İstanbul'da su fiyatları doğalgazı beşe katladı! Su fiyatları dudak uçuklatıyor

İstanbul'da su fiyatlarına gelen dev zam sonrası su faturaları doğalgazı beşe katladı. Vatandaşlar, 30 metreküp su tüketimi için 1000 TL'nin üzerinde fatura ödüyor.

İstanbul'da su fiyatları doğalgazı beşe katladı! Su fiyatları dudak uçuklatıyor

İstanbul'da suya gelen dev zam sonrası su fiyatları, doğalgazı beşe katladı. Su faturalarının astronomik rakamlara ulaşmasıyla vatandaşlar tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdi. Su fiyatlarının doğalgaz fiyatlarını aşmasıyla yaşanan bu durum, birçok kişiyi isyan ettirdi.

Sabah'ın haberine göre, 30 metreküp tüketiminde faturalar 1000 TL’yi aştı. Su fiyatı doğalgaz fiyatını 5'e katlarken, son zamla birlikte İstanbul'da suyun metreküp fiyatı 49 TL'ye çıktı. Doğalgazın metreküp fiyatı ise 9,4 TL oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), mayıs ayında su fiyatlarında kullanım miktarına göre konutta yüzde 53'e, iş yerinde de yüzde 60'a varan zamlar yapmasının ardından su faturaları, astronomik rakamlara ulaştı. Su fiyatı doğalgaz fiyatını da geçerken, vatandaşlar söz konusu duruma adeta isyan etti.

METREKÜP MİKTARI AYNI, FİYAT FARKI UÇURUM!

Bir vatandaş sosyal medya hesabından aynı tarihte gelen su ve doğalgaz faturalarını paylaştı. Faturalarda kullanılan metreküp miktarının aynı olduğu görülürken, iki fatura arasındaki fiyat farkı dikkatlerden kaçmadı. 28 metreküp doğalgaz kullanımında 176 TL fatura gelirken, aynı miktarda su kullanımında fatura 1043 TL geldi.

Sosyal medyadan yapılan başka bir paylaşımda ise aynı tarihteki su ve doğalgaz faturası arasındaki fark yine dudak uçuklattı.45 metreküp doğalgaz faturası 285 TL, 32 metreküp su faturası 1.263 TL geldi.

İMAMOĞLU TEPKİLERİ GÖRMEZDEN GELİYOR

Başkan Erdoğan'ın İBB başkanı olduğu süreçte Melen projesiyle birlikte şehre getirilen suyu yüksek miktarla vatandaşa veren Ekrem İmamoğlu ise tepkileri görmezden gelmeye devam ediyor. 30 metreküp su tüketiminde faturalar 1000 TL'yi aşarken, devletin verdiği destekler sonucu İstanbul'da 30 metreküplük doğal gaz tüketiminin bedeli sadece 206 TL

SUYUN METREKÜP FİYATI DOĞALGAZ'I 5'E KATLADI

Öte yandan, İBB'nin yaptığı son zamla birlikte suyun metreküp fiyatı 49 TL'ye çıkarken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 1 metreküp doğalgazın fiyatının nihai olarak ortalama 7,6 TL'den 9,4 TL'ye çıktığını açıklamıştı.

VATANDAŞLAR FİYATLARA TEPKİ

Faturalara isyan eden İstanbullular, tepkilerini böyle dile getirdi:

Serdar Saka: İstanbullunun nasıl soyulduğunun kanıtı. Son 5 aydır kademeli olarak fatura yükseltiyorlar. Önümüzdeki ay her halde 2000 TL gelir. Maalesef sahipsiz bir İstanbul var.

Murat Turan: Suya yapılan zam arşı geçmiş. Yalnızca bana yüksek fatura gelse, araştırın diyeceğim ama şimdi zam belediyeciliği yapıyorsunuz diyorum.

Halil Erdem: Belediyecilik, vatandaşın cebine göz dikmek olmamalıdır.

Nesli Yeşiler: Sayın İSKİ, burada hamam çalıştırmıyorum. 700 küsür TL fatura nedir?

Nevin Dolu: 5 Haziran'dan itibaren yazlıktayım. 3 Haziran - 7 Temmuz arası gelen fatura 229 TL. Son bir aydır hiç kullanmadığım suya bu fatura nasıl çıkmış?

Elçin: Geçen ay 500 TL gelen, bu ay nasıl oluyor da bin 263 TL gelebiliyor.

Güngör: 600 TL'ye yakın gelen faturam, bu ay bin 95 TL gelmiş. İtiraz ettiğimizde de sayacın kontrol edileceği söyleniyor. Sayaçta sorun olmadığı takdirde teknisyen ücreti ödemesi istiyorsunuz. Böyle bir fatura olur mu?

Neslihan: Geçen ay 850 TL gelen fatura bu ay nasıl oluyor da 5 bin 961 TL gelebiliyor? Aynı suyu harcıyoruz. 115 ton su nasıl kullanabilirim?

kaynak: Sabah

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta su fiyatları arttı! Kaçak su kullananlar yandı
Bölgesel

Bucak'ta su fiyatları arttı! Kaçak su kullananlar yandı

Bucak Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısında su ücretlerinde önemli düzenlemelere gidildi. Sıfır ile beş ton arası su tüketimi için herhangi bir artış yapılmadı. Ancak, altı ton ve üzeri su tüketimi için fiyatlar yükseltildi.

Serdar Soydan: Su Fiyatlarında İndirim Yapacağız, Emeklilere Ücretsiz Su Vereceğiz
Bölgesel

Serdar Soydan: Su Fiyatlarında İndirim Yapacağız, Emeklilere Ücretsiz Su Vereceğiz

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, "Büyük projeleri Cumhur İttifakı ile biz yaparız" dedi.

Kocaeli'nde 4 işçi doğalgazdan zehirlendi
3. Sayfa

Kocaeli'nde 4 işçi doğalgazdan zehirlendi

Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki bir fabrikada çalışan 4 işçi doğal gazdan zehirlenerek hastanelik oldu.

GAZDAŞ  Mehmet Gökçek Mahallesinde çalışmalarına devam ediyor
Bölgesel

GAZDAŞ Mehmet Gökçek Mahallesinde çalışmalarına devam ediyor

Gaziantep'in Araban ilçesinde GAZDAŞ Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan doğalgaz hattı çalışmaları Mehmet Gökçek Mahallesinde devam ediyor.

Ankara’da intihar şüphesi doğal gaz patladı bir kişi hayatını kaybetti
3. Sayfa

Ankara’da intihar şüphesi doğal gaz patladı bir kişi hayatını kaybetti

Ankara’da bir apartman dairesinde meydana gelen doğalgaz patlaması sebebiyle bir kişi hayatını kaybetti.

Doğalgaz zammı ne kadar? Zam konutları vuracak! Metreküp doğalgaz fiyatı ne kadar oldu?
İş Dünyası

Doğalgaz zammı ne kadar? Zam konutları vuracak! Metreküp doğalgaz fiyatı ne kadar oldu?

EPDK'nın açıklamasına göre, doğalgazda yapılan yüzde 38'lik zam, konut fiyatlarına yüzde 24,4 olarak yansıyacak. 1 metreküp doğalgazın fiyatı ortalama 9,4 TL oldu.