Raporlu ilaç kullananlar için sevindirici haber geldi. Sağlık Bakanlığı, yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu düzenleme ile aile hekimlerine raporlu ilaç yazma yetkisi verilecek.
Düzenli olarak raporlu ilaç alan hastaların hastaneye gitme zorunluluğu ortadan kaldıracak olan bu yenilikle beraber, Yıllık reçete dönemi de başlayacak ve hastalar sadece üç ayda bir eczaneye giderek ilaçlarını alabilecekler.
Aile hekimlerine raporlu ilaç yazma yetkisini verecek bu düzenlemeyle diyabet, kalp ve hepatit B gibi kronik rahatsızlıkları olan hastalara büyük bir kolaylık sağlanacak.
ATV'nin haberine göre, raporlu olarak düzenli ilaç alan hastalar, ilaçları bittiğinde tekrar doktora gidip ilaçlarını reçeteye yazdırmak zorundaydı. Hem hastanelerde hem de doktorlarda yoğunluğa neden olan bu durum, yeni düzenlemeyle birlikte, hastalar ilaçlarını reçete ettirmek için doğrudan aile hekimlerine başvurabilecekler.
Doktorların raporlu ilaçları üç aylık süreler için yazabilme zorunluluğu kalkacak ve yeni düzenleme ile doktorlar, bir yıl boyunca geçerli olacak şekilde raporlu ilaç yazabilecekler. Yapılacak olan düzenlemenin ardından Hastalar her üç ayda bir sadece eczaneye gidip ilaçlarını alabilecekler.
Bu yeni düzenlemenin, raporlu olarak düzenli ilaç kullanan milyonlarca hasta için büyük bir rahatlık getireceği belirtiliyor. Uygulamanın önümüzdeki haftalarda başlaması bekleniyor.
Yorumlar (0)