Aydın

Hasat öncesi pestisit denetimleri yapılıyor

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından hasat öncesi pestisit denetimleri kapsamında çilek ve erik numuneleri alındı.

Hasat öncesi pestisit denetimleri yapılıyor

AYDIN (İHA) - Aydın'ın Kuyucak ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından hasat öncesi pestisit denetimleri kapsamında çilek ve erik numuneleri alındı.

Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün denetim çalışmaları, bölgedeki tarım uygulamalarının daha sürdürülebilir ve sağlıklı hale gelmesine katkı sağlarken tüketicilerin de güvenle meyve tüketmesine imkan tanıyor. İlçedeki tarımsal ürünlerin güvenliğini sağlamak ve tüketici sağlığını korumak amacıyla gerçekleştirilen denetimler, üreticilerin bilinçlendirilmesi ve ürün kalitesinin artırılması açısından da büyük önem taşıyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından hasat öncesi pestisit denetimleri kapsamında çilek ve erik numuneleri aldı. Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri hasat öncesi yapılan bu tür denetimlerin ürünlerdeki pestisit kalıntı oranlarının belirlenmesi ve yasal sınırların aşılmaması için kritik olduğunu vurgularken; üreticilere pestisit kullanımı konusunda dikkatli olmaları ve yasal mevzuata uygun hareket etmeleri yönünde uyarılarda bulundu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İlçe Tarım hasat öncesi pestisit denetimi gerçekleştirdi
Yaşam

İlçe Tarım hasat öncesi pestisit denetimi gerçekleştirdi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın insan sağlığını tehdit eden pestisitin gıda ürünlerine bulaşmasını engellemek için başlattığı çalışmalar kapsamında Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından hasat öncesi tarlalarda pestisit denetimi yapıldı.

Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü balık ihracatı yapılan firmalardan numune aldı
Bölgesel

Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü balık ihracatı yapılan firmalardan numune aldı

Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, balık ihracatı yapılan firmalardan mikrobiyolojik ve ağır metal analizleri için numune aldı.

Tavşanlı'da gıda kontrolleri  devam ediyor
İş Dünyası

Tavşanlı'da gıda kontrolleri devam ediyor

Tavşanlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce ilçedeki işletmelerde gıda kontrolleri yapıldığı ve numune alımı yapıldığı bildirildi.

Afyonkarahisar'da Toprak numunesi alındı
Bölgesel

Afyonkarahisar'da Toprak numunesi alındı

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanları tohumluk patates ekim alanlarından sertifikasyona esas toprak numunesi aldı.

Çayeli'nde denize sızan sıvı bakın ne çıktı..
Bölgesel

Çayeli'nde denize sızan sıvı bakın ne çıktı..

Rize’nin Çayeli ilçesi açıklarından alınan numunelerden yapılan analizlerde deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduğu ortaya çıktı.

Samsun’da gübrelere denetleme düzenleniyor
Bölgesel

Samsun’da gübrelere denetleme düzenleniyor

SAMSUN (İHA) – Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, "Samsun’da bulunan 52 adet dağıtıcı ve 7 adet üretici firmadan olmak üzere toplam 61 adet DNA Barkod numunesi alınarak analize gönderilmiş olup denetimler devam etmektedir. Gübrelerin paketlenme aşamasından son kullanıcıya kadar takibinin sağlanması Gübre Takip Sistemi üzerinden yapılmaktadır" dedi.