Burdur / Bucak

Kalp Sağlığına Dikkat Çektiler: Sağlıklı Yaşamın Sırlarını Verdiler

Bucak'ta 12-18 Nisan Kalp Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Bucak Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bucak Mehmet Cadıl Sağlıklı Hayat Merkezi işbirliği ile “Yaşamında Hareket, Kalbinde Sağlık Olsun” sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Kalp Sağlığına Dikkat Çektiler: Sağlıklı Yaşamın Sırlarını Verdiler

Bucak’ta 12-18 Nisan Kalp Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Bucak Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bucak Mehmet Cadıl Sağlıklı Hayat Merkezi işbirliği ile “Yaşamında Hareket, Kalbinde Sağlık Olsun” sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Dün saat 10.00’da düzenlenen ve Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanında son buldu. Etkinlik hakkında açıklama yapan Bucak Mehmet Cadıl Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli Fizyoterapist Hasan Kurt, “Yaşamında Hareket Kalbinde Sağlık Olsun” sloganı ile düzenlenmiş bir etkinlik. Kişileri fiziksel aktiviteye yönlendirip onlara sevdirmeyi amaçlayan bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğimizin asıl amacı düzenli ve sağlıklı beslenmeyi kişilerin hayatlarına katarak bununla birlikte düzenli ve sağlıklı bir hareketi benimsetebilmek. Bu kapsamda hem insanların vücut kitle endekslerinin ölçülüp ne durumda olduklarının öğrenilmesi, ona yönelik egzersiz planlanması ve beslenmesinin düzenlenmesini amaçlıyoruz. Sağlıklı beslenilmesi için öncelikle sağlık profesyonellerinden yardım alınması gerekiyor. Yaptırılan tahliller neticesinde Diyetisyene başvurularak sağlıklı beslenme hakkında bilgi alınmalı. Bunun yanında muhakkak egzersiz ve sporla beraber desteklenmelidir. Bunun için kurumumuzda fizyoterapist arkadaşlarımızla beraber kişiye özel egzersiz programları düzenleyerek salonda fiziksel aktiviteler yaptırmaktayız. Hareket egzersiz 7den 77ye kadar bir çok kişi tarafından yapılabilmektedir, önemli olan kişinin eşlik eden kronik bir rahatsızlığı varsa bunu dikkate alarak egzersiz programlarının düzenlenmesidir. Kurumumuzdaki spor salonunda şu anda 74 yaşında dahi danışanlarımız gelip egzersizlerini düzenli bir şekilde yapmaktadırlar. Kurumumuzdaki bütün hizmetlerimiz ücretsizdir. Eşlik eden herhangi bir rahatsızlıkları yoksa doğrudan kurumumuza başvurabiliyorlar. Eşlik eden rahatsızlıkları varsa uzman Hekimin yönlendirmesiyle kurumumuza veya Aile Hekimliklerine yönlendirilebilirler” dedi.

Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan, “Kalp sağlığına dikkat çekilen etkinlikte öğrencilerle buluştuk” diyerek öğrencilere, velilere ve okul yönetimine teşekkür etti. Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan, “Kalp sağlığına dikkat çektiği için öncelikle Akdeniz Sağlık Meslek Lisesi Müdürümüzü ve öğretmenlerimizi tüm öğrencilerimizi tebrik ederim, güzel bir etkinlik oldu. Hareketli bir yürüyüş oldu, ayrıca katılan velilerimize de teşekkür ederiz. Herkese sağlıklı günler dilerim” dedi.

Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Arife Yalçın etkinlik hakkında bilgi verdi. Yalçın; “Kalp sağlığı etkinlikleri kapsamında ne yapabiliriz diye düşündük, Okul Aile Birliği Başkanımız Sadettin Yiğit beyle beraber velilerin de katılımıyla öğrencilerimizin arabayla ve motosikletle daha çok okula gelip gittiklerini gördük, bunlara hareketli yaşama farkındalık yaratabilmek, dikkat çekebilmek, öğrencilerimize yürümenin de sağlığını anlatabilmek açısından böyle bir etkinlik planladık. Tüm katılan velilerimize öğrencilerime teşekkür ediyorum. Kalp sağlığı için hareket zamanı diyorum” dedi.

Etkinliğe katılan öğrenciler ve veliler de bu tür etkinliklerin sağlıklı yaşamı desteklemek adına faydalı olduğunu belirtti. Cumhuriyet Meydanında yapılan etkinlikte Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından boy, kilo, kan basıncı ve nabız ölçümleri yapıldı. Vatandaşların velilerin ve öğrencilerin katılımıyla müzik eşliğinde kardiyo egzersizleri yapıldı. Etkinlikte ayrıca katılımcılara çam fidanı dağıtıldı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sanko Üniversitesi Öğr. Üyesi prof. Dr. Çetin: - “Kalp sağlığınız için düzenli kontrollerinizi ihmal etmeyin”
Yaşam

Sanko Üniversitesi Öğr. Üyesi prof. Dr. Çetin: - “Kalp sağlığınız için düzenli kontrollerinizi ihmal etmeyin”

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çetin, kalp sağlığı için düzenli doktor kontrollerinin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kalp sağlığı hakkında doğru sanılan 7 hatalı bilgi
Sağlık

Kalp sağlığı hakkında doğru sanılan 7 hatalı bilgi

Kardiyovasküler hastalıklar dünya çapında önde gelen ölüm nedeni olmaya devam ediyor ve günümüzde tüm küresel ölümlerin yaklaşık 1/3’ünü oluşturuyor.

Kalp Sağlığınızı Korumak İçin önemli ipuçları
Yaşam

Kalp Sağlığınızı Korumak İçin önemli ipuçları

Kalp hastalıkları dünyada en önde gelen ölüm nedenidir. Kalp sağlığınızı korumak için önemli ipuçlarını uzman isim paylaştı. Risk faktörlerinizi öğrenin ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyin. İşte kalp sağlığını korumanız için ipuçları...

Çalışan Kalpte Bypass Ameliyatı Sonrası Kalp Sağlığını Koruma
Sağlık

Çalışan Kalpte Bypass Ameliyatı Sonrası Kalp Sağlığını Koruma

Çalışan kalpte bypass ameliyatı sonrası kalp sağlığını korumak için öneriler. Sigara içmeyin, sağlıklı beslenin, kilo kontrolü yapın, düzenli egzersiz yapın, stresi azaltın ve yeterince uyuyun.

Bunları gençleşmek istiyorsanız kesinlikle yapmalısınız!
Yaşam

Bunları gençleşmek istiyorsanız kesinlikle yapmalısınız!

Araştırmaya göre, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, kardiyovasküler sağlığı iyileştirmeye ve biyolojik yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olabilir.

Yaz aylarında kalp sağlığınızı korumanın 7 önemli yolu
Yaşam

Yaz aylarında kalp sağlığınızı korumanın 7 önemli yolu

Kalp damar hastalıklarının yaz aylarında artabileceği uyarısı yapan bir kardiyoloji uzmanından öneriler....