Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Semih Aktekin oldu! Prof. Dr. Semih Aktekin kimdir?

11 ilin üniversitelerine yeni rektör atandı. Bingöl Üniversitesine yeni rektör görevlendirildi. Nevşehir Üniversitesi yeni rektörü kim? Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesinin yeni rektörü kim oldu? Rektör olarak atanan rektör Prof. Dr. Semih Aktekin kimdir? İşte 11 ilin üniversitelerine atanan yeni rektör listesi ve detaylar...

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Semih Aktekin oldu! Prof. Dr. Semih Aktekin kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de yer alan kararla birlikte 11 ilde bulunan üniversitelerin rektörleri değişti. Yayımlanan kararname ile birlikte Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi rektörü de değişmiş oldu.

Bu gece yayımlanan Resmi Gazete'de, Nevşehir dahil 11 ilde üniversitelerin rektörlük görevlerinde değişiklikler yapıldığı duyuruldu. Görev değişiklikleri ile birlikte Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin oldu.

REKTÖR ATANAN 11 ÜNİVERSİTE HANGİLERİ? İŞTE YENİ REKTÖRLERİ

Anadolu Üniversitesi: Prof. Dr. Fuat Erdal

Bingöl Üniversitesi: Prof. Dr. Erdal Çelik

Dokuz Eylül Üniversitesi: Prof. Dr. Bayram Yılmaz

Hacettepe Üniversitesi: Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi: Prof. Dr. Semih Aktekin

Selçuk Üniversitesi: Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz

İstanbul Kent Üniversitesi: Prof. Dr. Mehmet Necmettin Atsü

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi: Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu

Mudanya Üniversitesi: Prof. Dr. Emin Karip

Ostim Teknik Üniversitesi: Prof. Dr. Murat Ali Yülek

Özyeğin Üniversitesi: Prof. Dr. Barış Tan

Prof. Dr. Semih Aktekin kimdir?

1974 yılında Ahlat’ta doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Tatvan’da tamamladı. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1416 sayılı yasa kapsamında açtığı bursluluk sınavını kazanarak lisansüstü eğitim görmek üzere İngiltere’ye gönderildi. Nottingham Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Tarih Eğitimi programında tezsiz yüksek lisans, Okul Geliştirme ve Sürekli Mesleki Gelişim programında yüksek lisans, Öğretmen Yetiştirme programında doktora dereceleri aldı. Yurda dönüşte mecburi hizmetini yürütmek üzere Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi’ne öğretim üyesi olarak atandı.

2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nda danışman olarak görevlendirilen Semih Aktekin, 2014-2016 yılları arasında Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü, 2016-2018 yılları arasında Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü olarak görev yaptı. 2019 yılında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı olarak atandı.

Farklı tarihlerde, YÖK Bologna Uzmanlığı, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Üyeliği, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Eğitim Komisyonu Üyeliği, Türk Maarif Ansiklopedisi Bilim Kurulu Üyeliği, ÖSYM Yönetim Kurulu Üyeliği, Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu Üyeliği, TÜBİTAK SOBAG ÇPDK üyeliği, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları DDK Üyeliği, UNESCO Uluslararası Öğretmen Eylem Gücü Yürütme Kurulu üyeliği, Avrupa Tarih Eğitimcileri Birliği (EuroClio) Yönetim Kurulu Üyeliği, Avrupa Komisyonu Avrupa'da Tarih Öğretimi Gözlemevi (OHTE) Yönetim Kurulu Üyeliği ve OECD tarafından yürütülen TALIS projesi yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Genel müdürlükleri süresince 1416 sayılı kanun kapsamındaki YLSY programıyla ilgili mevzuatın güncellenmesi ve programların yeniden yapılandırılması, Öğretmen Strateji Belgesi’nin yayınlanması, Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri Belgesi’nin güncellenmesi ve yayınlanması, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı’nın başlatılması, Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim faaliyetlerinin kapsayıcı yaklaşım ve etkinlik temelli uygulama doğrultusunda yeniden düzenlenmesi, Okul Tabanlı Afet Eğitimi’nin ikinci fazının başlatılması, Geçici Eğitim Merkezlerinde görev yapan Suriyeli öğretmenlerin hizmetiçi eğitim programlarının düzenlenmesi gibi birçok proje ve faaliyeti yürüttü.

YÖK tarafından 26. 03. 2020 tarihinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü görevine vekaleten atanan Prof. Dr. Semih Aktekin, 24.06.2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 23 Haziran 2020 Tarih ve 2020/304 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Rektörlük görevine asaleten atanmıştır.

Prof. Dr. Semih Aktekin evli ve iki çocuk babasıdır.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Melliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nden rektör Özlenen Özkan'a ziyaret
Bölgesel

Melliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nden rektör Özlenen Özkan'a ziyaret

Melliler Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan'ı ziyaret ederek ortak projeler üzerine görüşmeler gerçekleştirdi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Alma muhtarlarla bir araya geldi
Bölgesel

Iğdır Üniversitesi Rektörü Alma muhtarlarla bir araya geldi

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, şehirde görev yapan muhtarlarla bir araya gelerek üniversitede yapılan çalışmalar ve üniversite-kent ilişkisi üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Selçuk Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz oldu! Hüseyin Yılmaz kimdir?
Bölgesel

Selçuk Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz oldu! Hüseyin Yılmaz kimdir?

11 ilin üniversitelerine yeni rektör atandı. Selçuk Üniversitesine yeni rektör görevlendirildi. Selçuk Üniversitesi yeni rektörü kim? Selçuk Üniversitesinin yeni rektörü kim oldu? Rektör olarak atanan rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz kimdir? İşte 11 ilin üniversitelerine atanan yeni rektör listesi ve detaylar...

Hacettepe Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran oldu! Mehmet Cahit Güran kimdir?
Bölgesel

Hacettepe Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran oldu! Mehmet Cahit Güran kimdir?

11 ilin üniversitelerine yeni rektör atandı. Bingöl Üniversitesine yeni rektör görevlendirildi. Bingöl Üniversitesi yeni rektörü kim? Hacettepe Üniversitesinin yeni rektörü kim oldu? Rektör olarak atanan rektör Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran kimdir? İşte 11 ilin üniversitelerine atanan yeni rektör listesi ve detaylar...

Dokuz Eylül Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Bayram Yılmaz! Bayram Yılmaz kimdir?
Yaşam

Dokuz Eylül Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Bayram Yılmaz! Bayram Yılmaz kimdir?

11 ilin üniversitelerine yeni rektör atandı. Bingöl Üniversitesine yeni rektör görevlendirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi yeni rektörü kim? Dokuz Eylül Üniversitesinin yeni rektörü kim oldu? Rektör olarak atanan rektör Prof. Dr. Bayram Yılmaz? İşte 11 ilin üniversitelerine atanan yeni rektör listesi ve detaylar...

Anadolu Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof.Dr. Fuat Erdal oldu! Fuat Erdal kimdir?
Yaşam

Anadolu Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof.Dr. Fuat Erdal oldu! Fuat Erdal kimdir?

11 ilin üniversitelerine yeni rektör atandı. Anadolu Üniversitesine yeni rektör görevlendirildi. Anadolu Üniversitesi yeni rektörü kim? Anadolu Üniversitesinin yeni rektörü kim oldu? Rektör olarak atanan rektör Prof. Dr. Fuat Erdal kimdir? İşte 11 ilin üniversitelerine atanan yeni rektör listesi ve detaylar...