Kepez Belediyesi’nden sınav kaygısına altın tavsiyeler

Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi Psikologu Rüya Acar Yıldız, LGS ve YKS adaylarına ve ailelerine altın değerinde önemli tavsiyelerde bulundu.

Kepez Belediyesi’nden sınav kaygısına altın tavsiyeler

Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi Psikologu Rüya Acar Yıldız, LGS ve YKS adaylarına ve ailelerine altın değerinde önemli tavsiyelerde bulundu. Yıldız, adaylar için “Kaygınızı bastırmaya değil, tanımaya çalışın” ebeveynlere de, “Kendi hayallerinize değil, çocuklarınızın hayallerine saygı gösterin.” dedi.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) sayılı günler kaldı. Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi Psikologu Rüya Acar Yıldız, bu hafta sonu LGS sınavı ve gelecek hafta sonu YKS sınavına girecek adaylara önemli tavsiyelerde bulundu. Doğru yaklaşımlarla bu sürecin daha rahat ve başarılı bir şekilde geçirilebileceğini belirten Psikolog Rüya Acar Yıldız, “Hedeflerimizi gerçekleştirmek için belli bir program dahilinde çalışıp, bazı özverilerde bulunmalıyız. Ancak sınavları hayatımızın en önemli olayı gibi algılamak sınav kaygısına yol açar. ‘Bu sınavda başarısız olursam, hayatımın geri kalanında da başarısız olurum’, ‘Kazanamazsam ailemin emeklerini boşa çıkarırım’ gibi sınava dair olumsuz tavrın değiştirilmesi gerekir.” dedi.

KAYGINIZI BASTIRMAK YERİNE TANIYIN

LGS ve YKS adaylarına önemli tavsiyelerle bulunan Psikolog Yıldız, “Bunaldığınızı hissettiğinizde küçük molalar verin, örneğin yürüyüş yapın veya bir arkadaşınızla sohbet edin. Kaygınızı bastırmaya değil tanımaya çalışın. Belli bir düzeyde kaygı normaldir ve hatta faydalıdır. Kendinizi ödüllendirici, keyif verici ve geleceğe yönelik planlar yapın. Sınavdan önceki son ana kadar ders çalışmayın. Sınavdan önce nefes egzersizi ve gevşeme yöntemlerini uygulayın. Sınav yerini önceden ziyaret edin. Sınava günü erkenden yola çıkın, kendinize inanın ve güvenin. “ diye konuştu.

ÇOCUKLARINIZIN HAYALLERİNE SAYGI GÖSTERİN

Anne ve babalara da önemli görevler düştüğünü belirten Yıldız, çocukların sınav kaygısını azaltmak için şu tavsiyelerde bulundu: “Çocukların kişiliklerini tanımaya çalışıp, ilgi alanı ve yeteneklerine göre onları yönlendirin. Kendi hayallerinize değil, onların hayallerine saygı gösterin. Çocuğunuzu sevmenin sınavlardaki başarısıyla ilişkili olmadığını hatırlatın. Koşulsuz sevgi çocuğunuzu rahatlatacaktır. Çocuklarınızı başkalarıyla kıyaslamayın. Sınavı olağanüstü bir duruma dönüştürmeyin. Beklenti konusunda performansını baz alıp gerçekçi hedefler oluşturun. Yapabileceğinden fazla bir beklentide olmanız çocuğunuzun hayal kırıklığına uğratmaktan korkmasına sebep olur. Öncelikle siz kaygınızı yönetin ve olumlu davranış modeli göstermeye çalışın. Çocuğunuza güvendiğinizi ve arkasında olduğunuzu hissettirin.” dedi.
Psikolog Rüya Acar Yıldız, sınav döneminin hem öğrenciler hem de aileler için zorlu bir süreç olduğunu ancak doğru yaklaşımlarla bu sürecin daha rahat ve verimli geçirilebileceğini ifade etti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da bir yol daha ulaşıma açıldı
Yerel Yönetim

Antalya'da bir yol daha ulaşıma açıldı

Antalya’da Kepez ilçesi Habibler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan yolda incelemelerde bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, yolu ulaşıma açarak, bölgede 8 yıldır yaşanan çileyi ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Kepez’in sünnet kayıtları için son tarih belli oldu
Etkinlik

Kepez’in sünnet kayıtları için son tarih belli oldu

Kepez Belediyesinin, geleneksel hale gelen sünnet şöleninin kayıtları başladı. Çocuklarını sünnet ettirmek isteyen aileler, 30 Temmuz’a kadar Belediye Sağlık Merkezine başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler.

Kepez’de 40 mahalleye doğal gaz hattı! Hedef tüm mahalleler
Yerel Yönetim

Kepez’de 40 mahalleye doğal gaz hattı! Hedef tüm mahalleler

Kepez ilçesinde bu yıl 8 mahalle daha doğal gazla buluşuyor. 87 kilometre (km) dağıtım, 52 km servis hattı çalışmasıyla 16 bin konuda doğal gaz götürülecek.

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz yatırımları yerinde inceledi
Yaşam

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz yatırımları yerinde inceledi

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, ilçe genelinde devam eden proje alanlarını gezerek incelemelerde bulundu.

Kepez'de dolu dolu yaz tatili
Spor

Kepez'de dolu dolu yaz tatili

Antalya’da Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün yaz spor okullarına katılan çocuklar, ilk derslerinde duruş eğitimi aldı.

Kepez’in sünnet kayıtları devam ediyor
Bölgesel

Kepez’in sünnet kayıtları devam ediyor

Kepez Belediyesi’nin son başvuru tarihini 30 Haziran olarak duyurduğu sünnet kayıt başvuruları Temmuz ayında da devam edecek.