Hacettepe Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran oldu! Mehmet Cahit Güran kimdir?

11 ilin üniversitelerine yeni rektör atandı. Bingöl Üniversitesine yeni rektör görevlendirildi. Bingöl Üniversitesi yeni rektörü kim? Hacettepe Üniversitesinin yeni rektörü kim oldu? Rektör olarak atanan rektör Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran kimdir? İşte 11 ilin üniversitelerine atanan yeni rektör listesi ve detaylar...

Hacettepe Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran oldu! Mehmet Cahit Güran kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de yer alan kararla birlikte 11 ilde bulunan üniversitelerin rektörleri değişti. Yayımlanan kararname ile birlikte Bingöl Üniversitesi rektörü de değişmiş oldu.

Bu gece yayımlanan Resmi Gazete'de, İstanbul dahil 11 ilde üniversitelerin rektörlük görevlerinde değişiklikler yapıldığı duyuruldu. Görev değişiklikleri ile birlikte Bingöl Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik oldu.

REKTÖR ATANAN 11 ÜNİVERSİTE HANGİLERİ? İŞTE YENİ REKTÖRLERİ
Anadolu Üniversitesi: Prof. Dr. Fuat Erdal

Bingöl Üniversitesi: Prof. Dr. Erdal Çelik

Dokuz Eylül Üniversitesi: Prof. Dr. Bayram Yılmaz

Hacettepe Üniversitesi: Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi: Prof. Dr. Semih Aktekin

Selçuk Üniversitesi: Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz

İstanbul Kent Üniversitesi: Prof. Dr. Mehmet Necmettin Atsü

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi: Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu

Mudanya Üniversitesi: Prof. Dr. Emin Karip

Ostim Teknik Üniversitesi: Prof. Dr. Murat Ali Yülek

Özyeğin Üniversitesi: Prof. Dr. Barış Tan

Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran kimdir?

1969 yılında Ankara’da doğdu. Lisans eğitimini 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde, Yüksek Lisans eğitimini 1995 yılında Gazi Üniversitesi’nde ve Doktora eğitimini 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde tamamladı.

Hacettepe Üniversitesi Maliye Bölümü’nde; 2007 yılında yardımcı doçent, 2009 yılında doçent ve 2011 yılında profesör olarak atandı. 2005 yılında ABD/Washington DC’de bulunan Cato Institute’de misafir araştırmacı olarak bulundu.

İdari görevler nedeni ile akademik çalışmalardan uzaklaştığı 2012 yılına kadar;

- 6 adedi Citation Index kapsamındaki dergilerde olmak üzere 25 makale,
1 adedi uluslararası kitap bölümü olmak üzere 4 kitap bölümü ve 3 ulusal kitap,
2 adedi uluslararası nitelikte olmak üzere 3 tebliğ, 2 adet proje raporu yayımladı,

- 4 adet doktora tez danışmanlığı, 8 adet yüksek lisans tez danışmanlığı yürüttü

2012 yılından itibaren;
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu bünyesinde; Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) altında yer alan Sosyal ve Beşerî Bilimler Araştırma Grubu’nda (SOBAG) Eylül 2009-Mayıs 2011 tarihleri arasında Başuzman Araştırmacı, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) bünyesinde Mayıs 2011-Mayıs 2012 tarihleri arasında Yurtiçi Burslar Müdürü olarak görev yaptı.

Hacettepe Üniversitesi bünyesinde idari olarak Mayıs 2012-Aralık 2013 döneminde; Strateji Geliştirme Dairesi Başkan Vekilliği görevini yürüttü.

Yükseköğretim Kurulu bünyesinde; 2014-2020 yılları arasında Yükseköğretim Denetleme Kurulu Üyesi, 2015 yılından itibaren Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkan Vekili, 2018 yılından itibaren Rektör olarak atandığı tarihe kadar Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanı görevlerini yürüttü.

Yükseköğretim Denetleme Kurulu bünyesi yürüttüğü görev sırasında; yaklaşık 500 adet inceleme ve soruşturma raporu tanzim etti, devlet ve vakıf üniversitelerinin genel denetim çalışmaları kapsamında yaklaşık 70 adet denetim çalışmasını gerçekleştiren denetim ekibini yönetti ve denetim raporlarının hazırlanmasını sağladı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu, Kalkınma Bakanlığı, Merkez Bankası ve Yükseköğretim Kurulu bünyesinde 7 adet uzmanlık tezinin danışmanlığını yürüttü.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da feci kaza! Ölü ve yaralı sayısı belli oldu
Bölgesel

Burdur'da feci kaza! Ölü ve yaralı sayısı belli oldu

Burdur-Fethiye karayolunda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Kazaya dair detaylar ve incelemeler haberde.

 “Son 22 yılda OSB'ler için 550 milyon lira finansmanla 3 bin 150 ilave istihdam oluşturduk”
Bölgesel

“Son 22 yılda OSB'ler için 550 milyon lira finansmanla 3 bin 150 ilave istihdam oluşturduk”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Mehmet Kacır, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nde mermer, halı ve orman ürünleri üzerine faaliyetlerine yeni başlayan 3 farklı fabrikanın açılış törenine katıldı. Detaylar haberimizde..

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Isparta'da vatandaşla bir araya geldi
Bölgesel

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Isparta'da vatandaşla bir araya geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Mehmet Kacır ve beraberindeki heyet çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Isparta'ya geldi. Detaylar haberimizde..

Burdur’da Hayvancılıkta Yeni Dönem! 'Toplu Bakım ve Sağım' Projesi Başladı
Bölgesel

Burdur’da Hayvancılıkta Yeni Dönem! 'Toplu Bakım ve Sağım' Projesi Başladı

Burdur Akören'de hayvancılığı modernize edecek “Toplu Bakım ve Sağım Merkezi” projesi, küçük ve orta ölçekli çiftçilere destek olacak. Üretim verimliliği ve kırsal kalkınmada yeni bir model oluşturuluyor.

Mehmet Öztop'tan önemli ziyaret! Engelli bireyler için sahada
Bölgesel

Mehmet Öztop'tan önemli ziyaret! Engelli bireyler için sahada

Bucak Bedensel ve Zihinsel Engellileri Koruma Derneği, MAKÜ Gelişim Merkezi'ni ziyaret etti. Engelli bireyler için yürütülebilecek projeler ve işbirliği stratejileri konuşuldu.

Türker Öksüz esnafla bir arada!
Bölgesel

Türker Öksüz esnafla bir arada!

Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz, Oto Tamirciler Sitesi ve Burdur Organize Sanayi Bölgesinde esnafları ziyaret etti. Vali Öksüz, sektör temsilcileriyle sohbet ederek ekonomiye dair önemli değerlendirmelerde bulundu.