Elazığ Arslanlı’dan Irak’a Güçlü İhracat Hamlesi
Elazığ’ın uluslararası alandaki güçlü temsilcilerinden biri olan Arslanlı A.Ş., Irak’a yönelik ihracat çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Koloğlu Holding iştiraki olan ve yapı kimyasalları, alçı ve alçı plaka üretiminde öncü konumda bulunan Arslanlı A.Ş., Irak pazarındaki etkinliğini artırmak amacıyla önemli temaslarda bulundu.
Arslanlı A.Ş. İhracat Genel Sorumlusu Mustafa Sinan Duymuş ve şirketin Irak distribütörü Aslan Global Life / Sare Sher Company Irak Koordinatörü Halil Azizoğlu, Irak’a gerçekleştirecekleri ziyaret öncesinde Cizre Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ömer Faruk Yıldırım’ı ziyaret etti. Görüşmede, Irak’a yapılan ihracatın mevcut durumu, sektörün gelişimi ve yeni iş fırsatları ele alındı. Ayrıca Arslanlı A.Ş.’nin yenilikçi ürünleri hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.
Cizre’deki temaslarının ardından Irak’a geçen heyet, IKBY Türkmen Devlet Bakanı Aydın Maruf ve Türkiye Cumhuriyeti Erbil Ticaret Ateşesi Kemal Bahadır ile bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde, Türkiye’den Irak’a gerçekleştirilen ihracatın artırılması, lojistik süreçlerin iyileştirilmesi ve sektördeki mevcut sorunların çözümüne yönelik istişarelerde bulunuldu. Arslanlı A.Ş. yetkilileri, şirketin üretim kapasitesi ve ihracat çalışmaları hakkında detaylı bilgiler vererek, iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.
Arslanlı A.Ş. İhracat Genel Sorumlusu Mustafa Sinan Duymuş, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, Türkiye ile Irak arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesi adına çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.
Arslanlı A.Ş., yenilikçi ve kaliteli ürünleriyle uluslararası pazarlarda büyümeye devam ederken, Irak pazarındaki etkinliğini artırma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Heyetin resmi ziyaretlerinin ardından Devlet Bakanı Aydın Maruf, Erbil’deki tarihi Kayseri Çarşısını birlikte gezdiler..
Burdur, 2025 Ocak ayında ihracatını %0,8 artırarak 17,8 milyon dolara ulaştı. Çin, ABD ve Fransa gibi ülkelerle yapılan ticaretin detayları haberimizde.
Antalya OSB Karma Ticaret Heyeti, yeni iş birliktelikleri sağlamak ve ihracat potansiyellerini artırmak amacıyla Japonya gidip iş insanları ile görüşmeler yaptı.
Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'ini karşılayan Isparta, 2024 yılında yaklaşık 50 milyon Euro ihracat geliri elde etti.
BAİB Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükyaman, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tekin, ATSO 3. Grup Komite Başkanı Ayten Kılıç Kaya ve diğer yetkililer, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve Genel Sekreter Av. Aslı Şahin Tekin ile bir araya geldi. Toplantıda, madencilik sektörünün sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı.
Denizli İhracatçılar Birliği, 4-6 Aralık 2024 tarihleri arasında Aşkabat'ta düzenlenecek olan 11. Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarına info stand ile katılım sağlıyor. Detaylar haberimizde..
Batı Akdeniz’i kapsayan Antalya, Burdur ve Isparta illerinden 11 aylık dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,80 oranında gerileme ile 2 milyar 383 milyon 158 bin 701 dolar ihracat gerçekleşti.
Yorumlar (0)