Sivas Kalesi’nde 2015 yılında başlanan kazılarda tarihe ışık tutan eserler bulundu.
NEVÜ Öğretim üyesinin bilimsel danışmanlığını yaptığı Örenşehir arkeolojik kazı çalışmaları tamamlandı.
Bandırma Arkeoloji Müzesi’nde ekibi ile birlikte söyleşi gerçekleştiren Prof. Dr. Nergis Günsenin, 13. yüzyıla ait "Marmara Adası Çamaltı Burnu 1 Batığı" ile ilgili önemli bilgiler sundu. Yapılan araştırmalarla Bizans’a ait olduğu düşünülen batıkların son durumu da gün yüzüne çıktı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 4’üncüsünü düzenlediği Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu başladı.“Mysia ve Çevre Kültürleri Araştırmaları” temasıyla 3 gün sürecek sempozyumda, konunun uzmanları tarafından Balıkesir’deki kazı çalışmalarının durumu ele alınıyor. Sempozyumun son gününde ise; kazı alanlarına teknik gezi yapılacak.
Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi olan Tekkeköy Mağaraları’nı (MÖ 10.000 ila 60.000) bünyesinde bulunduran Samsun’un Tekkeköy ilçesinde "Yavuzlar Tabiat, Tarih ve Arkeoloji Okulu" düzenlenen törenle açıldı.
Karaman ve ilçelerinde 2022 yılında başlatılan Tarih Öncesi Arkeolojisi Yüzey Araştırmaları Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Murat Karakoç’un başkanlığında bu yıl da devam ediyor.
Burdur'un Bucak ilçesinde bulunan Kremna Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, kentin arkeolojik önemi gün yüzüne çıkıyor. Kazılarda, Zeus, Apollon, Artemis, Demeter, Dionysos gibi Yunan tanrılarına ve Roma tanrıçalarına adanmış tapınakların kalıntıları bulundu.
2 bin yıllık tarihi su yapısı yüzülerek gezilebilecek arkeopark olmayı bekliyor
Arkeoloji öğrencileri, Burdur'un Bucak ilçesinde Kremna, Susuzhan ve İncirhan'ı ziyaret ederek, incelediler.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde “Burdur İli Ekoturizminde Yeni Rota: Arkeolojik, Kültürel ve Doğal Mirasın Keşfi’’ Proje Çalıştayı düzenlendi