Burdur

Engellilere Destek İçin Bucak'ta Pilav Etkinliği

Bucak Engelliler Derneği tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla Bucak İncirhan piknik alanında pilav etkinliği gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde...

Engellilere Destek İçin Bucak'ta Pilav Etkinliği

Bucak Engelliler Derneği tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla Bucak İncirhan piknik alanında pilav etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikle Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bif Gönüllüsü öğrenciler de engellilerle bir araya gelerek güzel bir gün geçirmelerini sağladılar. Etkinlikte konuşan Bucak Engelliler Derneği Üyesi Durmuş Özdaş, “Engelliler Haftası nedeniyle düzenlemiş olduğumuz pilav şölenine tüm halkımızı davet ettik. Engellilerle ilgili bir farkındalık oluşturmak istedik. Bunu da toplum nazarında hem topluma yaymak, hem de milletimiz bilinçlensin diye böyle bir girişimde bulunduk. Gelenlerden bize yardım eden esnaf kardeşlerimizden hepsinden Allah razı olsun. Etkinliğimizde yemek var, müzik eğlence var. Her birey engelli olmasa bile bir engelli adayı. Yarına kimin ne olacağını Allah biliyor.

Ben engelli değilim gibi yaklaşımlar çok yanlış bir şey. Engelli çocukların düştüğü durumları da anlamak lazım. Kendimizi onların yerine koyup ona göre engelli kardeşlerimize yardım etmek lazım. Yolda olsun, arabaya binerken olsun, yaşlılarına yer vermeleri, yoldan geçerken araçları durdurup onların geçmelerine müsaade edilmeli, bu bizim vatandaşlık görevimiz. Belediye engelli park yeri ayırmış bilinçsizce araç park ediliyor, engelli park edecek yer bulamıyor. Vatandaşlarımız bilinçlendi eskisi gibi değil ancak yine de zaman zaman karşılaşıyoruz. Engellilerle ilgili Bucak’ta kalacağımız bizim onları ağırlayacağımız yardımcı olacağımız herhangi bir yerimiz yok. Derneğimizin herhangi bir yeri yok, etkinlik yapacağımız yerimiz yok, böyle bir yerin bize tahsis edilmesi gerçekten çok iyi olacak. İsteyen birey engelliyi orada bulabilecek. Hem de biz engellilerimizi orada ağırlayacağız.

Böyle bir yer istiyoruz. Belediye Başkanımız Hülya Gümüş’ten bunu talep ediyoruz. En çok istediğimiz bu” dedi. Bucak İşletme Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım 3. Sınıf öğrencisi Sezin Çakır, “Burada biz hem gönüllü olarak yer alıyoruz hem de engelli arkadaşlarımız için buradayız. Aslında düşünüldüğü zaman hepimiz birer engelli adayıyız. Her an başımıza herhangi bir şey gelebilir. Bu yüzden hem arkadaşlarımızı daha iyi anlamak adına hem de onlarla birlikte olmak kalplerine dokunmak için buradayız” dedi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Halkla İlişkiler ve tanıtım 3. Sınıf öğrencisi Sedat Acar, “Bugün burada güzel bir etkinliğimiz var. Engelli bireylerimizle birlikte gerek Bucak halkı ile birlikte güzel bir etkinliğimiz olacak. Biz de MAKÜ Bif gönüllüleri olarak burada yer alıyoruz. Her türlü istek yardımlar için biz de onlarla birlikte olacağız. Bucak halkına söylemek istediğim şey onlarla birlikte katılım sağlasınlar yalnız hissettirmesinler. Ne gerekiyorsa elini taşın altına koysunlar. Birlikte güzel bir etkinlik geçirelim” dedi.

Mahalli Sanatçı Mehmet Sak, “Engelli kardeşlerimize yardımcı olmak amacıyla biz de kendi imkanlarımız çerçevesinde yapmaya çalıştık. Tüm Bucak halkını engelli kardeşlerimiz için imkanlarını seferber etmesini ve yardımcı olmalarını istiyoruz. Yapacağımız bu yardım ve dayanışma ile daha güzel bir dünya olabilir” dedi.

Engelli babası Hasan Çetinkaya, “Emekliyim, oğlum ile vakit geçiriyoruz. Engellileri bir arada toplamak çok güzel bir şey” dedi.

Etkinliğe katılanlara pilav ve kavurma ikramı gerçekleştirilirken engelliler Mahalli Sanatçı Mehmet Sak’ın türküleriyle gönüllerince eğlendi.

kanal 15

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    BEĞENDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 2
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Mehmet Öztop'tan önemli ziyaret! Engelli bireyler için sahada
Bölgesel

Mehmet Öztop'tan önemli ziyaret! Engelli bireyler için sahada

Bucak Bedensel ve Zihinsel Engellileri Koruma Derneği, MAKÜ Gelişim Merkezi'ni ziyaret etti. Engelli bireyler için yürütülebilecek projeler ve işbirliği stratejileri konuşuldu.

Manisa'da engelli asansörü aşırı yüke dayanamayıp zemine çakıldı
3. Sayfa

Manisa'da engelli asansörü aşırı yüke dayanamayıp zemine çakıldı

Manisa’nın Kula ilçesinde caraskal sistemiyle kurulan engelli asansörünün aşırı yüke dayanamayıp yaklaşık 10 metreden zemine çakılması sonucu asansör içerisinde bulunan 1’li engelli 4 kişi yaralandı.

Başkan Mehmet Öztop'tan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne Ziyaret
Bölgesel

Başkan Mehmet Öztop'tan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne Ziyaret

Bucak Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği, yeni projeleri için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gelişim Merkezi’ni ziyaret ederek üniversitenin desteğini aldı.

Azmin Zaferi Görme Engelli  Şerife Koyuncuoğlu Üniversitede
Yaşam

Azmin Zaferi Görme Engelli Şerife Koyuncuoğlu Üniversitede

Antalya Korkuteli Küçükköy doğumlu Şerife Koyuncuoğlu hedefi olan Türkçe Öğretmenliği için girdiği sınavları kazanarak Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünde okumaya hak kazandı.

Görme Engelliler Futsal 2. Lig müsabakaları Afyonkarahisar'da başladı
Spor

Görme Engelliler Futsal 2. Lig müsabakaları Afyonkarahisar'da başladı

Türkiye Görme Engelliler Federasyonu'nun 2024 yılı faaliyet programı çerçevesinde düzenlenen Futsal 2. Lig müsabakaları Afyonkarahisar’da başladı. Detaylar haberimizde..

Elazığ’da engelli gencin mutluluğu
Bölgesel

Elazığ’da engelli gencin mutluluğu

Elazığ’da yüzde 97 bedensel engelli Tayfun Yazar, akülü sandalyesine kavuştu.