İstanbul / Kadıköy

Ehliyetsiz sürücünün şaşırtan savunması

Trafik denetimine takılan genç sürücü polise zor anlar yaşattı. Devamı haberimizde...

Ehliyetsiz sürücünün şaşırtan savunması

Kadıköy’de polis ekiplerinin trafik denetimine takılan genç sürücü, polise zor anlar yaşattı. Ehliyetinin yanında bulundurmadan trafiğe çıkan sürücü, “İyi niyetim durdum. Ehliyetim var ama yanımda değil. Unuttum diye 950 TL ceza mı ödeyeceğim” diye tepki gösterdi.

Kadıköy’de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı sivil trafik ekipler amirliğince otomobil ve sürücülere yönelik denetim gerçekleştirildi. Tek tek araçları durduran polis ekipleri, araç sürücülerinin gerekli evrak ve belgelerini kontrol ederek alkol testi yaptı. Ayrıca kurallara aykırı egzoz kullanan sürücülerin tespiti için ‘modifiye araç’ denetimi de yapıldı. Uygulama sırasında mevzuata aykırı olarak araçlarında değişiklik yaptığı tespit edilen araç sürücülerine ise ceza kesildi.
Denetime takılan bir şahsa yanında ehliyetini taşımaması ve ehliyetsiz araç kullanmaktan 950 TL cezai işlem uygulandı. Duruma tepki gösteren sürücü polis ekiplerine zor anlar yaşattı. Polis ekipleri ehliyetsiz araba kullanılmaması gerektiğini ve evraklarda eksik olduğunu sürücüye anlatmaya çalışsa da sürücü hatasını kabul etmemekte ısrar etti.

Denetime takılan sürücü A.K., "Tamam unuttum ama bu nasıl suç, bunun sebebi 950 TL ceza mı? Ben bu parayı kolay mı kazanıyorum. Benim ehliyet kartım yanımda yok diye ceza yiyorum. Arabada egzoz olsa yazın, başka bir eksiklik olsun yazın. Ehliyetimi unuttum diye 950 lira mı ödeyeceğim? Ehliyetim var ama yanımda değil. Cezayı niye ödeyeceğim? Ehliyetim var. İyi niyetimden durdum. Geç dedi geçtim. Dur dedi durdum. Böyle bir şey, böyle bir ceza yok" diye konuştu. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Isparta'da 5 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı
Bölgesel

Isparta'da 5 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı

Isparta'da 1 saatte 166 şahıs ile 56 araç ve sürücüsü kontrol edildi, 5 sürücüye idari ceza kesildi.

Burdur jandarma trafik denetimi 8337 araç kontrolden geçti
Bölgesel

Burdur jandarma trafik denetimi 8337 araç kontrolden geçti

Burdur'da jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 8337 araç kontrol edildi, 37 araç trafikten men edildi. Detaylar için tıklayın!

 Van’da Ramazan ayı öncesi market denetimi
Bölgesel

Van’da Ramazan ayı öncesi market denetimi

Van Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirdi.

Isparta'da trafik denetimlerinde 2 Bin 187 sürücüye ceza kesildi!
Bölgesel

Isparta'da trafik denetimlerinde 2 Bin 187 sürücüye ceza kesildi!

Isparta'da son bir haftada yapılan trafik ve asayiş denetimlerinde 2 bin 187 sürücüye ceza kesildi, 35 aranan şahıs yakalandı.

Afyon'da Ramazan ayı öncesi fahiş fiyat denetimi
Bölgesel

Afyon'da Ramazan ayı öncesi fahiş fiyat denetimi

Afyon haberine göre, Piyasada adil rekabet ortamının sürdürülmesi ve fahiş fiyat ve stokçuluk gibi usulsüz uygulamaların önüne geçilmesi, diğer taraftan vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacıyla Afyonkarahisar Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince Ramazan ayı öncesinde denetim yapıldı.

 Sivas’ta organik ürün denetimi yapıldı
Yerel Yönetim

Sivas’ta organik ürün denetimi yapıldı

Sivas’ta organik ürün satış noktaları ile işleme ve ambalajlama ünitelerinde denetim yapıldı. Detaylar haberimizde..