Burdur / Gölhisar

Gölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış Töreni

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Gölhisar Tarım, Kültür ve Turizm Festivali'nin Açılış Törenine katıldı.

Gölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış Töreni

Programı kapsamında Gölhisar İlçesine ziyaret gerçekleştiren Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, Gölhisar Tarım, Kültür ve Turizm Festivali'nin Açılış Törenine katıldı.

Festival açılışında yaptığı konuşmada Gölhisar Ovası'na yayılmış sayısız eserin, çalışarak, üreterek büyümenin tadına varıldığının nişanesi olduğunu ifade eden Vali Arslantaş, ortaya koydukları bu gayretleri dolayısıyla yöre insanımızın her türlü takdiri hakettigini vurguladı.

Festival açılışının ardından Gölhisar İlçesinde Çevik Otel Restaurant Açılışına katılan Vali Arslantaş, işletme hakkında firma yetkililerinden bilgi alarak tesisin Gölhisar İlçesine ve faydalanacak tüm vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Gölhisar Tarım, Kültür ve Turizm Festivali açılış programı, protokol konuşmalarıyla devam etti.

Programda Burdur Valisi Ali Arslantaş, Burdur Milletvekili Sayın Bayram Özçelik, Gölhisar Kaymakamı Kadir Ulusoy ve Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından Kurdele kesimiyle birlikte temsili festival açılışı yapılarak, panayır alanı gezildi.

V ali Arslantaş festival açılışında yaptığı konuşmada;
"Bölgemizin cazibe merkezi Gölhisar yolunun iki tarafını kuşatmış sera deryalarını gördüğümde, hatırıma İlhan BERK merhumun

Bir buğday büyüyorsa şimdi Türkiye’de
Yeminle aşkla büyüyor.
Yeminle lavanta çiçekleri,
Haşhaşlar, kekikler aşkla büyüyor.

Dizeleri düştü. Bir de Toprak Ana filminde iki oğluyla birlikte kağnı üzerine tarlasına çalışmaya giden Fatma GİRİK’ in mutluluğu gözlerimde canlandı. Evrensel bir kaide olarak insan yaptığı işi severse hem çalışmaktan keyif alır hem de işinin bereketi ARTAR.

Gölhisar’ lı kardeşlerimin, Aşık Veysel’in ifadesiyle toprağın yüzünü tırnaklarıyla yırtmalarına rağmen gül ile karşılandıkları sırrına mazhar oldukları aşikâr. Gölhisar ovasına yayılmış sayısız eser, çalışarak, üreterek büyümenin tadına vardığınızın nişanesidir. Ayinesi iştir kişinin fehvasınca ortaya konulan bu gayretlerin, yöre insanımızın hayatına olacak müspet neticelerini düşündükçe, içimin takdir ve gurur hisleriyle dolduğunu ifade etmeliyim.

İnsanoğlu, salt bio-organizma olmanın ötesinde, girift bilişsel ve duyuşsal buudlara sahip karmaşık bir varlıktır. Beden ve ruh sağlığını aynı ölçüde önemsemek, kaliteli bir hayatın ön koşuludur. Bu minvalde çalışmayı, kazanmayı bildiği kadar eğlenmeyi ve yaşamayı bilmek, türlü badire ve gaile ile dolu hayatın işleyişi içinde bir parça nefes alabilmek, tüm insanlar için lüks olmanın ötesinde hayati bir İHTİYAÇTIR.

Vaktiyle Luvilerin, Kibyralıların ve nihayet Romalıların hükümran olduğu Gölhisar, tarih boyunca tarımdaki yetkinliği ve üretkenliğinin yanı sıra dönem anlayışına uygun eğlencelerin merkezi olmasıyla da tanınmıştır. Bu önermeye en güzel örnek, 2016'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine giren 1300 yıllık Kibyra Antik Kenti’nin “Gladyatörler Şehri” olarak anılması ve dövüş zamanlarının komşu hükümranlıkların da icabet ettiği şenliklere dönüşmesidir. Latifeli bir söyleyişle Gölhisar ovasının o dönem sakinleri, “Dünya hayatının oyun ve eğlenceden” ibaret olduğu hakikatini henüz En’ am suresi nazil olmadan anlamışlar ve tevile mahal vermeksizin eğlencenin hakkını vermişlerdir.

Sosyalleşme ihtiyacının yan ürünü olarak ortaya çıkan toplumsal normlar doğal kültür ortamının husulüyle neticelenmiştir. Ailede başlayıp, toplumun, eğitimin ve bireysel yaşantıların tesiriyle şekillenen kültürlenme süreci değerlerin aktarıldığı, dönüştürüldüğü yahut değiştirildiği dinamik bir SÜREÇTİR.

Bireyin kültür aktarımı için toplumun paydaşları tarafından teşekkül ettirilen düğün, nişan, cenaze ve sair merasimler kadar, birliktelik duygusunu geliştirmek üzere yetkin erk eliyle tertip edilen toyların önemi büyüktür.

Bu itibarla Gölhisar Belediye Başkanlığımızca düzenlenen Tarım Kültür ve Turizm festivalinin, “Baki kalan kubbede hoş bir seda imiş” gazeli mucibince gönlünüzce eğlenip güzel anılar biriktirdiğiniz anlara vesile olmasını diliyor, bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sağlık ve mutlulukla KALIN.

 Gölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış TöreniGölhisar'da Tarım, Kültür ve Turizm Festivali Açılış Töreni

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Milletvekili Özçelik duyurdu; Gölhisar tarımı için önemli yatırım
Bölgesel

Milletvekili Özçelik duyurdu; Gölhisar tarımı için önemli yatırım

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur'un Gölhisar ilçesinde tarımı için önemli yatırımdan bahsederek, proje ile iki etapta 9 bin 110 hektar alan sulaması yapılacağını duyurdu.

Mustafa Yıldızdoğan konseri için MAKÜ öğrencilerine ücretsiz ulaşım desteği
Etkinlik

Mustafa Yıldızdoğan konseri için MAKÜ öğrencilerine ücretsiz ulaşım desteği

Mustafa Yıldızdoğan konseri için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi merkez kampüsünden öğrenciler için otobüs kaldırılacaktır

Muhtar Adayı Ali Uğurtay, Konak Mahallesi için vaatlerini sıraladı
Bölgesel

Muhtar Adayı Ali Uğurtay, Konak Mahallesi için vaatlerini sıraladı

Muhtar Adayı Ali Uğurtay, Konak Mahallesi için vaatlerini sıraladı - Burdur'un Bucak ilçesinde seçim çalışmalarıyla herkesin beğenisini kazanan Konak Mahallesi Muhtar Adayı Ali Uğurtay, vaatlerini sıraladı.

Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı
Bölgesel

Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı

Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı - Burdur'un Bucak ilçesinde,Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran hasta kabulüne başladı.

Burdur'da ambulansla araç çarpıştı!
Bölgesel

Burdur'da ambulansla araç çarpıştı!

Burdur'da meydana gelen kazada ambulans ve hafif ticari araç çarpıştı. Kazada herhangi bir yaralanma olmazken, araçlarda maddi hasar oluştu.

Sefa Altun, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı
Bölgesel

Sefa Altun, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı

Sefa Altun, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı - Burdur'un Bucak ilçesinde, Bucaklı doktor Sefa Altun hasta kabulüne başladı.