Antalya / Elmalı

Türkiye'de Sadece Antalya Elmalı'da Üretiliyor .Uluslararası Nuh’un Ambarı aday listesine alındı

Türkiye’nin önemli üzüm üretim merkezlerinden biri Olan Antalya ili Elmalı İlçesinin endemik Tilki Kuyruğu üzümünün kırmızı çeşidi Uluslararası Nuh’un Ambarı aday listesine alındı.

Türkiye'de Sadece Antalya Elmalı'da Üretiliyor  .Uluslararası Nuh’un Ambarı aday listesine alındı

Kadim Şehir Elmalı, Türkiye’nin önemli üzüm üretim merkezlerinden biridir. Türkiye’de başka bölgelerde beyaz rengi bulunan Tilki Kuyruğu üzümünün kırmızı çeşidi endemik olmakla beraber sadece Elmalı’da 1100 m rakımda üretilmektedir.
Merkezi İtalya’da bulunan, yok olmaya yüz tutmuş yerel ürünleri koruma altına almayı amaçlayan bir kuruluş olan Slow Food Biyo Çeşitlilik Vakfı; kırmızı renk olarak sadece Elmalı ve çevresinde yetişen tilkikuyruğu üzümünün bu özellikleriyle Uluslararası Nuh’un Ambarı aday listesine alındığını belirtmiştir.
Üzümün Uluslararası Nuh’un Ambarı listesine kabul edilmesi halinde uluslararası lezzet kataloğuna girecektir. Üzümün tüm bilgileri dünyayla paylaşılacağından Elmalı’nın dünya gastronomisi açısından önemli daha çok artacaktır.
Gastronomi hazinemizin kırmızı altını tilki kuyruğu üzümünü yerinde tatmak, bu muhteşem lezzetin damaklarınızı şenlendirmesi için sizleri kırmızı tilki kuyruğu üzümünün vatanı kadim şehir Elmalı’ya bekliyoruz. Durmuş Altan Elmalı 

Türkiye'de Sadece Antalya Elmalı'da Üretiliyor  .Uluslararası Nuh’un Ambarı aday listesine alındıTürkiye'de Sadece Antalya Elmalı'da Üretiliyor  .Uluslararası Nuh’un Ambarı aday listesine alındıTürkiye'de Sadece Antalya Elmalı'da Üretiliyor  .Uluslararası Nuh’un Ambarı aday listesine alındı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Ünlü şefler Antalyalılarla buluştu
Etkinlik

Ünlü şefler Antalyalılarla buluştu

“Antalya’dan Dünyaya” mottosuyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nde lezzet şöleni yaşandı. Detaylar haberimizde..

 Antalya’da Otilia rüzgarı esti
Etkinlik

Antalya’da Otilia rüzgarı esti

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3. Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali kapsamında ünlü şarkıcı Otilia konser verdi. Detaylar haberimizde..

 III. Foodfest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivaline yoğun ilgi
Etkinlik

III. Foodfest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivaline yoğun ilgi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Gelecek Antalya” mottosuyla bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek Foodfest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali, 6-8 Eylül tarihleri arasında kapılarını açıyor. Detaylar haberimizde..

Başkan Büyükkılıç müjdeyi verdi
Bölgesel

Başkan Büyükkılıç müjdeyi verdi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, gastronomi dalında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yenilikçi Şehirler Ağı Ulusal Listesi’nde yer alan Kayseri’de Gastronomi Günleri’nin ikincisini düzenleyeceklerini duyurdu.

Türk mutfağı haftasında gastronomi yarışması
Etkinlik

Türk mutfağı haftasında gastronomi yarışması

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı haftası kapsamında, Türk mutfağının zenginliklerini tanıtmak ve gastronomi öğrenimi gören öğrencilerin yeteneklerini sergilemelerine fırsat sağlamak amacıyla "Türk Mutfağı Haftası Ödüllü Yemek Yarışması" düzenlendi.

Ertürkmen: “Gastronomi aynı zamanda bir diplomasi aracıdır”
Bölgesel

Ertürkmen: “Gastronomi aynı zamanda bir diplomasi aracıdır”

Samsun Gastronomi Çalıştayı’nda konuşan Vali Yardımcısı Vekili Cevdet Ertürkmen, “Samsunlular ile misafirlerimizin kaynaşması, birbirlerini tanıması, kalıcı bağların ve dostlukların oluşması açısından gastronomi aynı zamanda bir diplomasi aracıdır” dedi.