Burdur

Hellenistik ve Roma dönemine ait çok sayıda sikke ele geçirildi

Burdur'un Bucak ilçesinde yapılan operasyonda Hellenistik ve Roma dönemine ait 400'den fazla sikke ele geçirildi. İşte detaylar...

Hellenistik ve Roma dönemine ait çok sayıda sikke ele geçirildi

Burdur'un Bucak ilçesinde yapılan operasyonda Hellenistik ve Roma dönemine ait 400'den fazla sikke ele geçirildi. 

Tarihi Değerde Sikke Hazinesi Bucak Uğurlu Köyü'nde Bulundu

Edinilen bilgilere göre, Bucak İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Burdur iline bağlı Bucak ilçesine bağlı Uğurlu köyü bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda tarihi değeri olan çok sayıda sikke ele geçirildi. 14 Ağustos 2023 tarihinde saat 09.30'da gerçekleştirilen operasyon sonucunda, 2 şahsın üzerinde ve kullandıkları araçta yapılan aramada sikkeler tespit edildi.

Hellenistik ve Roma Dönemlerine Ait 400den fazla Sikke Bulundu

Operasyonun neticesinde 2 kişinin üzerinde ve taşıdıkları araçta yapılan detaylı aramalarda, tarihi değeri Hellenistik ve Roma dönemlerine ait olduğu değerlendirilen toplamda 400den fazla sikke ele geçirildi.

Arkeolojik Değerlerin Korunması Önem Arz Ediyor

Konuyla ilgili yetkililerden açıklama yapılmazken, tarihi ve arkeolojik değer taşıyan eserlerin kaçak kazılardan veya izinsiz olarak toplanmasının, kültürel mirasa ciddi zararlar verdiğini biliyoruz. Toplanan bu tür eserlerin, tarih ve kültürün korunması adına resmi prosedürlere uygun bir şekilde yetkililere teslim edilmesi büyük bir önem taşıyor.

Operasyonla İlgili İncelemeler Devam Ediyor

Jandarma, operasyon sonrasında ele geçirilen sikkelerle ilgili olarak geniş çaplı bir inceleme başlattı. Bu incelemelerin sonucunda sikkelerin tarihi ve kültürel değeri daha detaylı bir şekilde belirlenecek. 

Toplumsal Farkındalık ve İşbirliği Önemli

Tarihi eserlere sahip çıkmanın ve onları gelecek nesillere aktarmanın toplumsal bir sorumluluk olduğunu belirten yetkililer, vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını ve kaçak kazı veya eser kaçakçılığına karşı işbirliği yapmalarını vurguladı. Tarihi ve kültürel mirasın korunması için toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğine dikkat çekildi.

Bölgede yapılan operasyon ve ele geçirilen sikkelerle ilgili incelemeler devam ediyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 5
    ALKIŞ
  • 3
    KIZDIM
  • 2
    BEĞENMEDİM
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Altay: "Meram'ın marka değerini daha da yükseğe çıkaracağız
İş Dünyası

Başkan Altay: "Meram'ın marka değerini daha da yükseğe çıkaracağız

Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Meram Köprüsünün yanındaki Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı’nın restorasyonunu yaparak tarihi eseri yeniden ihya ediyor.

Gökhan Yazgı;  2 bine yakın Hitit tableti yapay zeka ile okundu
Yaşam

Gökhan Yazgı; 2 bine yakın Hitit tableti yapay zeka ile okundu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, binlerce yıllık tarihi vesikalardan oluşan 2 bine yakın Hitit tabletinin yapay zeka yöntemiyle okunduğunu açıkladı.

Kahramanmaraş'ta  bir genç, tarihi mızrak ucu buldu
Yaşam

Kahramanmaraş'ta bir genç, tarihi mızrak ucu buldu

Kahramanmaraş'ta bir genç, mantar toplamak için çıktığı dağlık arazide tarihi mızrak ucu buldu. Mızrak ucunu muhafaza altına alan genç, müzeye ulaştıracağını ifade etti.

Bor ilçesinde Tarihi kalıntılar bulundu
Etkinlik

Bor ilçesinde Tarihi kalıntılar bulundu

Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar Beldesi’ndeki bir evin temelinde tarihi taşlar bulundu.

Beyağaç'ta Tarihi Eser Operasyonu!
3. Sayfa

Beyağaç'ta Tarihi Eser Operasyonu!

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda bin 152 parça tarihi eserle yakalanan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Denizli'nin Beyağaç İlçesinde Tarihi Eser Operasyonu
3. Sayfa

Denizli'nin Beyağaç İlçesinde Tarihi Eser Operasyonu

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda bin 152 parça tarihi eserle yakalanan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.Denizli’nin Beyağaç ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda bin 152 parça tarihi eserle yakalanan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.