Amasya’da bir hayırsever, bakkalın veresiye defterindeki borçların önemli bir kısmını ödedi.
Amasya’nın Taşova ilçesinde Yemişen Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda 18 yıldır faaliyet gösteren bir bakkalın veresiye defterindeki 10 vatandaşın borcu, hayırsever bir vatandaş tarafından ödendi. Bakkal sahibi Adem Çakmak, hayırseverlerin yaptığı bu örnek davranışla ilgili olarak, "Bundan 2 yıl önce de aynısı oldu. Bir iş adamı geldi, veresiye defterini gördü, ’Ödemesi olup da zorlanan var mı?’ diye sordu. Geçtiğimiz hafta da aynı şekilde oldu. Almanya’da çalışan bir gurbetçi vatandaşımız, ’Ödemekte zorluğu olan vatandaşlarımız var mı?’ diye sordu. Baktık beraber, yaklaşık 10 kişinin borcu olduğunu, miktar olarak da 5 bin lira civarında bir tutarı ödeyebileceğini söyledi. Defteri açtık, 5 bin lirayı ödedi. Kendisinden Allah razı olsun” dedi. İHA
Antalya'da dükkandan çevirdiği evden, elden ödediğini savunduğu kiranın ödenmediği iddiasıyla tahliye edilince gözyaşlarına boğulan engelli kadın, hayırsever bir vatandaşın yardımıyla yeni yıla daha iyi şartlardaki 2+1 evinde girdi.
Hayırsever iş insanı Selahattin Onur ve oğulları, 2.5 milyon TL değerindeki OCT cihazını Finike Devlet Hastanesine bağışladı. Artık göz muayeneleri ücretsiz!
Gölhisar ilçesi KONAK ve Horzum Mahallesi ahalisi hayırseverlerinin düzenlemiş olduğu aşure ve etli keşkek ikramı dolu dolu, yoğun bir katılım eşliğinde 15 Ağustos Perşembe günü gerçekleşti.
Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Alemşahlı Mahallesinde Necdet Ulu ve 86 hayırsever tarafından yaptırılan ve faaliyete geçen Özgür Ulu Sağlık Evi'ne bir hayırsever tarafından yangın alarm sistemi taktırıldı.
Bursa'nın manevi mimarlarından İsmail Hakkı Bursevi'nin adını taşıyan ve kurulduğu günden itibaren sayısız hafız ve ilim adamı yetiştiren İsmail Hakkı Bursevi Külliyesi Kur'an Kursu'nun yeni hizmet binası inşaatında sona gelindi.
Aydın’da bir hayırsever vatandaş, görme engelli bireylerin özgürce yürüyebilmesine olanak sağlayan beyaz baston çağrısına yanıt vererek 10 adet beyaz baston desteğinde bulundu.
Yorumlar (0)