Isparta

Isparta SDÜ hastane yönetiminden asansör kazası açıklaması

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi poliklinik girişinde hasta ve hasta yakınlarının kullandığı engelli asansöründe yaşanan kaza sonrası yönetim açıklama yayınladı.

Isparta SDÜ hastane yönetiminden asansör kazası açıklaması

Yapılan açıklamada ise; “Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi poliklinik girişinde hasta ve hasta yakınlarının kullandığı engelli asansörü ile ilgili 13.09.2024 tarihinde Isparta da yayın yapan bazı haber sitelerinde halat kopması ve düşmesi, asansörlerinin bakımlarının yapılmadığı, bakımsızlık nedeni ile kazanın meydana geldiği ve kaza sonucu hayati tehlikesi bulunan yaralıların olduğu ile ilgili asılsız haberler yayınlanmıştır.


Söz konusu asansör halatlı bir mekanizmaya sahip olmayıp, bakımlarıda düzenli olarak yapılmakta ve herhangi bir mekanik kusuru bulunmamaktadır. Yapılan bakımlar ile ilgili idaremizde firmaya ait bakım formları mevcuttur. Gerçekleşen talihsiz olay kullanım hatası sonrasında gerçekleşmiştir. Ayrıca kaza sonucu yaralanan hastaların herhangi bir hayati tehlikesi bulunmayıp gerekli tıbbi müdahaleler yapılmaktadır.

 

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesinde asansörün halatının kopmasıyla birlikte 2 kişi ağır yaralandı.
2 yaralıdan biri beyin kanaması geçirirken diğerinin ise omurilik kemiklerinin kırıldığı öğrenildi. Yaralıların hayati tehlikesi devam ediyor.

Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Poliklinik girişinde bulunan engelli asansörünün halatı koptu. O anda asansör içerisinde bulunan yabancı uyruklu iki kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre; dün sabah saatlerinde engelli asansöründe yaşanan talihsiz olayda iki kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaklaşık dört metre yükseklikte hizmet veren engelli asansörünün içinde bulunan hastaların zemine çakıldığı öğrenildi.

Yine edinilen bilgiler arasında asansör içindeki yabancı uyruklu anne ve çocuğu düşme neticesinde birinin beyin kanaması geçirdiği diğerinin omurilik kemiklerinin hasar gördüğü öğrenildi.

Halatı kopan asansörün etrafı güvenlik bandıyla kapatılırken, bakımsızlık nedeniyle bu kazanın meydana geldiği iddia ediliyor. Engelli hastalar ve yakınları asansörün biran önce yapılmasını bekliyor. Engelli hastalar ve yakınları dik ve yüksek merdivenlerden vatandaşların yardımıyla inmek zorunda kaldıklarını aktardılar. Bu engelli asansörünün en son bakımı ne zaman yapılmış merak ediliyor.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (1)

Vatandaş

1 gün önce / 17.09.2024

Tabi tabi hemen kullanım hatası deyip geçiştirin. Tıpkı firmalar gibi garantiye sokmamak için kullandıkları tabir gibi.

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Isparta'da 72 yaşındaki adama, çalışan kalpte bypass ameliyatı gerçekleştirildi
Sağlık

Isparta'da 72 yaşındaki adama, çalışan kalpte bypass ameliyatı gerçekleştirildi

72 yaşındaki adama, çalışan kalpte bypass ameliyatı gerçekleştirildi

Isparta  SDÜ Hastanesi Kalite Üst Puanı Artmaya Devam ediyor
Sağlık

Isparta SDÜ Hastanesi Kalite Üst Puanı Artmaya Devam ediyor

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlıkta Kalite Akreditasyon ve Çalışan Hakları Daire Başkanlığı tarafından yapılan Kalite değerlendirmesinden 92 puan alarak son 3 yılda puanını üst düzey kalite seviyesine yükseltti.

Kırıkkale'de asansör kazası işçi ağır yaralandı
3. Sayfa

Kırıkkale'de asansör kazası işçi ağır yaralandı

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde apartmanda tamir etmek istediği asansörün altında kalarak ağır yaralanan işçi, ambulansla Ankara'ya sevk edildi.

Asansör kazasının failleri tek tek tutuklanıyor
3. Sayfa

Asansör kazasının failleri tek tek tutuklanıyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde öğrenci yurdunda bir kişinin öldüğü asansör kazası ile ilgili olayda firmanın mühendisinin de tutuklanması sonrası tutuklu sayısı 3’e yükseldi.

Hatay'da ayağı asansöre sıkışan çocuğu itfaiye kurtardı
Bölgesel

Hatay'da ayağı asansöre sıkışan çocuğu itfaiye kurtardı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde ayağı asansöre sıkışan çocuğu, itfaiye kurtardı.

Aydın’daki  kız kyk yurdundaki asansör kazasıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı
3. Sayfa

Aydın’daki kız kyk yurdundaki asansör kazasıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı

Aydın’ın Efeler ilçesinde önceki gün öğrenci yurdunda bir kişinin öldüğü asansör kazası ile ilgili olarak bir kişi gözaltına alındı.