Ankara

İŞKUR'dan 150 bin TL faizsiz hibe kredi müjdesi

Seçim önü yeni kredi müjdeleri peş peşe gelirken İŞKUR hibe kredi müjdesi verdi. İşte e-Devlet başvuru şartları.

İŞKUR'dan 150 bin TL faizsiz hibe kredi müjdesi

Türkiye büyüme rakamlarını desteklemek için çalışmalarına sürdürürken yeni yatırımlara destek olmak ve istihdamı arttırmak için hibe kredi müjdeleri verilmişti

Bu müjdelerden birini de İŞKUR duyurdu.

İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada "Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecektir.

Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır. Aşağıda yer alan Başvuru Rehberlerine göre hazırlanacak projeler kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir" diyerek 150 bin TL limitli hibe kredi müjdesi verdi.

Kurum tarafından yapılan açıklamada "Kendi işini kurmak isteyen engelliler proje başvurularını, 9 Haziran 2023 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapmaları gerekmektedir. İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyecektir.

Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları projelerini hazırlayıp 9 Haziran 2023 tarihi mesai saati sona erene kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla teslim edebilirler. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize iletmesi gereklidir" denilerek başvuruya ilişkin tüm merak edilen detaylar paylaşıldı. Başvurusu onaylanan kişilere 150 bin liraya kadar sıfır faizli kredi verilecek.

Uşak gündem

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da engelli girişimciye 300 Bin TL hibe desteği!
Bölgesel

Burdur'da engelli girişimciye 300 Bin TL hibe desteği!

Burdur'da engelli bireylere yönelik hibe desteği devam ediyor! Ganimet Akhan, İŞKUR’dan aldığı 300 bin TL hibeyle hayvancılığa başladı. Detaylar için tıklayın!

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, "İŞKUR Gençlik Programı"yla iş deneyimi kazanacak
Bölgesel

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, "İŞKUR Gençlik Programı"yla iş deneyimi kazanacak

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine yönelik gençlerin iş dünyasına daha donanımlı hazırlanmalarını sağlayacak "İŞKUR Gençlik Programı" için imzalar atıldı.

MAKÜ ve Burdur İŞKUR Müdürlüğü arasında ‘İŞKUR Gençlik Programı’ protokolü imzalandı
Bölgesel

MAKÜ ve Burdur İŞKUR Müdürlüğü arasında ‘İŞKUR Gençlik Programı’ protokolü imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği üniversite öğrencilerine yönelik başlatılan ‘İŞKUR Gençlik Programı’, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve Burdur İŞKUR Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle hayata geçti.

Burdur genelinde 7 kişilik alım yapılacak Burdur İSM duyurdu
Eleman İlanı

Burdur genelinde 7 kişilik alım yapılacak Burdur İSM duyurdu

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, temizlik görevlisi kadrosunda çalışmak üzere 7 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. İşte son başvuru tarihi

Burdur’da engelli istihdamına destek Hayırlı olsun ziyaretinde konuştular
Bölgesel

Burdur’da engelli istihdamına destek Hayırlı olsun ziyaretinde konuştular

Burdur İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Güngör ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Yarar, Burdur Engellileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Asım Gümüş'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Bucak'ta İŞKUR desteğiyle iş kurmuştu Proje tamamlandı, demirbaş teslimi yapıldı
Bölgesel

Bucak'ta İŞKUR desteğiyle iş kurmuştu Proje tamamlandı, demirbaş teslimi yapıldı

Bucak'ta yaşayan Kemal Besdilli’nin, İŞKUR'un Engelli Hibe Desteği ile başlattığı proje başarıyla tamamlandı. Demirbaş teslimi Burdur İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Güngör tarafından yapıldı.