Burdur

Engellilere Destek İçin Bucak'ta Pilav Etkinliği

Bucak Engelliler Derneği tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla Bucak İncirhan piknik alanında pilav etkinliği gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde...

Engellilere Destek İçin Bucak'ta Pilav Etkinliği

Bucak Engelliler Derneği tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla Bucak İncirhan piknik alanında pilav etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikle Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bif Gönüllüsü öğrenciler de engellilerle bir araya gelerek güzel bir gün geçirmelerini sağladılar. Etkinlikte konuşan Bucak Engelliler Derneği Üyesi Durmuş Özdaş, “Engelliler Haftası nedeniyle düzenlemiş olduğumuz pilav şölenine tüm halkımızı davet ettik. Engellilerle ilgili bir farkındalık oluşturmak istedik. Bunu da toplum nazarında hem topluma yaymak, hem de milletimiz bilinçlensin diye böyle bir girişimde bulunduk. Gelenlerden bize yardım eden esnaf kardeşlerimizden hepsinden Allah razı olsun. Etkinliğimizde yemek var, müzik eğlence var. Her birey engelli olmasa bile bir engelli adayı. Yarına kimin ne olacağını Allah biliyor.

Ben engelli değilim gibi yaklaşımlar çok yanlış bir şey. Engelli çocukların düştüğü durumları da anlamak lazım. Kendimizi onların yerine koyup ona göre engelli kardeşlerimize yardım etmek lazım. Yolda olsun, arabaya binerken olsun, yaşlılarına yer vermeleri, yoldan geçerken araçları durdurup onların geçmelerine müsaade edilmeli, bu bizim vatandaşlık görevimiz. Belediye engelli park yeri ayırmış bilinçsizce araç park ediliyor, engelli park edecek yer bulamıyor. Vatandaşlarımız bilinçlendi eskisi gibi değil ancak yine de zaman zaman karşılaşıyoruz. Engellilerle ilgili Bucak’ta kalacağımız bizim onları ağırlayacağımız yardımcı olacağımız herhangi bir yerimiz yok. Derneğimizin herhangi bir yeri yok, etkinlik yapacağımız yerimiz yok, böyle bir yerin bize tahsis edilmesi gerçekten çok iyi olacak. İsteyen birey engelliyi orada bulabilecek. Hem de biz engellilerimizi orada ağırlayacağız.

Böyle bir yer istiyoruz. Belediye Başkanımız Hülya Gümüş’ten bunu talep ediyoruz. En çok istediğimiz bu” dedi. Bucak İşletme Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım 3. Sınıf öğrencisi Sezin Çakır, “Burada biz hem gönüllü olarak yer alıyoruz hem de engelli arkadaşlarımız için buradayız. Aslında düşünüldüğü zaman hepimiz birer engelli adayıyız. Her an başımıza herhangi bir şey gelebilir. Bu yüzden hem arkadaşlarımızı daha iyi anlamak adına hem de onlarla birlikte olmak kalplerine dokunmak için buradayız” dedi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Halkla İlişkiler ve tanıtım 3. Sınıf öğrencisi Sedat Acar, “Bugün burada güzel bir etkinliğimiz var. Engelli bireylerimizle birlikte gerek Bucak halkı ile birlikte güzel bir etkinliğimiz olacak. Biz de MAKÜ Bif gönüllüleri olarak burada yer alıyoruz. Her türlü istek yardımlar için biz de onlarla birlikte olacağız. Bucak halkına söylemek istediğim şey onlarla birlikte katılım sağlasınlar yalnız hissettirmesinler. Ne gerekiyorsa elini taşın altına koysunlar. Birlikte güzel bir etkinlik geçirelim” dedi.

Mahalli Sanatçı Mehmet Sak, “Engelli kardeşlerimize yardımcı olmak amacıyla biz de kendi imkanlarımız çerçevesinde yapmaya çalıştık. Tüm Bucak halkını engelli kardeşlerimiz için imkanlarını seferber etmesini ve yardımcı olmalarını istiyoruz. Yapacağımız bu yardım ve dayanışma ile daha güzel bir dünya olabilir” dedi.

Engelli babası Hasan Çetinkaya, “Emekliyim, oğlum ile vakit geçiriyoruz. Engellileri bir arada toplamak çok güzel bir şey” dedi.

Etkinliğe katılanlara pilav ve kavurma ikramı gerçekleştirilirken engelliler Mahalli Sanatçı Mehmet Sak’ın türküleriyle gönüllerince eğlendi.

kanal 15

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    BEĞENDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 2
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da engelli girişimciye 300 Bin TL hibe desteği!
Bölgesel

Burdur'da engelli girişimciye 300 Bin TL hibe desteği!

Burdur'da engelli bireylere yönelik hibe desteği devam ediyor! Ganimet Akhan, İŞKUR’dan aldığı 300 bin TL hibeyle hayvancılığa başladı. Detaylar için tıklayın!

Burdur'da engelli kardeşlere unutulmaz bir gün yaşattılar
Bölgesel

Burdur'da engelli kardeşlere unutulmaz bir gün yaşattılar

Burdur’da engelli Furkan ve Ali Korkmaz kardeşler, İl Emniyet Müdürlüğü’nün sürpriziyle bir günlüğüne polis olma hayalini gerçekleştirdi.

Vekil Oğuz Bucak Engelliler Derneğinde projeyi inceledi
Bölgesel

Vekil Oğuz Bucak Engelliler Derneğinde projeyi inceledi

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Bucak Engelliler Derneği'ni ziyaret ederek meyve kurutma projesini inceleyerek bilgi aldı.

Alanya Belediyesi, engelli vatandaş için erişilebilir yol düzenlemesi yaptı
Bölgesel

Alanya Belediyesi, engelli vatandaş için erişilebilir yol düzenlemesi yaptı

Alanya Belediyesi, Aliefendi Mahallesi’nde yaşayan engelli Ahmet Çakal’ın evine ulaşımını sağlayan yolu beton dökerek iyileştirdi.

Engelli gençlerin Antalya turu Başkan Böcek’ten unutulmaz sürpriz
Bölgesel

Engelli gençlerin Antalya turu Başkan Böcek’ten unutulmaz sürpriz

Antalya'da otobüsle şehri gezmeyi çok seven iki engelli arkadaşın hayali gerçek oldu.

Burdur’da engelli istihdamına destek Hayırlı olsun ziyaretinde konuştular
Bölgesel

Burdur’da engelli istihdamına destek Hayırlı olsun ziyaretinde konuştular

Burdur İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Güngör ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Yarar, Burdur Engellileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Asım Gümüş'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.