En düşük emekli maaşı artacak mı? Çalışma başlatıldı! Emekli maaşı ne kadar olacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz ayında zam oranları belli oldu. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 10 Bin TL'nin altında kalan emekliler için yeni bir çalışma yapılıyor. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL ile 15 bin TL arasında bir seviyeye çekilebilir mi? #EmekliMaaşı #Zam #Düzenleme #SSK #BağKur #EnDüşükEmekliMaaşı #MaaşArtışı

En düşük emekli maaşı artacak mı? Çalışma başlatıldı! Emekli maaşı ne kadar olacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam alacağı duyurulurken, kök maaşı düşük olan emekliler için yeni bir çalışma yapılıyor. Bu çalışma, emeklilerin maaşlarının 10 bin TL’nin altında kalmasını önlemeyi hedefliyor.

ONLAR İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR

Kök maaşı düşük olduğu için zamlı maaşı bile 10 bin TL’nin altında kalan emekliler için yapılan çalışmada, bu maaşların yükseltilmesi gündemde. CNN Türk Muhabiri Gülşen Coşkun’un açıklamalarına göre, en düşük emekli maaşının yükseltilmesi yönünde bir çalışma bulunuyor. Bu çalışma, henüz kesinleşmiş bir karar olmamakla birlikte, maliyet hesaplamaları yapılarak Cumhurbaşkanına iletilecek.

DÜZENLEME İLE 10 BİN TL YÜKSELTİLECEK

Şu anda en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlenmiş durumda. Yapılan zamlar kök maaşa yansıtılsa bile, bu maaşlar 10 bin TL'nin altında kalıyor ve Hazine tarafından tamamlanıyor. Yeni düzenleme ile bu rakamın 12 bin 500 TL ile 13 bin TL arasında olması bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLMALI?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş ve Ekonomist Muhammet Bayram, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL’ye kadar çıkarılmasını bekliyor. Bayram, mevcut durumda 10 bin TL olan emekli maaşının İstanbul gibi büyükşehirlerde yeterli olmadığını ve en düşük emekli maaşının 15 bin TL seviyelerine çıkartılmasının daha uygun olacağını belirtti.

Henüz kesinleşmiş bir karar olmamakla birlikte, emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla en düşük emekli maaşlarının artırılması yönünde çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar sonucunda, en düşük emekli maaşlarının 12 bin 500 TL ile 15 bin TL arasında bir seviyeye çekilmesi hedefleniyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

En düşük emekli aylığının fark ödemesi hesaplara yatmaya başladı
Yaşam

En düşük emekli aylığının fark ödemesi hesaplara yatmaya başladı

En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi kapsamındaki fark ödemeleri emeklilerin hesaplarına yatmaya başladı. Detaylar haberimizde..

Milyonları ilgilendiriyor! Emekliler bu haberi bekliyordu! En düşük emekli maaşı belli oldu! İşte en düşük emekli maaşı
İş Dünyası

Milyonları ilgilendiriyor! Emekliler bu haberi bekliyordu! En düşük emekli maaşı belli oldu! İşte en düşük emekli maaşı

Son dakika haberi! Hükümet tarafından yapılan düzenleme ile en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL'ye yükseltildi. Emekli maaş zammı Temmuz ayında yüzde 24,73 olarak belirlenirken, kök maaşı 8.020 TL'nin altındaki emeklilerin maaşı 10 bin TL'de kalmıştı. AK Parti'nin devreye soktuğu yeni düzenleme ile bu sorunun önüne geçilerek en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL'ye çıkarıldı.

Yeni Torba Yasa İle Emekli Maaşlarına Büyük Zam! SSK ve Bağ-Kur'da En Düşük Emekli Maaşı yükselecek
İş Dünyası

Yeni Torba Yasa İle Emekli Maaşlarına Büyük Zam! SSK ve Bağ-Kur'da En Düşük Emekli Maaşı yükselecek

Meclis'te ele alınan torba yasa ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjdeli haber! En düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükselecek. Emekli kök maaşı yüzde 42,6'ya çıkıyor. Detaylar ve zam ödeme takvimi burada!

Antalya Elmalı  9 Eylül 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler
Kesintiler

Antalya Elmalı 9 Eylül 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler

Antalya Elmalı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? Antalya Elmalı'da elektrikler kesilecek mi? Antalya Elmalı'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. İşte detaylar...

Antalya Gazipaşa  9 Eylül 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler
Kesintiler

Antalya Gazipaşa 9 Eylül 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler

Antalya Gazipaşa 9 Eylül 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? Antalya Gazipaşa'da elektrikler kesilecek mi? Antalya Gazipaşa'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. İşte detaylar...

Antalya Kaş  9 Eylül 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler
Kesintiler

Antalya Kaş 9 Eylül 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler

Antalya Kaş 9 Eylül 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? Antalya Kaş'ta elektrikler kesilecek mi? Antalya Kaş'ta yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. İşte detaylar...