hassasiyetle durduğu Cedidiye Cami ve meydan düzenleme çalışmaları aralıksız şekilde sürdürülüyor. Bedesten tarzı yapıların yerini aldığı ve derme çatma görüntünün ortadan kaldırıldığı meydanda inşası tamamlanan cami minarelerine yönelik alt kısım döşeme çalışmaları başlatıldı.
Kısa süre önce camiinin karakteristik özelliğini yansıtan taş dokunun ön plana çıkması ve yeni minarelerle uyum sağlayacak şekilde seçilen boya uygulamasının ve kubbe iç kısımlarına yönelik izolasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından minarelerin taş döşeme çalışmaları için hazırlıklar tamamlanmıştı.
Bekleme süresi içerisinde kubbe dış kısımları ile minarelerin konik üst kısımlarında bulunan kurşun kaplamaların mikro kumlama yöntemi ile temizlenmesiyle birlikte hazırlıklarını tamamlayan ekipler, minarelerin yükseldiği kaidelere uygun şekilde taş ile kaplanmaya başlandı.
İnce işçilik gerçekleştirerek, en ince ayrıntısına kadar ölçülüp bir düzen içerisinde taşları yerleştiren ekipler, kısa süre içerisinde çalışmalarını tamamlayarak minareleri camiye yakışır hale getirmeyi planlıyor.
Şam’da tarihi Emevi Camii, Suriyeliler ve muhaliflerin buluşma noktası oldu. Esad rejiminin düşmesiyle birlikte, tarihi camide coşkulu namaz görüntüleri dikkat çekti.
Ankara’da Mevlit Kandili dolayısıyla Ulus’taki Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde program düzenlendi.
Antalya'nın gözde tatil ilçesi Alanya'da yer alan 793 yıllık tarihi Süleymaniye Camii, mimarisiyle turistlerin ilgisini çekiyor. Detaylar haberimizde...
Trabzon'un Hayrat ilçesinde bulunan 809 yıllık tarihi camiyi kurtarmak için mahalle halkı bir araya gelerek aldıkları izin doğrultusunda cami çevresinde bulunan ağaçları kesti.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde bulunan tarihi Hamidiye Camii Tezyin Projesi'ni tamamlayarak açılışını gerçekleştirdi. Detaylar haberimizde..
Fatihte cuma namazı kılan halka küfür eden şahıssa 20 bin lira adli para cezası verildi."Çok pişman olduğunu ve videoyu yayan kişinin kendisi olmadığını "söyledi.
Yorumlar (0)