Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, 2 bine yakın işletmeye yönelik Katma Değer Vergisi (KDV) denetimi yaptı.
Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, restoran, pastane, fırın, kafe ve eczane gibi işletmelerde KDV denetimi gerçekleştirdi. Denetimler 250'ye gelir uzmanı ile yapıldı. Denetimlerde; KDV oranlarına ilişkin tespitler, ödeme kaydedici cihazlar ve pos cihazı kontrolünün yanı sıra, iş yerinin kira olup olmadığı, iş yeri kiralarının bankalar vasıtasıyla ödenip ödenmediği, kayıt dışı işçi çalıştırılıp çalıştırılmadığı kontrol edildi.
Denetimlere Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman da katıldı. Duman, yaptığı konuşmada, denetimlerin kesintisiz devam edeceğini belirterek, şu konuların kontrol edileceğini aktardı:
"Ankara genelinde 250 gelir uzmanımız ile kafe, restoran, pastane, fırın ve eczane işletmeleri nezdinde denetim faaliyetlerini gerçekleştireceğiz. Bu vergi denetimi kapsamında; kayıt dışı faaliyet gösteren işletmelerin bulunup bulunmadığı, yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanılıp kullanılmadığı, bir başka ifade ile yeni nesil ÖKC ile bağlantısı olmayan pos cihazların bulunup bulunmadığı."
İşletmeye ait olmayan pos cihazının kullanılıp kullanılmadığının da kontrol edileceğini vurgulayan Duman, şöyle konuştu:
"Banka hesapları (IBAN) aracılığıyla yapılan tahsilatlara karşılık fatura düzenlenip düzenlenmediği ile başkasına ait banka hesapları üzerinden tahsilat yapılıp yapılmadığı, İşletmede hesap takibinde kullanılan entegrasyon (ROP) sistemi ile ödeme kaydedici cihaz arasında bağlantının kurulup kurulmadığı, işletmede belge düzenine uyulup uyulmadığı, belge düzenlenirken doğru KDV oranının uygulanıp uygulanmadığı, kayıt dışı işçi çalıştırılıp çalıştırılmadığı, iş yeri kiralık ise kira bedelinin banka kanlıyla ödenip ödenmediği konularında çalışmalar yürütülecektir."
Kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar artarak devam edeceğine dikkati çeken Duman, "Vergi Dairesi Başkanlığımızca yapılan çalışmaların yanında vatandaşlarımızdan ricamız, satın aldıkları ürün veya hizmete ait ödeme kaydedici cihaz fişi veya faturaları talep etmeleri ve verilen bu belgeler üzerinde KDV oranlarının doğru olup olmadığını kontrol etmeleridir" ifadesini kullandı.
Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman, belge düzenlemeyen veya yanlış düzenleyen firmalar için vatandaşların doğrudan başkanlıklarına ya da CİMER üzerinden şikayet oluşturarak ulaşılabileceğini de kaydetti. Duman bu konuda hassasiyet ile çalışacaklarını da aktardı.
Bucak Belediyesi Belpaş İşletmeleri, düzenli eğitim programlarıyla Belpaş İşletmeleri personelinin donanımını artırarak Bucak halkına daha güvenli, güler yüzlü ve kaliteli hizmet sunuyor.
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, çay fiyatlarına zam geldiğini açıkladı. Çaya bugün de yüzde 9.5 zam daha geldi. İşte haberin detayları...
ALKOLLÜ İŞLETMELERİN İHALELERİ YAPILDI Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, ilçe dışına taşınması için çalışma başlatılan alkollü işletmelerin ihalelerinin yapıldığını bildirdi. Başkan Selimoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Denizli yolu üzerindeki Bağlı Orman mevkiinde yapımı tamamlanan 307'şer metrekarelik …
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) doğrudan Türkiye’ye getirilen eşyalarda yeni vergi düzenlemesi yürürlüğe girdi. Artık AB’den gelen eşyalar için geçerli maktu vergi oranları KKTC’den gelen eşyalar için de uygulanacak.
Konum Vergisi, harita ve coğrafi veri üreten şirketler için yeni bir çağ başlatıyor. Konum Vergisi kapsamında lisans bedelleri ve ağır cezalar artık gündemde. Detayları keşfedin!
2025 yılında Özel İletişim Vergisi 575 TL'ye yükseliyor. Yeni hat alacaklar ve mevcut aboneler, artan vergiyle birlikte aylık ekstra ödeme yapacak.
Yorumlar (0)