Antalya / Kepez

Eylül ayı toplantısında önemli kararlar

Antalya'da Kepez Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısında afet yönetimi konusunda önemli kararlara imza attı, Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde Arama Kurtarma Ekibi (KEPAT) kurulacak. Detaylar haberimizde..

Eylül ayı toplantısında önemli kararlar

Antalya'da Kepez Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısında afet yönetimi konusunda önemli kararlara imza attı, Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde Arama Kurtarma Ekibi (KEPAT) kurulacak.
Kepez Belediyesi'nin Eylül Ayı olağan meclis toplantısı Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz başkanlığında gerçekleştirildi. Kepez Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısında 25 gündem maddesi görüşüldü.
Temmuz ayı meclis toplantısında alınan kararların oylanmasının ardından, 2024 yılı gelir tarifesi görüşüldü. Kepez Belediye Meclisi'nin 5. gündem maddesi yardım gönüllüleri için iş birliği protokolü oldu. Kepez Belediyesi ve Yardım Gönüllüleri Eğitim ve Proje Derneği arasında İş Birliği Protokolü imzalanması için Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'e yetki verildi. Protokol, Kepez'de yaşayan vatandaşların eğitim, bilim, sanat, sportif ve kültürel faaliyetler ve gerekli ayni yardım imkanlarının sağlanması amacıyla Yardım Gönüllüleri Eğitim ve Proje Derneği ile ortak hareket etme ilkelerini taşıyor.

Kepez'e 6 kardeş belediye
Kepez Belediyesi Eylül ayı meclis gündeminde; işbirliği ile hizmet üretilmesi amacıyla Burdur Çavdır Belediyesi, Zonguldak Alaplı Belediyesi, Malatya Doğanşehir Belediyesi, Konya Seydişehir Belediyesi, Tokat Turhal Belediyesi ve Hatay Defne Belediyesi ile kardeş belediyecilik ilişkileri kurulması konusu görüşüldü. Kepez Belediyesi, 6 belediye ile karşılıklı kardeş belediyecilik protokolü imzalayacak. Kepez Belediyesi yetki ve sorumluluk alanlarına giren konularda toplumsal hizmet, halk sağlığı, eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında, tarih ve kültürel varlıkların korunması kamu duyarlılığının artırılması konularında, imkanlar ve tabi olunan mevzuatlar çerçevesinde karşılıklı işbirliği ile hizmet üretilecek.

Kepez'de afet yönetimi
Meclisin bir diğer gündem maddesi ise Afet İşleri Müdürlüğü için hazırlanan çalışma usul ve esasları yönetmeliği oldu. Bu yönetmelik kapsamında; Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde Arama Kurtarma Ekibi (KEPAT) kurulacak. KEPAT personelinin eğitimi, teşkilat, teçhizat, sertifikasyon, entegrasyon ve akreditasyonunun sağlanması konunda çalışmalar yapılacak. Afet dışı zamanlarda, kamu kurum ve personellerine Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği yapılacak protokol çevresinde öğrenci, öğretmen, muhtarlık ile koordinasyon sağlanarak vatandaşlara afet farkındalık ve afetle mücadele eğitimleri planlanacak. Belediyeye bağlı müdürlükler, diğer kamu kurum ve kuruluşları işbirliği ile koordinasyonu sağlamak amacıyla Afet Koordinasyon Merkezi kurulması için çalışmalar yürütülecek.
Afet önlemleri konusunda söz alan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, “Biliyorsunuz afet işleri çok önemlidir. Bu güne kadar bu faaliyete geçmemiş. Hemen biz derhal buraya bir yönetici atadık ve gerekli hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Tabii, Allah bizi afetlerden korusun ama bu konuda da gerekli hazırlığımızı yapmak zorundayız. Bu çok önemli bir sorumluluktur” diyerek afet yönetiminin önemine değindi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Alanyaspor, Fatih Karagümrük maçı hazırlıklarına başladı
Bölgesel

Alanyaspor, Fatih Karagümrük maçı hazırlıklarına başladı

Corendon Alanyaspor, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 2. haftasında perşembe günü oynayacağı Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına başladı.

Alanya Belediyesi, engelli vatandaş için erişilebilir yol düzenlemesi yaptı
Bölgesel

Alanya Belediyesi, engelli vatandaş için erişilebilir yol düzenlemesi yaptı

Alanya Belediyesi, Aliefendi Mahallesi’nde yaşayan engelli Ahmet Çakal’ın evine ulaşımını sağlayan yolu beton dökerek iyileştirdi.

Antalya 'da kaza emniyet kemeri hayat kurtardı
Bölgesel

Antalya 'da kaza emniyet kemeri hayat kurtardı

Antalya'da iki otomobilin kavşak sisteminde çarpışması sonucu araçlar hurdaya dönerken kazada araçlarda sıkışan 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

Antalya'da restoranda tüp patladı 1 yaralı
3. Sayfa

Antalya'da restoranda tüp patladı 1 yaralı

Antalya'nın Serik ilçesinde bir restorandaki gaz kaçağı olduğu belirtilen tüpün patlaması sonucu 1 kişi yaralandı.

Osman Çakmak’ın ailesi, trafik kazası sanığına verilen 6 yıl 3 aylık cezayı yetersiz buldu
Bölgesel

Osman Çakmak’ın ailesi, trafik kazası sanığına verilen 6 yıl 3 aylık cezayı yetersiz buldu

Antalya'da geçtiğimiz yıl meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Osman Çakmak'ın oğlu Aydın Çakmak, babasının ölümüne neden olan sürücünün kazadan 6 ay sonra serbest kalmasına tepki gösterdi.

Engelli gençlerin Antalya turu Başkan Böcek’ten unutulmaz sürpriz
Bölgesel

Engelli gençlerin Antalya turu Başkan Böcek’ten unutulmaz sürpriz

Antalya'da otobüsle şehri gezmeyi çok seven iki engelli arkadaşın hayali gerçek oldu.