Kastamonu'da özel bireylerin ahşap oymacılığı ile meslek sahibini sağlayacak proje ile özel bireyler ile ailelerinin yaşam kalitesini arttıracak proje düzenlenen törenle başladı.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen Kastamonu Valiliği ile Taşköprü Bedensel ve Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği arasında imzalanan “Ahşaba Özel Dokunuş” projesi ile yine Kastamonu Valiliği ile Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği arasında imzalanan “Güçlü Aile Güçlü Özel Birey” projesinin açılışı Merkez Spor Salonunda gerçekleştirildi. Kastamonu Valiliği ile Taşköprü Bedensel ve Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce hayata geçirilecek olan “Ahşaba Özel Dokunuş” projesinde Kastamonu'da yaşayan 15-50 yaş arası 30 dezavantajlı engelli bireyin mesleki yeterliliklerini ahşap oymacılığı eğitim atölyesi aracılığıyla geliştirerek sosyal uyumlarının güçlendirilmesi hedefleniyor. Toplam bütçesi 155 bin TL olan “Ahşaba Özel Dokunuş” projesi çerçevesinde özel bireylerin ve ailelerinin kişisel ve sosyal gelişimleri için düzenlenecek olan iletişim ve beden dili, takım ruhu ve liderlik yönetim becerileri, temel ilk yardım prensipleri, girişimcilik, dijital pazarlama, ürün fotoğrafçılığı ve sosyal medya yönetimi eğitimi verilecek. Bununla birlikte Kastamonu'da kurulacak ahşap oymacılığı atölyesinde özel bireyler tarafından yapılacak olan ürünler satışa sunularak aile bütçesine katkıda bulunmaları sağlanacak.
Kastamonu Valiliği ile Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği'nce hayata geçirilecek olan “Güçlü Aile Güçlü Özel Birey” projesi çerçevesinde özel bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek ve ailelerinin kapasitelerini geliştirmek için eğitim programları düzenlenecek. Proje ile aynı zamanda özel bireylerin ailelerinin bireysel ve mesleki gelişimlerini destekleyerek, özel bireylere daha güçlü bir şekilde yardım etmelerinin sağlanması hedefleniyor. Ayrıca proje çerçevesinde hipoterapi ile otizimli ve serebral palsi teşhisi konulan bireylerin duyu denge gelişimleri desteklenecek, hafif düzeyde otizimli bireylere ise kahvaltı, çorba ve tatlı hazırlama eğitimleri verilerek meslek edinmelerine destek olunacak.
Ayrıca Kastamonu'da bulunan özel birey aileleri, bundan sonraki hedeflerinin korumalı işyeri ve yatılı bakım merkezi olduğunu ve bunları da başaracaklarını inandıklarını kaydetti.
Projenin açılışında Daday İlçe Milli Eğitim Müdürü aynı zamanda projelerin koordinatörü Ahmet Şirin, sunum eşliğinde yapılacak çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Burdur merkeze bağlı Hacılar ile Düğer köyleri arasında bulunan sazlık alanda çıkan yangında yaklaşık 15 dekar alan zarar gördü.
Muğla'da 22 Nisan 2025 Salı Günü elektrik kesintisi var mı? Muğla'da yarın elektrikler kesilecek mi? Muğla'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde...
Afyonkarahisar'da 22 Nisan 2025 Salı günü elektrik kesintisi var mı? Afyonkarahisar ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? Afyonkarahisar'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..
Muğla, Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyçeğiz, Marmaris, Milas, Ortaca, Ula, Yatağan, Seydikemer 21 Nisan Pazartesi günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 21 Nisan hava durumu raporu
Burdur'un Bağlar Mahallesi Hava Alanı Caddesi'nde saat 22.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında, otomobilin takla atması sonucu iki çocuk yaralandı.
Burdur Kışla Caddesinde bulunan bir gece kulübü önünde çıkan kavga, kanlı bitti. 1 Yaralı, 1 Şüpheli
Yorumlar (0)