Gaziantep’in İslahiye ilçesinde oturan Hikmet Keş, bulduğu yaralı tilkiyi, evine götürerek 2 gün besledikten sonra Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.
Gaziantep’in İslahiye ilçesine bağlı Altınüzüm Mahallesinde oturan Hikmet Keş, gece motoruyla seyir halindeyken yolda yaralı tilki buldu. Bulduğu yaralı tilkiyi evlerine götürerek eşi Hatice Keş ile beslemeye başladı. 2 gün boyunca tilkiyi evlerinde kendi elleriyle beslediklerini ifade eden Hikmet ve Hatice Keş çifti, 2 günün ardından doğal yaşam alanına bırakılması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.
Hatice Keş, “Eşim gece İslahiye’den gelirken yol kenarında yaralı bir tilki görmüş. Eve geldiğinde vicdanının rahat olmadığını söyleyerek kızım ile beraber giderek sepetli motor ile getirdiler. 2 gündür bizimle kalıyor, yemek ve su verdik. Bize masum bir şekilde baktı ve tepki dahi vermedi. Daha sonra barınağı arayarak gelip almalarını söyledim. Biz hayvanlara karşı çok hassasız” diye konuştu.İHA
Türkiye’nin önemli üzüm üretim merkezlerinden biri Olan Antalya ili Elmalı İlçesinin endemik Tilki Kuyruğu üzümünün kırmızı çeşidi Uluslararası Nuh’un Ambarı aday listesine alındı.
Batman’ın Gercüş ilçesinde kırsal bölgelere konulan su yalaklarına gelen tilki ve yabani tavşanlar fotokapanlarla kayıt altına alındı.
Manavgat’ta bahçesine giren tilkinin tavuklarına zarar vermesini engellemek isteyen yaşlı adam silahın ateş alması sonucu kendisini vurdu.
Edirne'nin Keşan ilçesinde devriye faaliyetleri sırasında buldukları yavru tilkinin bakımını yapıp karnını doyuran Jandarma Doğa Koruma ekipleri, hayvanı tekrar bulunduğu bölgeye bıraktı.
Amasya’nın Suluova ilçesinde yaşayan elektrik tesisatçısı Sefa Uysal, kazada yaralanan yavru tilkiyi evine götürüp iyileştirerek hayata döndürdü.
Elazığ’da aç kalan bir tilki yiyecek bulmak için şehir merkezine kadar indi. Benzeri görüntülere, son dönemlerde sıkça rastlanmaya başlandı.
Yorumlar (0)