İnstagram son dakika! İnstagram açılacak mı? BTK, İnstagram erişim engeli kalkacak mı?

Instagram erişim engeli ne zaman kalkacak? 4 Ağustos 2024 itibarıyla BTK'nın Instagram'a getirdiği erişim engeli hakkında son dakika gelişmeleri ve açıklamalar burada.

İnstagram son dakika! İnstagram açılacak mı? BTK, İnstagram erişim engeli kalkacak mı?

Türkiye'de milyonlarca kullanıcıya sahip olan Instagram, 2 Ağustos 2024 tarihinden itibaren erişime kapatıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından getirilen bu erişim engeli, kullanıcıların sosyal medya platformuna giriş yapamamasına neden oldu.Peki; 4 Ağustos İnstagram ne zaman düzelecek, erişim yasağında son durum ne? İşte, detaylar...

İnstagram ne zaman açılacak sosyal medya kullanıcılarının gündeminde. En çok kullanılan uygulamalar arasında yer alan platformda yaşanan erişim engeli uzayınca BTK duyuruları takip edilmeye başlamıştı. Katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldığı bilgisini paylaşan BTK'nın açıklaması ardından her gün İnstagram son dakika gelişmeleriyle gündemdeki yerini koruyor. Peki; İnstagram ne zaman düzelir, erişim engeli kalkacak mı, bugün açılacak mı? İşte, ayrıntılar...

İNSTAGRAM AÇILDI MI, DÜZELDİ Mİ?

Fotoğraf ve video paylaşımı üzerine dünyanın pek çok ülkesinde kullanılan Instgram Türkiye'den de milyonlarca kullanıcıyı ağırlıyor. 2 Ağustos itibarıyla platforma erişim sağlanamıyor.

BTK açıklamasına göre katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatılan İnstagram henüz açılmadı.

İNSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamaya göre 'Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı.' 4 Ağustos itibarıyla iki gündür İnstagrama erişim sağlanamıyor.

Platformun ne zaman açılacağına yönelik bilgi bulunmuyor. Gözler BTK duyurularında.

İNSTAGRAM NEDEN YASAKLANDI?

BTK açıklamasında bahsedilen katalog suçlar 1 Haziran 2005 yılından beri yürürlükte olan CMK tarafından düzenlenen suçlardır. Katalog suçlar için tutuklama nedeni olduğu kabul edilir. Katalog suçlar 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yer alır.

BAKAN URALOĞLU'NDAN İNSTAGRAM AÇIKLAMASI!

Bakan Uraloğlu, "Instagram'ı Katalog suçları çerçevesinde kendilerini uyardık ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için de bir erişim engeli getirdik."Uraloğlu, Instagram'da yaşanan erişim engeliyle ilgili, "Hassasiyetlerimiz belli, oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderildiği an 1 saat sonra kaldırmış olacağız. Herkesin kanunlara uymasını istiyoruz net olarak" ifadelerini kullanmıştı.

İNSTAGRAM'IN ÇİFTE STANDARTINA TEPKİ!

SABAH'ta yer alan Barış Şimşek'in haberine göre Instagram kurallara uyana dek kapalı kalacak. Terör, fuhuş, çocuk istismarı, Atatürk'e hakaret gibi pek çok zararlı içeriğe izin veren sosyal medya platformunun Filistin tutumunda gösterdiği çifte standart Türkiye'den net bir tepki gelmesine neden oldu.

ABD merkezli META grubuna ait olan İnstagram ve Facebook kanalına BTK tarafından bugüne kadar 100 milyon TL ceza kesildiği biliniyor. Filistin konusunda gösterilen çifte standart bu noktada bardağı taşıran son damla olarak görülüyor.

Peki; İnstagram'a erişime engeli gelmesine yönelik katalog suçlar neleri kapsıyor?

5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) 100/3 hükmünde yer ala katalog suçlar şunlar:

"Soykırım ve insanlığa karşı suçlar, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti, kasten öldürme, kasten yaralama ve neticesi sebebiyle ağırlaşmış kasten yaralama, işkence, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, hırsızlık ve yağma, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, düşmanla işbirliği yapmak, devlete karşı savaşa tahrik, düşman devlete maddi ve mali yardım, Cumhurbaşkanına suikast ve fiilî saldırı, silah kaçakçılığı suçları, banka yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile diğer mensupları tarafından işlenen zimmet suçu, kasten orman yakma suçu, kültür ve tabiat varlıklarını haksız olarak yurtdışına çıkarma suçu, kaçakçılık suçlarının tamamı, sağlık personeline yönelik işlenen kastan yaralama suçu."

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İnstagram geri dönüyor, Instagram ne zaman açılacak? Instagram için geri sayım
Yaşam

İnstagram geri dönüyor, Instagram ne zaman açılacak? Instagram için geri sayım

'İnstagram saat kaçta açılacak, instagram açılıyor mu?' sorularının cevabı belli oldu. Bugün yapılan toplantı sonrasında meta Türkiye'nin şartlarını kabul ederek, bizi 3. dünya ülkesi listesinden de çıkarmış oldu. Peki instagram saat kaçta açılacak? İşte cevabı...

VPN'leri kapatın, İnstagram açılıyor! İşte İnstagramın aktif olacağı saat
Yaşam

VPN'leri kapatın, İnstagram açılıyor! İşte İnstagramın aktif olacağı saat

Instagram, Türkiye'nin taleplerini kabul etti ve yeniden erişime açılıyor. Instagram bugün belirlenen saatte açılacak. İnstagram ne zaman açılacak? Detaylar için tıklayın.

İnstagram ve Roblox erişim engeli, 'İnstagram ve Roblox faşizme yol açabilir'
Yaşam

İnstagram ve Roblox erişim engeli, 'İnstagram ve Roblox faşizme yol açabilir'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Instagram ve Roblox gibi popüler platformların çocukları dijital bağımlılığa sürükleyip, kontrolsüz içeriklerle karşı karşıya bıraktığını vurguladı. Detaylar için tıklayın.

İnstagram erişime engellendi, CHP Burdur'dan İnstagram engeli sonrası suç duyurusu
Bölgesel

İnstagram erişime engellendi, CHP Burdur'dan İnstagram engeli sonrası suç duyurusu

CHP Burdur İl Gençlik Kolları, Instagram erişim yasağı nedeniyle BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve diğer şüpheliler hakkında "görevi kötüye kullanma" ve "haberleşmenin engellenmesi" suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Efkan Ala'dan canlı yayında Instagram açıklaması
Yaşam

Efkan Ala'dan canlı yayında Instagram açıklaması

Canlı yayında gündemi değerlendiren AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Instagram ve Roblox'a gelen erişim yasağına ilişkin "Biz, böyle bir iletişim devriminin olduğu çağda bunları kısıtlayarak yola devam etmeyi arzu eden bir iktidar değiliz." dedi. Ala, "Ben kısa zamanda netice alacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İnstagram sonra bir engel daha! Bir platforma daha erişim engeli getirildi
Yaşam

İnstagram sonra bir engel daha! Bir platforma daha erişim engeli getirildi

Instagram'ın ardından Roblox'a da erişim engeli geldi. 15 milyonu aşkın Türk kullanıcısı bu durumdan olumsuz etkilenecek. İmamoğlu'ndan tepki geldi.