Isparta’da kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerde eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi.
Isparta Valiliğinden yapılan açıklamada, “Isparta ili genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının devam etmesine bağlı olarak, karayolları ile köy ve mahalle yollarında oluşan buzlanmadan dolayı ulaşımda sorunlar yaşanması sebebiyle, öğrencilerimizin ve eğitim personelinin sağlık ve güvenliğinin korunması amacıyla, il merkezi ve ilçelerde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet yürüten; her tür ve derecedeki resmi/özel örgün (ilkokul-ortaokul-lise) ve yaygın eğitim kurumlan ile okul öncesi eğitim kurumlan, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve özel öğretim kurslarındaki eğitim/öğretim faaliyetlerine 6 Şubat 2023 Pazartesi günü 1 bir gün süre ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından; hamile, engelli ve diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 6 Şubat 2023 Pazartesi günü 1 gün süre ile idari izinli sayılacaklardır” denildi.
ISPARTA'da yoğun kar yağışı etkisini gösterirken, üç ilçeyle, bir ilçeye bağlı iki köyde okullar tatil edildi. Diğer üç ilçede ise taşımalı eğitime ara verildi.
Isparta’nın kış turizmi için önemli noktalarından biri olan Davraz Kayak Merkezi'nde sömestr yoğunluğu yaşanıyor. Merkez 20 günde 90 bin ziyaretçi ağırladı.
Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin “6 Şubat depremlerinde Hatay’daki hastanelerin yıkılmasına neden olan ihmallerin görüşülmesi ve sorumluların tespit edilmesi” amacıyla sunulan önerge için söz aldı.
3600 ek göstergeden yararlanamayanları meclise taşıyan İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, '3600 verilmeyen memurların suçu ne?' sorusunu yöneltti.
Depreme Antakya'da yakalanan liseli 2 kardeş, yıkılmak üzere olan binadan kaçarken evinden çıkamayan komşularına yardım istesin diye verdikleri telefonlarına 40 gün sonra Isparta’da ulaştı.
Isparta’da Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Geleneksel Türk okçuluğu kurslarında birçok öğrenci yetiştirilerek, kültürel miras olarak görülen ata sporu devam ettirilmeye çalışılıyor.