Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaz mevsimine günler kala Gürpınar ilçesindeki 3 bin 200 rakımlı Çalyan ve Feraşin yayla yolunda yer yer 5 metreyi bulan karı temizleyerek yolu ulaşıma açtı.
Ülke genelinde yaz havası yaşanırken, Van’ın yüksek rakımlı bölgelerinde karla mücadele çalışmaları devam ediyor. 3 bin 200 rakımlı yayla yollarında karla mücadele çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent merkezine yaklaşık 140 kilometre uzaklıktaki bölgede hummalı bir çalışma yürütüyor. Bölgede haziran ayında başlayacak olan yayla göçü öncesinde yolları açan ekipler, vatandaşların daha rahat bir şekilde yaylaya ulaşmalarını sağlıyor.
Coğrafi anlamda zorlu bir noktada çalışma yaptıklarını belirten iş makinesi operatörü Senar Dolaz, “Burası Çalyan-Feraşin yayla yolu. Yaklaşık 3 bin 200 rakımda çalışıyoruz. Haziran ayının başlarında vatandaşlarımız hayvanlarını yaylaya çıkarmaya başlıyorlar. Bizler de Van Büyükşehir Belediyesi Gürpınar Kırkgeçit Şantiye Şefliği olarak vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için çalışma yapıyoruz. 2 iş makinesi ve 6 personelle iki gündür devam eden çalışmamızı bugün tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.
Van’ın Bahçesaray ilçesinde vatandaşlar evlerinin damlarındaki kar kütlelerini imece usulü temizliyor.
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından belediye ekipleri, ana cadde ve sokaklarda kar temizliğine başladı.
Burdur Ağlasun ilçesinde 2 gün aralıklarla yağan kardan nasibini aldı. Ağlasun Belediyesi İlçe içinde yollarda aksama olmaması için sürekli temizlik yol kürümesi yaptı . İlçe dışına da hizmet götüren Başkan Ali Ulusoy Yeşilbaş köydede yolları temizledik …
Alanya Eski Belediye Binası’ndaki Meclis Salonu, öğrencilerin 24 saat kullanabileceği bir ders çalışma alanına dönüştürüldü.
Bozkurt Belediyesi modern ve güvenli ulaşım amacıyla Hamidiye Mahallesindeki Batı Çevre Yolunda üst yapı çalışmalarına başladı. Detaylar haberimizde..
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışma ile Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl Mahallesi ilk kez kanalizasyon ile tanışıyor.
Yorumlar (0)